Avrupa da birçok şirket haftada 4 gün çalışma sistemine geçti bizde geçmeli miyiz?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılİsterdik, ama geçersek; Almanya bizi kıskanır ve üç güne indirmek zorunda kalır 😂. Şaka maka, Türkiye' de böyle bir şey olmaz. Zira Ekonomi o kadar kötü ki ; yapısal reformlar da yapılsa, on sene de sonuç alamayız. Bu durumda, şirketler ; az giderler fazla verim istiyor. Avrupa 'nın ise, süper ekonomisi var. Bu yüzden, bu kadar rahatlar.. Yani, hayal kurmayı bırakın ve Kabul etmeyen, gitsin. Ben Mustafa Kemal Paşanın askeri olarak, laik Türk devletinin yeniden ; özüne dömesii için ülkemde kalıp mücadele edeceğim
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılEn son bir fabrikaya gittim, acil nakit ihtiyacım vardı, durumu düzeltir kendi yoluma bakarım dedim. Gittiğimde 12 saat vardiyalı çalışma var dediler, çalışacağım yeri gösterdiler tamam dedim. Gittiğimde öyle saçma yerlere koydular ki nazi kampındaymış gibi hissettim. Ardından dayının biri pazar günleri de çalıştığımızı, şanslıysam ayda 2 gün izin alabileceğimi söyledi. Nasıl yani dedim, hem ağır bir şekilde 12 saat çalışıyoruz hem de sürekli mi? Mis gibi kölelik sistemiydi anlayacağınız. Parayı da alacak mıydım orası meçhul. İşin kötü yanı buradaki tüm fabrikalar böyle neredeyse. Ve ne ilginçtir ki hepsi de "kimse çalışmıyor yau" diye sızlanıyor. 3 Kişilik işi bir kişiye atınca problem yok ama. Yorgunluktan anca sabah kalktığımda baş parmağımın çıkmış olduğunu fark ettim, daha önce de böyle durumlar yaşadığım için yerine koymakta sıkıntı çekmedim neyse ki. Ardından sizin yapacağınız işi seveyim diyerek normalde askerdeki arkadaşım geldiğinde kuracağım firmayı şimdi açma kararı aldım. Böyle düzene de Koma 2.0 girsin diyerek sözlerimi tamamlıyorum.
Eğlencesiz Not: Eğer yarı zamanlı çalışırsanız aslında tam zamanlı çalışmış olursunuz.
11 Yorumla- +1 yıl
Cok ıyıydı 🙂
Bizde uygulanmasının bir sebebi yok. Avrupa'ya Rusya yaptırım uyguluyor. En önemlisi gazını kesti. Avrupa'da ki bütün şirketler gaz ve elektrikle, hatta gazdan elektrik üreterek işletmelerini çalıştırırlar. Bizim için böyle bir sorun yok.
En enteresanıdır, medeniyiz uygarız, şöyleyiz böyleyiz diyen Avrupa'nın şimdiye kadar neden farklı enerji kaynaklarına yönelmemiş olması.
Bundan da ders almalı ve çatılarımıza; solar enerji, güneş enerjili su ısıtma sistemleri.. vb kurmalıyız. Bu konuda ufak bir seferberlik ile tüm enerji sorunlarımızdan kurtulabiliriz.
03 Yorumla
Ülkemizde 3 4 kişilik işi 1 kişiye yıkıp tek maaş ödeyerek ve haftalık iznini bile elinden almaya çalışan işverenler oldukça 4 günlük çalışma sistemine geçilirse ne yapacaklarını düşünmek istemiyorum... 😑
Şahsen ben asgari ücretle haftanın 6 günü 10 saat çalışıp 15 kişilik yemek 2 katlı bir imalathanenin temizliği ve muhasebe işi yapıyorum mecburiyetten.00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
31
Cevap
90Cevap
Eğitim & Kariyer konusunda 1,5b cevap paylaştı. Elbette, bu hayata sabahtan akşama kadar çalışıp hafta sonu iki sosyalleşelim diye gelmedik. Çok çalışmak değil verimli çalışmak önemli. Cuma mesela saat 15.:00 den sonra kaç firmada çalışma yoğun oluyor? Patronlar bir tık az kazansın, daha çok hayatı yaşamaya ve sevdiklerimizle görüşmeye zaman ayıralım.
