16 yaşına girer girmez ailemin zoruyla, baskıyla, şiddetle hiç tanımadığım bir adamla evlendirildim. Bu adam kızını bana verirsen bende sana 2 dairemi veririm dedi. Ben 9 yıl boyunca bu adamla evli kaldım, evliliğin 2. ayından itibaren önce hakaret ve küfürler yedim, daha sonra dayak yemeye başladım. Her defasında ailemin zoruyla evliliğimi devam ettirdim. En sonunda boşandım, ailemide sildim. Şimdi bir fırında çalışıyorum tezgahtar olarak. Ev tuttum, yalnız başıma yaşıyorum çocuğum yok. Liseyi açık öğretim ile bitirmiş biriyim. Alt yapım, temelim maalesef yok. Matematikte sadece çarpım tablosunu biliyorum. Üniversite okumak içimde hep ukte olarak kaldı. Açık öğretimden 4 yıllık bir bölüm okumak istiyorum. Nereden başlamam gerekiyor, ne yapmalıyım hiç bir fikrim yok. Bana yardımcı olur musunuz? Bir hayalim var, lütfen ortak olun hayalime. 🥺
+1 yılÖncelikle yaşadıklarınıza çok üzüldüm, boşanmanız iyi olmuş tebrik ederim.
Bende sizden 1 yaş küçüğüm, 26 yaşındayım. İşletme bölümü mezunuyum, yeniden üniversite sınavına hazırlanacağım. Bu yüzden geç olduğunu düşünmeyin. Üniversiteden 22 yaşında, 23 yaşında mezun olan bir çok arkadaşım 4 yıldır, 5 yıldır boşta geziyor. Demek ki erken bitirmenin bir önemi yok. Bu tezi çürüttük, devam edelim.. 🥰
Matematik temeli benimde yoktu önceden. Antrenmanlarla Matematik isimli bir kitap var set halinde satılıyor. Bu kitabın 1. ve 2. setini sipariş edin internetten. Sıfırdan önce matematik temelinisi atın. Daha sonrasında bu kitaplar bitince kolay-orta-zor seviyeli kitaplara gelebilirsiniz.
Anlamadığınız konularla ilgili YouTube dan konu anlatım videoları izleyin. Daha sonra kitaptan devam edin. Bunlar matematik içindi.. ✌
Sözel dersler içinde bol bol konu anlatım videoları izleyin, bir deftere notlar tutun, bol bol soru çözün. Haftanın her günü aralıksız çalışın. Akşam işten geldiğinizde sizi yıpratmayacak, uykusuz bırakmayacak şekilde çalışın.
Hangi derse hangi gün çalışacağınız belli olsun. Hangi günler sözel, hangi günler sayısal çalışacağınızı belirleyin. Yapamadığınız, anlamadığınız konuları es geçmeyin. Üzerine üzerine gidin. Emin olun üstesinden geleceksiniz.
Ben inanıyorum, siz bu yolun sonunda başarmış olacaksınız. 💐
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılBiraz uzun olacak ama ince ince yazayım.
Öncelikle üniversite için hazırlık kitapları var. Lise 1 den itibaren lise 4 e kadar olan konular konu anlatımlı olarak anlatılıyor ve sonrada testler çözülüyor. Bu kitaplar size büyük fayda sağlar. Ayrıca eğer internetiniz yeteri kadar var ise youtube da çok güzel ders kanalları vardı. Konu konu adım adım anlatılıyor. Bu sizin eksik olan bilgilerinizi gidermek için.
Eğer üniversite için sınava girecekseniz Nisan Mart gibi o civarlarda başvurular yapılıyor, herhangi bir liseye giderek yardım isteyebilirsiniz ve başvurunuz için yardımcı olurlar.
