Güncellemeler
+1 yıl
Neden diye sormanıza gerek yok, sadece ilgi meselesi. Öğrenebileceğim bir kaynak varsa ve bunu biliyorsanız, bunu söylemeniz yeterli benim için.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
çeviriler bile yanlış çeviriyor onun yerine kürt birinden öğren bi de bölgeden bölgeye kelimeler değişiyor
Teşekkür ederim.
Öğretebilir miyim bilmiyorum ama pratik istersen konuşabiliriz.
Bildiğine emin misin? Bana normal yazışmak istiyormuşsun gibi geldi.
Biliyorum ana dilim ama işin dil bilgisi kısmı farklı biz direkt konuştuk ders almadık hiç
Temel düzeyde de öğrensem yeterli benim için. Sonuçta Almanca, İngilizce gibi gelecekte kariyer amaçlı öğrenilecek bir dil değil.
Bende bi ara ögrenmek istiyodumda güzel bi dil olduğu içinde vazgectim sonradan napcanki kürtceyi sadece türkiyede konuşuluyor
aslında bazı ülkelerde seçmeli ders olarak kürtçe öğretiliyor
Hangi ülkeymiş o Allah aşkına daha türkçede nadir ülkeler var kaldıki kürtce
Japonya’daki üniversitelerde Kürtçe artık seçmeli ders
20 Nisan 2019
HABER MERKEZİ – Yaşadığımız coğrafyadan 12 bin kilometre uzaklıktaki Japonya’da, son yıllarda Kürtçeye yoğun ilgi var. Öyle ki ülkedeki üniversitelerde Kürtçe seçmeli ders olarak verilmeye başlandı. Ayrıca Japonca-Kürtçe gramer kitabı ve sözlüğü Nûbihar Yayınları etiketiyle raflardaki yerini aldı. Tokyo Yabancı Araştırmaları Üniversitesi Kürt Dili Öğretim Görevlisi Vakkas Çolak da Yeni Yaşam’dan Neğşirvan Güner’e Japonların Kürtçeye olan ilgisini anlattı. Söyleşinin tamamını paylaşıyoruz.
link atamıyom şu an
Japonya’da ilk Kürtçe sözlük ve ilk Kürtçe gramer kitabı yayımlandı. Sizin de büyük katkınızın olduğu bu çalışma hangi ihtiyacın ürünü?
Kolektif bir çalışmanın ürünü olarak Japonya’da ilk Kürtçe sözlük ve gramer yayınlandı. Kendi alanlarında bir ilk. Beş altı yıllık süreç içerisinde Orta Doğu’da devam eden savaşın merkezinde Kürtler vardı. IŞİD’e karşı verilen bu kahramanca mücadele Kürtlerin adını bütün dünyada görünür kıldı. Hayranlıkla izlendi. Japon halkı da buna kayıtsız kalamazdı. Japon halkı, medyası ve hükümetinin genel görüsü Kürdistan’ı işgal eden, parçalayan, sömüren ülkelerin bakış açısıyla aynıydı. Bunun temel iki sebebi var. Birincisi Japonya’da tarihsel süreç içerisinde Kürtlerle gelişen bir diyaloğun yokluğu, Kürtler üzerine çalışma yürüten insanların, diplomatik bağ ve akademik anlamda herhangi bir ilişkisinin olmamasıydı.
İkinci olarak ise Japonya’da Türkiye, Irak, Iran, Suriye ve Arap ülkelerinin büyük lobilerinin olması ve bu alanda çalışma yürütmeleri. Akademide onların söz sahibi olması ya da onlar gibi düşünen insanların söz sahibi olması. Tabi bunların etkileri sonucu bu bakış açısı hükümet ve devlete de cereyan etmişti. Tarihsel bağları da yok sayamayız tabi. Biz de Japonya’da yasayan Kürtler olarak bu alanda yeni şeyler yapmak istedik. Özellikle Japonların Kürtleri, Kürtlerden ve Kürtçeden tanımalarını sağlamak istedik. Bir halkı anlamanın en iyi yolu onların duygu dünyasına girmektir. Bunu da dil ile başarabilirdik. Bundan dolayı da böyle bir çalışma ile başladık, bu bir giriştir, devamı gelecektir. Akademik alanda Japonların Kürtçeyi öğrenebileceği herhangi kurumun, kitabın olmayışı bunun temel etkenlerinden.
Bilmem ilgimi çekmiyor
neden
İlgi. Hobi.
sadece kürtçemi yoksa başka dilelrdemi var mesela bşaka diller neler
Bildiğim başka diller de var. Farklılık olsun diye Kürtçe öğrenmek istiyorum.
bildiğim bi yer var İzmir'de ama orada olmayabilirsin
İzmir’de değilim hayır.
internetten hemen bulayım nerdesin şehir olarak varsa bulurum hemen
Benim yaşadığım şehirde de (İstanbul) kurs var ancak yeterli mi değil mi bilmiyorum. İBB kursu var çoğu dil için olduğu gibi.
Gereksizz
Çok işimi görmeyeceğini ben de biliyorum. İlgi meselesi, o yüzden öğrenmek istiyorum.
Sıkılırsın çünkü bir amacı yok
Ehlibeytinden
Nasıl yani?