32 Yorumla- +1 yıl
Kımse az kazanmak ıstemıyor maalesef ben anlam veremiyorum işçi insan degılmı büfe uzerıne hakaret
- Eğitim & Kariyer konusunda 537 cevap paylaştı.
+1 yılya bırakın bu işleri eşeklerin aklına karpuz kabuğu düşürmeyin.
az gelişmiş bir ülkede yasıyor enflasyon deflasyon stagflasyon devalüasyon le savasıyorsun .
imalat sanayi durmus , siyasal islamla dem vuran bir partinin yanlış politikaları ile boğusurken , ülke ihracat yapan yandasların sistematiğine uydurulmus sen gelmıs 4 gün calısalım falan dıyorsun?
bura avrupa degıl enf % 13 gsmh 25 k
bura tr gerekırse pazar calısalım iş olsun reel piyasada.
ocak ayında yıne asgarı ucrete zam gelecek , bilezik bozdurup odemıyor işverenlere bu parayı birileri.
11 Yorumla- +1 yıl
İşverenin de halınden anlamıyor degılız şunu söylemek ıstıyorum Bizim kendimize sevdiklerimize vakit ayırmaya ihtiyacımız var belli ki sen çalışmayı çok seven bir arkadaşımızsın. Bazı ülkelerde bu uygulanıyor ama bizde ise pazar günleri bile çalışıyorsun ve bir arkadaşımızın da dediği gibi pazar günleri çalıştığı zaman tatil olabiliyorsun ama o tatiller bazen sayılmayabiliyor yani yaptığın mesai normal bir ücret olarak alıyorsun bu insanların kütüphaneye düğüne kafeye tiyatroya sinemaya git meye hakları yok mu haftada 8 saat çalışmak evet normal ama çoğu yer bu 8 saat kuralına uymuyor ben sabahlara kadar mesaili çalıştığımı biliyorum ama ertesi sabah ise evdeyim ve o gün sayılmıyor bence Türkiye'nin kendini toparlaması gerekiyor belirli bir yaştan sonra insanlara oy hakkı tanınmaması gerekiyor şu an herkes enflasyonla hareket ederek konuşmuş bunları görmeyelim anlıyor musunuz
+1 yılMerhabalar
Bizim 4 gün çalışma sistemimize gecebilmemiz için enflasyonun %5-10 arasında olması lazım başka türlü hiçbir şekilde geçinme ve tüketim konusunda çok zorlanırız. Üretimimiz azalır, ithalat durumumuz her geçen gün artar. Ülke ekonomisindeki eksi durumuna geçeriz10 YorumlaBiz 6 2ye de razıyız şimdi vardiyalı çalışıyosun sadece gece vardiyası çıkışı bi 56 saat hafta tatilin oluyor ee zaten ondada mesai gel diyorlar tamam iş ağır değil kolay iş ama yani sosyal hayat çok kısıtlanıyor, eskiden 6 2 sistemindeydi çalıştığım yer ama puştluk işçide işveren sunuyor su kadar fazla alacaksınız ama 1 gün tatili kesicem diye onlarda kabul etmiş kaldı şimdi böyle 😂😂
00 Yorumla
+1 yılAldığımız maaşa endeklenirse olabilir. 😌 Yalnız bu ülkemizde mümkün değil. Cumartesi günü saat 13 de paydos ediyoruz ama çoğu zaman nakliye yapıyoruz. Kısaca bir saatimiz bir saati tutmuyor. 5 gün olsun cmt-pazar tatil olsun diğer günler kimseyi zor durumda bırakmaz. Saygılar 😏✌️🙋♂️
00 YorumlaBizde haftada 4 değil 8 günlük çalışma modeline nasıl geçeriz derdinde olan patronlar oldukça bu bir hayal gibi geliyor ama evet bence de artık 1900 lerin köle mantığından çıkıp 08:00 -17:00 nin dışında insanlara daha özgür çalışma alanı tanınması gerektiğinin herkes farkında..
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAdamlar hafta içi full mesaili hafta sonu normal mesaili çalıştırıyor utanmadan birde bazen pazar günüde çalışın diyorlar. Sence türkiye gibi insanları 3 kuruşa eşek gibi çalıştırdıkları bu ülkede 4 gün çalışma düzenine kim geçilmesine musade eder? Adam haftada 6 gün günde 8 saat çalışan elemanına 5000tl veriyor 4 gün çalışan elemanı olsa anca 3000tl verir. Kim geçinebilir bu paraya?