Asıl önemli olan konu ise okuyacağınız bölüm ve işiniz. Sonuçta geçiminizi sağlarken bir yandan da okumanız icap edecek ve gününüz ikiye bölünecek. Hatta üçe. Okul zamanı, çalışma zamanı ve ders zamanı. Bunları bir gün içinde halledebilirim derseniz ki ben yapabileceğinize inanıyorum bütün hayallerinize kavuşursunuz.02 Yorumla- +1 yıl
Hepsini okudum çok güzel yazmışsınız tebrikler
- +1 yıl
İnşaallah yazdıklarım işinize yarar. İnşaallah çok güzel günleriniz olur ve geçmiş sadece geçmişte kalan küçük bir izden ibaret olur sizin için
- Eğitim & Kariyer konusunda 821 cevap paylaştı.
+1 yılSiz açık öğretimde yapabileceğinizi düşündüğünüz bir bölüme öncelikle kaydınızı yaptırın.
Bu esnada elbette işinize devam edin, ekonomik özgürlüğünüzü süreğen hale getirin.
Hayatınızı normal akışında sürdürün.
Matematik' de toplama çıkarma çarpma bölme işlemlerini öğrendikten sonra gerisi yavaş yavaş gelecektir : ) Mühim olan bu dördü zaten en başta.
Bir de sayısala yatkın değilsen sözel ağırlıklı da çalışabilirsin. Yani bölümünü en yatkın olduğun alana göre seç.
27 yaşında olman, geç kalmış olmanı göstermez. 32 yaşında olsan bile geç kalmış olmazsın. Sen bir şey başardın, kendi devrimini gerçekleştirdin ve hayatını kazandın. Şimdi sıfırdan hayatını inşa ediyorsun. İnşallah bunu gerçekleştirirken güzel yerlere ulaşırsın. Başarılar dilerim.
00 Yorumla
+1 yılMerhaba.
Nefes aldığımız sürece geç kalmış sayılmayız siz kendinize olan inancı güveni kaybetmeyin önemli olan bu gerisi bir şekilde kendiliğinden gelir bu tür olumsuz düşünceler ile enerjinizi tüketir, ve yaşam sevincinizi öldürürsünüz tam tersi olumlu düşünerek pozitif olmanızı sağlarsınız umudunuzu yitirmeyin karamsar olmayın şu hayatın her bir alanında mücadele, var evde işte sokakta aklınıza neresi geliyor ise orada insanın olduğu yerde mücadele mutlaka olur, ekmeği de ağzımıza alıyoruz çiğnediğimiz, an midemize gidiyor bakın bu bile bir çaba gerektiriyor sabrınızı koruyarak geçmişe bir sünger çekerek sil, baştan yapıp yeniden başlayabilirsiniz..
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
45Cevap
- Eğitim & Kariyer konusunda 38,3b cevap paylaştı.
u +1 yılHayır geç bir yaş değil
00 Yorumla
+1 yılLiseyi dışardan okuyan bir insan olarak, matematikte sadece çarpım tablosunu bilen bir insan olarak, yazım kurallarına bu denli dikkat etmen hem etkileyici geldi bana, hemde sanki troll kokuyor bu soru. 9 yıl evli olmana rağmen çocuğunun olmaması, üstelik seninle evlenen kişi, babana iki dairesini vermiş seninle evlenmek için (sonuçta seni bu kadar çok isteyen, senin için iki dairesini gözden çıkaran bir insan senden çocuğu da olsun ister)
https://youtu.be/BrPfxMb9V9w
Tamamen troll olmasa da sanki bazı kısımları troll gibi.
Diyelim ki sorunuz troll değil, üniversiteyi de dışardan okuyabilirsin, matematikte temelinin olmaması problem olmaz öyle çok, sonuçta çoğumuz çoğu zaman hesap makinesi kullanıyoruz gündelik hayatta, iki yıllık bölümleri de okuyabilirsin dışardan ama tabiki yine de matematiğini kuvvetlendir, bunun için sıfırdan başla ve bol test çöz, özel hoca tutabilirsin kendine, ya da youtube'da hocalar matematiği en baştan anlatıyor, onları dinle.
