İktisat Bölümü 3. Sınıf Öğrencisiyim. İktisat İşinde Temelim Yok. Neler Yapmalıyım?

Merhaba. Ben 2020-2021 eğitim yılında İktisat 1. bölüm eğitimine pandemiden dolayı tamamen uzaktan eğitimle başladık ve üniversite hayatını pek fazla bilmediğimizden dolayı sınavlarda kopya çekerek geçtik. Sonraki yıl 2. sınıfta ise sadece sınavlardan yüksek almak için çaba harcadım. Böylelikle ekonomi işinde temelim fazla olmadı. İktisat işinde temelimin olması için neler yapmalıyım bundan sonra? Vereceğiniz cevaplar cidden benim için önemli. Bu arada temelim yok derken talep ve arz kanunu biliyorum. Fiyatlar arttıkça talep azalır, arz artar. Fiyatlar azaldıkça talep artar, arz azalır. Fakat arzdaki değişimin talebi nasıl etkilediğini bilmiyorum. Bunun yanında enflasyon, deflasyon, döviz kuru, devalüasyon, revalüasyon gibi terimlerin tanımlarını bilmekle beraber Gsyh, gsmh gibi terimlerin tanımlarını ve gsyh-enflasyon-döviz kuru ölçümlerini bilmiyorum. Bu derslerin yanında muhasebe ve istatistik ağırlıklı dersleri de bilmiyorum. SIZDEN RİCAM ŞU; EKONOMİ İŞİNDE OLAN VEYA EKONOMİ İŞİNDE UZMAN KİŞİLERİN YAZMASI DAHA ETKİLİ OLACAĞINDAN BU KİŞİLERDEN CEVAP GELMESİNİ ARZULUYORUM. SORU ŞU; EKONOMİ TEMELİNİ KAVRAMAK İÇİN 3. SINIF SONUNDA YAZ TATİLİNDE NELER YAPILMALI? TÜM HOCALARIMA SAYGIMI İLETİYORUM.
İktisat Bölümü 3. Sınıf Öğrencisiyim. İktisat İşinde Temelim Yok. Neler Yapmalıyım?