10 Yorumla
+1 yılolur aslında ama bizim ülke olarak tembel oldugumuz için daha gelısemedik avrupa standartlarını oturttu aslında 4 gün iyidir ama işte 1 bucuk saat fazla calıssak olabilir aslında oda 6 saat yapar ordan kapanabilir
00 YorumlaDaha özel sektörde 5 gün çalışma sistemine geçemedik. 4 gün çalışma sistemine nasıl geçeceğiz.
Ayrıca biz gelişmiş ülke değiliz. Çalışmamız lazım. Çalışma sürelerimizi kısaltarak bir yere varamayız.
02 Yorumla- +1 yıl
Evet katılıyorum sana gelişmiş bir ülke değiliz. Ama geliştirmemiz gerekiyor çocuklarımıza eskiden camilere Akın etmeye aşılıyorlardı biz şu anki çocuklarımıza hiçbir şekilde okumaya aşılayamıyoruz çünkü artık daha fazla strese katlanamıyoruz strese katlanamadığımız için çocuklarımızı sosyal medyaya yönlendiriyoruz aslında bu bizim ebeveynlerin suçu Türkiye bu yüzden bu halde belki daha çok kafe yerine bilardo salonları yerine kahveler yerine kütüphanelere tiyatrolara yönelmeliyiz çocuklarımıza küçükken özellikle de erkek çocuklarımıza ayıpı öğretmeliyiz çünkü erkek çocukları kız çocukları kadar kısıtlanılmıyor yani demem o ki çocuklarımıza okumayı öğretmeyi aşılamalıyız dini kullanmalarını asla izin vermemeliyiz ülkemizde sayısızca cami var evet Müslüman bir ülkeyiz olması gerekiyor buna karşı da değilim ama daha fazla hastane daha fazla okul ve daha fazla kütüphane yapılabilir ibadet sadece namaz kılmakla değil ülkemize faydası dokunmakla da olur belki bu konuşmayı yaptım diye arkadaşlarımız sen ateistsin nasıl konuşursun dinsizsin gibi konuşacaklar tabii ki de herkesin görüşüne saygım var hadi naşanlara değil bence benim fikrim bu yönde saygılarımla ,🙂
- +1 yıl
@Aydoşşşşşş Camiler sadece namaz Kılınan yer değildir. Camiler aynı zamanda eğitim yeridir. Allah'ın öğrettiğini kurallar zaten bizim insan gibi yaşamamız için gereken kurallardır. Bunların camilerde öğretilmesi gerekiyor. Camiden önce eğitim evde başlar. Önce bizler inandığımız gibi yaşasak ve o ölçüde çocuklarımıza eğitim versek sorun kökünden düzelecek.
Biz evde veremediğimiz eğitimi ne camiler verebilir, nede okullar. Evde ve sonrasında camilerde yeterince eğitim verilse zaten çok fazla hastaneye ve çok fazla okula ihtiyaç kalmayacak.
Her mahallede cami var, Hatta bazı mahallelerde birden fazla cami var. Aynı şekilde okulsa sayısı da yeterince var. şu an oturduğum yerden yürüme mesafesinde 5 tane okul 5 tane cami var. Bunlarında dışında halk eğimler merkezleri var. Hatta askeriyeyi de bir yerde eğitim merkezi olarak kabul edebiliriz. Çünkü orada eğitim veriliyor.
Bu kadar eğitim kurumları içinde öğretmenler, imamlar, usta eğiticiler, askerler v. s. dev bir eğitim kadrosu var. Ama gel gelelim Türkiye'nin ahlak durumu çöküntü içinde.
Daha fazla okula, daha fazla kütüphaneye ihtiyacımız yok. ihtiyacımız olan içerisi dolu dolu olan eğitim kurumları.
Bizde calisma saatleri normale dönsün haftada 5 gune hatta bazi isyerlerinde 6 gune bile razi insanlar. Kölelik sistemi bizde yerlesmis. Patronlara sayesinde ekmek yiyoruz diye düşünen zihniyet bitmedikce bu hardcore da bitmez. Sürünmeye devam
00 YorumlaBu ülkede öyle bir sistem gelmesi için bütün düzenin tekrardan yapılması gerekir.
Bütün vatandaşların bilinçlenmesi köle olmadıklarının farkına varması gerekir.