Mesela burdaki videoyu izle.
Matematik bilgin sıfır olsa dahi böyle videolar izleyip, pratik yapıp, bolca test çözüp kendini geliştirebilirsin, netlerini yükseltebilirsin bu şekilde.
Youtube'da sıfırdan sonsuza matematik sayfasını takip et, izle hep, atmış olduğum link, sıfırdan sonsuza matematik, işte hep o sayfayi takip et.
Ayrıca çarpmayı biliyorsan toplama ve çıkarmayı da bilirsin.
İlkokulda toplama, çıkarma, çarpma, bölme işlemlerini sırasıyla öğreniriz, yani mutlaka toplama, çıkarma ve çarpmayı biliyorsun, bölmeyi de öğrenmelisin ki bence kesinlikle öğrenirsin ve daha fazlasını da öğrenirsin tabiki.00 Yorumla
+1 yılŞöyle ki biri uzun uzun cok guzel aciklamis ancak bildiği noktalar var onları yazacağım sadece
Öncelikle para yatırma Şubat ayında oluyor. Lütfen ınternetten 2023 e girdiğimizde takip edin.
Ikincisi başvurular ösym binasında oluyor bölgemizde bulunmam ünlülerin yaninda vardır akdeniz de var mesela
Oradan öğrenin ve ona göre kayıt işlemini yaptirin. Hatta daha önce bilgi almak için dershanelere gidip sorabilirsiniz. Zaten korkmadan bu yana ösym sitesinden biz kendimiz yapiyoruz. Kimlik fotoğraflarımı var ya 10 yıl süre ile kullanabiliyoruz zaten ancak yine de ösym e gitseniz çok iyi olur.
Bende bu yıl gireceğim sizi görünce geç olmadığını anladim. Lütfen sizde ailenizi silmisken bu istikrardan gidin. Gerçekten çok güçlüsün abla hiç bir şey için geç değil. Mükafatını mutlaka alırsın.03 Yorumla- +1 yıl
Atladığı noktalar
- +1 yıl
Bolgemizde bulunan universitlerin yanında ösym binaları var
- +1 yıl
Zaten Corona'dan bu yana Biz kendimiz internetten yapıyoruz yani bir yere gitmemize gerek kalmıyor Yazım hatalarımı düzelttim Bu yüzden böyle açıklama gereksinimi hissettim
+1 yılSizi ne kadar tebrik etsem az. Çok güçlü bir kadınsiniz. evinizde internet varsa YouTube ile her dersi halledebilirsiniz. Sıfırdan dahi baslasaniz siz bu azim ile her şeyin üstesinden gelirsiniz. Spesifik bir soru varsa dersler ile alakalı sorabilirsiniz.
10 YorumlaHicbirsey gec değil. Sen şimdi okumasan içinde kalir. Oku ve istediğin o yoldan git. En siniri saten insan nasil kizini zorunla evlendirir ya kafam almiyor. Sinir krizi gecircem. Bide bir daire icin. Allahim Kizlari böyle Babalardan koru. Neyse sen istediğin o yoldan git. Kim nerdese desin. Senin Hayatin sonucta onlarin değil.
