Yazılım ile ne yapmak istiyorsun önce onu belirle (website, oyun, mobil app vs.) daha sonra yapmak istediğin şeyler için hangi programlama dilleri vs. kullanabilirsin onlara bak onları öğrenmeye çalış.
Python bir çok alanda kullanılabilir bir dil aynı şekilde Javascript'de öyle udemy veya youtube da bir çok eğitim mevcut bi eğitim serisi izleyip araştırıp kendinde birşeyler katarak daha fazla bilgi edinebilir, kendini bu alanda geliştirebilirsin.
Nasil basladin ben de baslamak istiyorum ingilizcem yok matematigim yok algoritma varmis onu da bilmiyorum nasil nereden baslasam olur sen nasil basladin
Farketmez web tarafından html css ile başlayabilrisin ya da python veya c#. İlk önce amacın programlamayı yani dili değilde dilden önce neler yapman gerektiğini öğrenmek. Mesela algoritma bu tarz kuralları herhangi bir dile başlayarak öğrenebilirsin. Nereden başladığın önemli değil bütün diller aynı yazılıyor neredeyse sadece terimleri farklı.
Htmle ile basladim kolaymis ama bir yerdr kalinca birakmistim istiyorum da iste simdi ingilizce yok matametik yok bir de iyi anlatanlar kimler kimlerden yararlanabilirim algoritmayi pek anlamadim aslinda bostayim zaten bol bol vaktim nereden nasil baslayacagimi bilsem kimler iyi anlatiyor ugrasip ilerleme saglarim diye dusunuyorumm su anda ne yapacagimi bilmiyorum ama en basiti neyse ondan baslamak daha iyi olur gibi
Video izle veya örnek web site yapımları var onlari izle direk bilmesende kopya çeker gibi yap ben öyle çözdüm. Ezberlemek zorunda değilsin. Aklına yatsin yeter çozersin zamanla.
Sonra aklına illaki bir fikir troll olsa bile bir site yapabilirsin github tan bedava domainsiz yayınlayabiliyorsunda arkadaşlarina veya internete troll siteler yap.
Ben sişarpa başladım. Başta temel konuları öğrendim sonra algoritmaları çözdüm biraz şu an bi videoyla 0 dan proje yazıyorum. O bitsin hackerranktaki soruları çözmeye çalışacam böyle böyle çözerek öğrenecem