Bu ülke kaldıramaz öyle bir sistem ama keşke kaldırsa
00 Yorumla
+1 yılBizim ülkede olanlar hep Avrupa'nın hayalini kuruyor Avrupa'nın yaptığı şeyleri yapmaya çalışıyor, Türkiye'den Avrupa'ya gidenlerde sürünüyor tabii işini tutturabilen insanlar köşelik oluyor ama tutturamayanlar da sürünüyor buna bizzat şahit oldum.
02 Yorumla- +1 yıl
Avrupa'nın hayalini herkes kurmak ister çünkü biz köle değiliz biz bir insanız canlıyız duygularımız var bir hayatımız var bu yüzden şu an Avrupa'nın yerinde olmak isterdik evet belki bu bir hayal ama zamanla istersek şu at gözlüklerimizi çıkarırsak neden olmasın
- +1 yıl
Haklısın
+1 yılBiz nah geçeriz. Özel sektörde Cumartesi dahil 6 gün çalışıyorsun yinede çıkarken patronun biraz daha kalsada çalışsa diye gözlerinin içine bakıyor. Sonrada sıfır verim alıyor.
10 Yorumla
+1 yılBen isverenim haftada bir gün çalıma sistemime gecilse ben yine her Allah'ın günü çalışmak zorundayım. Ki farklı bir yaşam tarzım olabilsin.. ki üç kuruşun hesabını yapmayayım
00 Yorumla
+1 yılKesinlikle geçilmeli kurumsal şirketler vs 2 gün tatil yapıyor zaten genelde bu olmasa bile haftada bir gün tatil bir buçuk gün tatil kavami olmamalı kim olursa olsun ne iş olursa olsun en az iki gün tatil hakkı olmalı ki insanlar kendilerine vakit ayirabilsin. 3 gün tatil olsa çok daha güzel olur tabiki. Tatilde kendine vakit ayırmış mutlu ve dinlenmiş insan işini de daha çok sever ve özen gösterir bence.
01 Yorumla- +1 yıl
Çoğu iş yerlerinde fark ettiyseniz Bir seneye Aşkın veya 5 seneye Aşkın insanlar çok fazla çalışmıyor belki istisnadır bunun nedeni ise yoğun çalışma ve mecburiyet bu yüzden insanlar katlanamadıkları için iş yerlerinden ayrılıyorlar ve bu da işsizlik sayısını neden oluyor insan mutlu olmadığı yerde çalışamaz veya da yoğun tempodan dolayı bırakıyor yani anlamıyorum işçi affedersiniz ama mal mı çöpmü düşünsenize ne kadar saçma değil mi 5.500 TL alabilmek için günde sayısızca hakaret küfür işitiyoruz 👍
+1 yılBircok? Ben avrupada yasiyorum, bir alman formasinda calisiyorum. Ve burada halen 5 gunluk calisiyoruz. Suana kadar 4 gun calisma var ama 4 gune yani 36 saat ligne para verirler.
00 Yorumla
+1 yılBizim ülkedeki işverenlere kalsa takvimi saati yeniden düzenlerler 48 saati 1 gün sayarlar iki ayı bir ay sayarlar ücretide daha az öderler çalışan hiç bir zaman yaranamaz
00 Yorumla
+1 yılEkonomileri o kadar iyi ki artık adamlar daha fazla rahatına bakıyo ama uzun vadede düşünürsek bu fazla rahatlık bu ülkeleri gelişmişlik bakımından geriye götürebilir bence çalışmak güzel
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 387 cevap paylaştı. 4 gün degilde 45 saat haftalik azalmali milletde piskolojik kalmadı bukadar calişip elde avuçta nişeyok hep şinirli millet sabah güneş dogmadan işe aksam güneş batdıkdan sonra eve
03 Yorumla- +1 yıl
Evet katılıyorum buna ve şöyle söylemek istiyorum sabah servise bindiğimde günaydın diyorum ve hiç kimse cevap vermiyor sanki bana çalışıyorlar 😁 ve çoğu insan artık yoğun tempodan dolayı iş yerinde yaşadığı sıkıntılardan dolayı etrafında bitki bile görmek istemiyorlar ve sürekli iş yerinde problem yaşıyorlar bunları eşlerine çocuklarına veya anne babalarına yansıtıyorlar yani anlayacağınız insanlarda psikoloji denen bir şey kalmadı akında insanlar canlı bitki görmek istemeyecekler
- +1 yıl
@Aydoşşşşşş aynen😂 yine kıs geldi güneş dogmadan işe güneş batısı eve
- +1 yıl
👍
Eğitim & Kariyer konusunda 427 cevap paylaştı. Ülkede çalışanların çoğu 6 gün çalışıyor hala önce bir 5 e düşürmeyi başarsak sonra 4 tartışılır.