00 YorumlaŞöyle söliyim, okumak istemen çok güzel ama bu okumanın sana kârı olacak mı sence? Yani sana meslek kazandıracağını sana ekmek kazandıracağını sana bi kariyer fırsatı sunabileceğini düşünüyorsan oku, yoksa hayatında nasıl bi yol çizeceğini düşünüp ona göre karar ver bence. Zor şeyler yaşamışsın bu arada, bi insanın böyle şeyler yaşadığını duymak üzücü, umarım yüzün güler, hayat karşına şans çıkarır hep
00 YorumlaMutlaka oku ben mutlu oldum yazıyı görünce. Lise olsa tamam yaşı var ama en azından açıktan okunur. Aileni silmek en doğru karar sevmediğin bir adam daha çocuksun hayata gözünü açmadan.. 50 yaşında üniversite okuyan ve gene bu yaşlarda bilmem kaçıncı üniversitesini bitiren var hatta birilerine umut olursun senin hikayene benzer olanlara.. 😻
00 Yorumla
+1 yılAnlattıkların zor şeyler , zor hayatlar.. hayal edilen bir şey varsa gerçekleşme ihtimalide var demektir. Şöyle ki işten arta kalan zamanda çok emek vermelisiniz. Gereken kaynaklara sahip olmalısınız. Çok emek vermeniz gerek. Bunları yapabilecek misiniz?
00 Yorumla
+1 yılben böyle ailelerin artık yeryüzünden yok olmasını istiyorum. Bence geç değil. hatta senin gibi kadınlar olgun ve anlayışlı oluyor. Çokta olgun birine benziyorsunuz hiçbir şekilde yaşınızı sorun etmeyin. öğretmenler gibi olgun kapasitede herkese örnek bir kişi olacağınıza eminim
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılYouTube’den kendi seviyene göre bir kanalı seç. Ordan ilerle emin ol kazanabilirsin. Hattastersen gerçekten gidip okuyabilirsin açık şekilde değil. Hikayeni okumaya başlarken buruk başladım ama sevinçli bitirdim. Ayaklarının üstünde durmana sevindim sana her türlü desteği veririm bir şey takılırsa aklına ders vs danışabilirsin.
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 896 cevap paylaştı.
+1 yılSen bu kadar şeyi başarmışsin okumayı mi başaramayacaksin, en kolayı bu tüm yaşadıkların yanında, kesin yaparsın bundan hiç şüphem yok, bir Türk kadını daha kendini kurtarmış helal olsun. Diğer oturanlarada örnek olsun...
10 Yorumla
+1 yılHayatta hiçbir şey için geç değildir öncelikle sınavlara biraz hazırlan bu sne geçti artık ama seneye Mayıs Haziran gibi sınav başvuruları oluyor onları takip et sınavda alacağın puanla elbet bir bölüme yerleşirsin inşallah her şey gönlünce olur
00 Yorumla
+1 yılAsla geç değil. Okumak istiyorsan inan ki tüm imkanlara sahip insanlardan çok daha iyi işler çıkartırsın. YouTube'dan konu anlatımlı videolar izleyip ders çalış. Temelini oluştur yavaş yavaş
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 531 cevap paylaştı.
+1 yılOkumanın yaşı yok beybito, üniversite yaşa takılacak bir ortam değil
10 Yorumla
+1 yılAynı yastayiz ben de 2. Universitemi okuyorum geç kalınmış bir durum yok emin ol bu tarz düşünceler seni senden alır hayallerine ulaşamazsınız matematik içinde Abdül Aziz gürbüz hoca var temelden anlatıyor bir bak istersen ben beğeniyorum iyi güzel anlatıyor
00 YorumlaBende 25 im hala üni okumadım yeni yeni gaz geliyor 27 kadar kazanmam lazım lisedeki hocam görmeye gidicem. giderken diploma da yeniliyicem evdeki diplomayı kuzenler su döküp * etmiş
01 Yorumla- +1 yıl
Maletamtik için play storeden metematik formülleri indirdim biyoloji dil anlatım edebiyat dinleyerek ögrenilebilir ya da onlarında konu anlatımı bulunabilir fizik desen hem yazılı hem matematiksel ağarlık kimya desen lisede bir halt yapıyordum salamasyon tutuyordu ama hiç bir bok bilmiyorum kimya baya yabancı 😅
+1 yılOkuya bilirsin tabii okumanın yaşı yok yeterli sen iste arkadaşım ayaklarını üzerinde dur 4 yıllık adalet var açık öğretim Anadolu üniversitesi sitesinden daha detaylı bakabilirsin
00 Yorumla
+1 yılÜniversite sınavına gir baraj kalktı zaten sınavdan sonra açıköğretim den okuyabikecepin bir bölüm seç ve oku
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılGeç değil her yaştan insan okuyor ama çalışırken açık öğretimden bi bölüm olabilir ancak senin için Bir işte ve meslekte yoğunlaşmaya bak yine , Allah karşına yine düzgün iyi seni destekleyen bir eş çıkartır dilerim hayallerinide gerçekleştirirsin.
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılhelal olsun kiz sana... Ciddiyim, kaderindeki hayati degil sectigin hayati yasamak icin mucadele ediyorsun. gurur duyuyorum seninle kimsin bilmiyorum ama helal olsun. Evet okursun, hatta sevdigin kisiyle zamani gelince evlenip yuvada kurarsin.
00 Yorumla
+1 yılİstedikten sonra basaramayacagin bir şey yok çalışıp üniversite sınavına gir guzel bir puan alırsan okuyacağın bölüme karar ver
00 Yorumla
+1 yılUrfadaysan gel sana 1+1 dayalı döşeli daire vereyim otur istediğin kadar. Eşim değil kizkardesim olman şartıyla.
00 YorumlaHiç bir şey için geç kalmış sayılmazsin. İstediğin sürece basaramayacagin bir hayal hedef yoktur. Yeter ki kendine güven mücadele et
00 Yorumla
+1 yılHicbirsey icin gec kalmadin. Bakma sebelek subelek yazdigima yakinda yl bitecek 😉
10 Yorumla
+1 yılBi dershane ile görüşmeni tavsiye ederim. Elinden tutacak ve yol gösterecek bir arkadaş edin. Ders ve test kitapları ile başlamalısın.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılHesabı silmediysen ulaşır mısın bana üniversite sınavına dek yönlendirmeler yapar denetimini sağlarım. Matematik yok ama sözel derslerde yardımcı olurum. Matematigi de bi şekilde halledersin
00 YorumlaHelal olsun sana... tebrik ederim... gec kalmadın... Bu konuyu konuşalım...
00 YorumlaVay be ne hayatlar var. Ailen de alsın o daireyi bi tarafına s. ksun
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılHayır tabikide okumanın yaşı yoktur. Derslerin için temel oluşturucu test kitapları alabilirsin antremanlarla matematik gibi. YouTube daki konu anlatım videolarından faydalanabilirsin.
00 Yorumla
+1 yılHiçbir şekilde geç kalmadın, sakın böyle düşünme. Bence başarabilirsin
00 Yorumla
+1 yılMatematik öğretmeniyim, İstanbul'da isen bir gün ayarlayalım ben sana anlatırım matematik
00 Yorumlaokumanın yaşı yok milli eğitim sayfasını takip et ordan bilgileri alırsın
00 Yorumla
+1 yılİşin biraz sor gibi telwin yoksa 2 yıllık mı yoksa 4 yıllık mı istiyorusun
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 833 cevap paylaştı.
+1 yılHiç geç değil. Ben bile okuyorum bu yaşta. 🖐️
024 Yorumla- +1 yıl
Sende mi omayra sen ne okuyon
- +1 yıl
@Lessismore_ ben ikinci üniversiteye başladım geçen yıl sosyoloji 2. sınıfım şu an
- +1 yıl
Bende üçten mimarlığı terk etmiştim af var mı 🤔
- +1 yıl
@Lessismore_ var demişlerdi hatta benim arkadaşım hukuk fakültesi ine döneceğim dedi hayırladık... Demek ki var. Bi araştır bence
- +1 yıl
Sen Hagi üni?
- +1 yıl
@Lessismore_ DEÜ Hukuk mezunuyum, İÜ sosyoloji okuyorum.
- +1 yıl
Ya sen?