10 Yorumla
+1 yılTürkiye bu hükümeti yolladiktan sonra geç kaldığı 21. yuzyila yetişebilmesi için 7 gün çalışmalı ne 4e düşürmesi? Hayal kurmayalım.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılTürkiye için bu tarz şeyler 100 yıl ilerde, bizdeki patronlar bırak 4 güne indirmeyi nasıl fazla mesaiye bırakırımın derdinde, iki gün haftasonu var ona bile göz dikiyor çoğu.
20 YorumlaBeş olsa ona da razıyız veya en azından sekiz saat değilde 6 saat çalışma olsa yeterli
20 YorumlaGeçmeliyiz
ya da
Günde 4 vardiya olmalı
Her vardiya 6 saat olmalı
Böylece diyelim bir fabrika 100 işçi varsa olur sana 200 işçi00 YorumlaBazi isyerlerinde boyle bir calisma. Var... işin durumuna makinelerin çalisma durumuna gore farkli farkli vardiye sistemleri ile calisiyorlar
00 Yorumlamillet zaten çalışmıyor hakkettiği gibi birde 4 gün mü, işe hiç gelmezler. bu iş ahlakı olmayanlar...
01 Yorumla- +1 yıl
Pardon da çalışmıyorsa bu işler nasıl yürüyor galiba sen çalışmayan taraftasın ve işin ahlakını insanlar belirler insanlarıysa sağlam kafa a sağlam vücut belirler
+1 yılBırak 4 gün çalışmayı düşünmeyi
Bir çok çalışan resmi çalışma saati olan haftalık 48 saatin üzerinde mesaisiz çalıştırılıp sömürülüyor00 Yorumla
+1 yılÖnce maaşlar ve alım gücü Avrupa standardına gelsin, bunu sonra düşünürüz. Tabii karşı da çıkmıyorum.
00 Yorumla
+1 yılvalla devleti bilmem ama özelde adamlar haftayı 8 gün yapıp daha fazla çalıştırma derdinde 4 gün iş hayalin içindeki hayal olur ancak
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 612 cevap paylaştı. Türkiye de o iş zor firmalar zaten para vermekten aciz bir de 5 günü bırak 6 gün çalıştırıyorlar 4 gün olsa hiç para vermezler yani anlayacağınız zor o işler
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 418 cevap paylaştı.
u +1 yılsüper olur bence Türkiye’ye bu sistem gelirse. Ama tabii maaşlarında azalma olmaması lazım.. 5 gün çalışıyoruz..
00 Yorumla Ben 5e razıyım pazar günü izinim var sadece adam akıllı yetmiyor hemen aksam oluyor zaten sonra tekrar iş sosyal hayatım kalmadı artık yaş 23
00 Yorumla
+1 yılBizdeki namussuzlar cumartesi çalıştırma yaptırıyolar kafaları pazar günleri nasıl çalıştırırım derdinde iken asla 4 gün yapmazlar aslaaaaaa
00 Yorumla
+1 yılBurdaki patronların çoğunun elinden gelse hafta sonu bile çalıştıracak ayni parayi verip
20 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 824 cevap paylaştı. Maalesef bizde öyle olmaz.. Olursa batar millet
10 Yorumla
+1 yılMillet para kazanıyor zaten bir de tatilimi yapacaklar
18 Yorumla- +1 yıl
Para tapınma aracı değildir. O dediğin Arap ülkelerinde olur
- +1 yıl
Ne yapılması anlamadım
- +1 yıl
Tapınması
- +1 yıl
Millet para kazanmadan nasıl geçinecek acaba
- +1 yıl
Bu dünyaya çalışmak için gelmedik insan gibi yaşamak için geldik onun için tüm İslam ülkeleri sefalet içinde
- +1 yıl
Aynen kardeşim sen çalışma yaşa hayatını
- +1 yıl
Bir not daha İslam Kur’an’ın türkçesi değildir asla
- +1 yıl
Aynen kardeşim canım canım konuşma ya bu senin yaptığın şirk koşmak oluyor Allah belanızı versin sizin gibi zihniyeti dar olan insanların
+1 yılBu ülkede pazar günleri çalışan var ne diyorsunuz siz dksldldl
10 YorumlaBizimkiler ayda 60 gün çalıştırıp asgari ücret verirler
00 Yorumlahaftada 4 gün güzel ama türkiyede özel sektörlerinde en az haftada 2 gün tatili olmali denetlenmeli
00 YorumlaBizim patron cumartesi günlerinde gelin diye atmadığı takla yok
00 Yorumla
+1 yılfarkında olmadan tembelliğe alıştırılıyoruz bence...