- +1 yıl
Neu mimarlık 3. Sınıf terk
Öncesinde inşaat okudum Akdeniz'de - +1 yıl
@Lessismore_ valla istiyorsan yapmalısın. Hiçbir şey için geç değil.
- +1 yıl
Geç diye değilde örgün zor olur mu gözüm korkuyor maketler kritikler boy boy posterler 😬
- +1 yıl
@Lessismore_ hahaha benim iş kolay yani.. Oku anla gir sınava.. O iş öyle kolay gibi görünmüyor doğruya doğru,🙂
- +1 yıl
Saçmalama Mak öyle mi dedim
- +1 yıl
Anlamadım... Anlatamamış da olabilirim. Mimarlık kolay görünmüyor gözüme demek istedim.
- +1 yıl
Senin yaş kaç?
- +1 yıl
@Lessismore_ 44 yaşındayım. Neden sordun?
- +1 yıl
Daha genç hissettirdin nedense
30 kar falan yani ileri yaşta daha sıkı ti oturmuş bı Düzenin varken - +1 yıl
Canım okumak istedi. Sıkıldım işlerden belki de. Farklı bir şey öğrenmek istedim.
- +1 yıl
Ev hanımı misin? Yoksa iş mi?
- +1 yıl
Avukatım
- +1 yıl
Ya dm den mi devam etsek 😉
- +1 yıl
@Lessismore_ konuşacak çok bi şey yok ki.. Hayırlısı olsun senin için başarılar dilerim
- +1 yıl
Yokmuş evet 😉
- +1 yıl
@Lessismore_ 🙂🖐️
- +1 yıl
😉
+1 yılOkumak işin hiç birzaman geç değil bunun ayıbı olmaz hem okul hem iş yaparsın
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 390 cevap paylaştı.
+1 yılönce youtubeden matermaik dersleri felan izle geliştir kendini hangi bölümü okucaksın ne var hayalinde
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılhayr geç değil ama zor olur sana okumak. fırında çalış oku, ve diplomayı alıp dolaba kaldır.
00 Yorumla
+1 yılSana başarılar dilerim. Yaşı sorun etme. Başarırsın.
00 Yorumla
+1 yılİçinde kalmasın oku💕 fakat matematik , kimya, fizik ağırlığı olmayan bir bölüm olsun. Yeter ki elinde bir diploman olsun.
00 Yorumla
+1 yılherkesin zaman dilimi farklıdır hiç bir şey için de geç kalmadın tam da olması gereken zamanda oluyor her şey hayatının akışına güven
00 Yorumla
+1 yılOkuyunca şartların çok duzelecek diye düşünüyorsan söyleyeyim. Hiç bişey değişmeyecek sistem batık
00 Yorumla
+1 yılBilmem bebe varsa dusun ama bebe yoksa devam et
00 YorumlaHiç bir şey için geç değildir unutma.. Sen hedeflerine odaklan.
00 Yorumla
+1 yılHiçbir şey için geç değildir.
00 YorumlaAsla.
Beni bir gör sen
Saşırmazsan namerdim00 Yorumla
+1 yılHayır 56 da giden gördüm
00 YorumlaHicbirsey icin gec degil. Yabilirsin inaniyorum.
00 Yorumlahayır yaşı yok. hatta çok tatlı bişey olmuş
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yıleğitimin yaşı olmaz ama zorlanırısn
00 Yorumla
+1 yılçok çalışman lazım ama imkansız değil
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAof oku herkes okuyor sen yaparsin basaririsin guveniyoruz sana
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılOkuyabilirsin. Sadece türkçe cozsen yeter
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılkahev e baş vur. Yardımcı olurlar
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılNe mezunusun, egitime kaldigin yerden basla
00 Yorumla
+1 yılOkumanın yaşı olmaz
10 Yorumla
+1 yılhani islamda zorluk yoktu
00 YorumlaBiraz geç olsada okuyabilirsin
00 YorumlaHayır geç değil
00 Yorumla