02 Yorumla- +1 yıl
Bırak da bu saatten sonra tembel olalım o zaman ne diyeyim yani
Cok zor ellerinde olsa 24 saat calistiracaklar bizi 😄
00 YorumlaEvet evet de bir ülke deniyordu onu adını unuttum.. tüm Avrupa ülkeleri degil
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 726 cevap paylaştı. Yok valla hiç istemezdim çalışalim eşek gibi haftanın 7 günü 12 saat
00 Yorumla
+1 yılBizim geçmemize gerek yok, zaten onlar bize geçiriyor.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBöyle bir dünya yok ancak hayalde kalır :( benim zaten hep hevesim kursağımda kaldığı için çok da şey yapmıyorum ya kapitalizmin kurbanı ve kölesiyiz
00 Yorumla
+1 yılDört gün olsa bizimkiler yine iki gün mesai yazar sen merak etme
00 Yorumla
+1 yılavrupada ki bir çok şirketler hangisiymiş? merak ettim !!
02 Yorumla- +1 yıl
Google amcaya sor 🙂arastırmscı olmak bence gelısmenın bırıncı adımı
- +1 yıl
@Aydoşşşşşş yoruma neden maydanoz oldun? sen sormuşsun ama iyi algılayamamışsın.. algılamanda sorun var :) 4 gün çalışıyorsan ona göre maaş veriyor.. sivri zekalı :)
+1 yılAvrupa'da sanayiye ne zaman kavuştu sen ne zaman Avrupa uzayda sen nerdesin onlar gibi olmak bize değil belki bizden sonraki nesile nasip olur 😉
01 Yorumla- +1 yıl
Olsun da bizden sonraki nesile nasip olsun en azından çocuklarımız faydalanır o yüzden geleceğe yatırım yapalım arkadaşlar 2 3 lafa makarnaya bulgura değil
Gelsin hatta devlette mesai 10_16 , olsun. Pandemo yürüdü bu sistem
00 Yorumla
+1 yılAcaba biz de 4 gün çalışsak siz ne yapacaksınız onu merak ettim şimdi de 🤣🤣🤣🤣
00 Yorumla
+1 yılBizde extra 4 saat çalışma eklerler. Modern köleliği sever bizim toplum
20 YorumlaÜlke olarak buna hazır değiliz. Önce hakettiğimizi almayı veya istemeyi öğrenelim.
00 YorumlaKesinlikle geçilmeli, 5 gün çalışıp da 2 gün tatil yap zihniyeti modern kölelikten başka bir şey değil.
20 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 306 cevap paylaştı.
+1 yılBizimkiler haftayı 8 gün yapmasalar iyi. 4 günlük çalışma sistemi olsa patronlar ağlar sanırım.
10 Yorumla - Eğitim & Kariyer konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılBakan açıklama yaptı ya 2040 gibi inşallah Allah’ın izniyle elhamdülillah geçecez maşallah inşallah
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBizim ülkede yemez o. Elinde olsa 7/24 çalıştırır patronlar.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılİnsallah 4 gune gecilir, insanlari. Hayat kalitesi artsin artik her konuda…
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılKesinlikle geçmeliyiz. Bu ülkede ama geçirirler mi ya?
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılDört gün olması için ülkemizde önce medeni olmak zorundayız medeni olmadan olmaz
00 Yorumla- Devamını Gör (61)
Devamını Gör(106)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem