Kimse kusura bakmasın ama çok iyi bir puanla o okulu kazanırsanız ve kendinizi geliştirirseniz bence boşta kalmazsınız
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılHangi bölüm olduğu da bağlı. Bir kariyer uzmanı Avukat olarak şunları söyleyim ;
1) Sözel bölümcüler, Memur olmazsa ; size iş yok.. Zira özel sektörde, size talep yok. İnsan kaynaklarında okumuş iseniz ; herkesin personeli var nasıl olsa. Neden sizi alsın? Her yer tecrübe istiyor zaten
2) İİBF okuyanlar, zaten işsiz. Uzman Çavuş vs oluyorlar. Zaten sözelciler ve İİBFliler kendi alanlarında iş bulsa, üniversiteli genç işsizlik oranı ;%25-30 olmaz
3) Hukuk okursanız ise, küçük şehirlerde iş bulmanız imkansız. Çünkü küçük şehirlerde, Avukat çalıştırabilecek bürolar kendi işlerine yetişiyorlar. Sadece katip ve sekreter çalıştırıyor. Büyük illerde ise, 5500-6000 tl arası maaş veriyorlar. Ben, 2,5 senelik Avukatım ve 6300 tl alıyorum. Tam, beş ay iş aradım. Maaş, düşük de değil. Çünkü, piyasa böyle.
Bir kaç istisnai hukuk büroları var, 10-12.000 maaş veriyor, ama haftada 72 saat çalıştırıp hayvan gibi davranıyor. Ama memur olsan, 8-5 mesai yapıp bu maaşı alabilirsin. İnsan gibi davranıp yüksek maaş veren yerler de yabancı dil bilmenizi istiyor. Bu yerler de en fazla, bir - iki Avukat alabilir. Ama büyük şehirler de bile, çok fazla Avukat iş bulamıyor. Çünkü, ihtiyaç yok.
4) Mühendisler, işinde iyi olana kadar ;5500-7000 tl alır. İyi olunca, 9000-13.500 alır. Daha yükseği, çok ama çok nadir. 40 yaş üstü mühendisler, 13.500 ü geçiyor. O yaşlarda da ne yapayım ben, bu parayı? Zira Bana para, gençken lazım. 9000-13.500 tl büyük para da değil. Zira memurlar, bu civarında maaş alıyor. Bu yüzden Mühendisler yurt dışına gidiyor. Çoğu da iş bulamıyor.
Yani okumak, cidden boş.. Sayısalcı değil ve ticaret yapacak kadar zeki değilseniz ;okumayın. Okumak yerine, iş öğrenin. İş öğrenip o alan uzmanlaşırsanız, üniversite mezunu hep sizden düşük alır. Bir de Avrupada da ciddi talep görürsünüz.119 Yorumla
Soran+1 yılSözelde okuyan işsiz demişsiniz bir daha düşünün isterseniz 😀🙏🏼
- +1 yıl
Öyle.. Kendi alanlarında, iş bulamıyorlar.
Soran+1 yılGastronomi ve mutfak sanatları okuyan arkadaşım 30 K maaş alıyor beyefendi 😊
- +1 yıl
Memur olmaz iseler, hepsi kasiyer olarak çalışıyor. Sık sık gidiyorum, marketlere. Memurluk puanları da çok yüksek..
Soran+1 yılAyrıca sözel mezunu
- +1 yıl
Adliyede memurluk puanları düşük ama klavye sınavını da geçemiyorlar
Soran+1 yılÜzgünüm ama yanlış düşünüyorsunuz
Soran+1 yılSözel bölümden mezun olan çok fazla arkadaşım var bende anasınıf öğretmenliği okudum hiç işsiz kalmadım ayrıca dediğim gibi arkadaşım gastronomi okudu 30 K maaş alıyor 😀😀😀
- +1 yıl
Aşçılık sanatına demek ki talep var. Ben, bir işte uzmanlaşmak derken ; bunları kast ettim. Yoksa öğretmenlik ve iibf sen mezun olup memur maaşı alabilen, hiç tanımadım. Hepsi, polisliğe yığılıyor.
- +1 yıl
Gastronomi, aşçılık demek. İyi bir aşçı olmak için de üniversite okumana gerek yok. Ayrıca çok fazla da aşçı borçlumuz var. 500 tl borcu bile ödeyemiyorlar. Hepsi de alanında uzman ve Sigortasız çalışıyorlar. Yani, pek inanmadım sana.
Soran+1 yılHaklısınız bu konuda öğretmen mezunu çok fazla ve talep artık yok ama dediğim gibi yiyecek içecek sektöründe olan bir insan ve yabancı dilinizde varsa iyi para alıyorlar bende bu sektöre girmeyi düşünüyorum
Soran+1 yılGastronomi demek aşçılık değildir beyefendi aşçılık farklı bir bölümdür mezun olduktan sonra aşçılık okuyan bir insanla gastronomi okuyan bir insan mutfakta aynı konumda asla olamaz gastronom mezunları yurt dışında çalışma imkanına sahiptir bölüm hakkında bilginiz yoksa lütfen bilgi kirliliği yapmayın
- +1 yıl
Benim dev firmaya çalışan kuzenimin kıdemli mühendis eşi bile, 30.000 yeni alıyor. Yabancı dili de var. Bir aşçıya, 30.000 vermeleri; hiç inandırıcı değil
Soran+1 yılAşçı değilki chef 😀
Soran+1 yılBenim amcamda aşçı 25 bin lira maaş alıyor Antalya’da çalışıyor
- +1 yıl
https://tr.m.wikipedia.org/wiki/Gastronomi vikipedi, aşçılık olarak tanımlamış
Soran+1 yılEvet haklısınız mutfakta yemek yapıyorsunuz ama aşçılık okuyan bir insanla sizi mutfakta aynı konuma asla sokamazlar aşçı mezunları komi olarak çalışıyor sürekli mutfakta
- +1 yıl
İyi aşçı olmak için, okumaya gerek yok ki.. Okumadan da öğrenilir. Neyse sen bir, 6000-8000 tl kiraya ver de ne demek istediğimi anlarsın
Soran+1 yılNe demek okumaya gerek yok gastronomi mezunları içtiğiniz kahvenin içtiğiniz şarabın tarihine kadar iniyor bende çok iyi biliyorum ekonomiyi merak etmeyin ama bölüm hakkında yeteri bilgiye sahip değilsiniz geleceğin meslekleri arasındadır
En İyi Cevaplar
+1 yılTam olarak bu yazdığın kafadaki insanlar boşta kalıyor. Okuduğun okulun önemi düşündüğünüz kadar yok. Mühendislik adına konuşuyorum. Okulun sadece seni ön plana çıkartıyor. İşinde iyi degilsen boşa gidiyor. Kötü bir okulda okuyan adam daha geri planda çünkü ilk önceliği iyi okula veriyor. Değişen bişi var mı yok hangisi daha iyi yapıyorsa işini o yükseliyor. Hele yazılım bilgisayar falan...
00 Yorumla
Eğitim & Kariyer konusunda 2,2b cevap paylaştı. Tabiki mesleğini seven, iyi çalışan kendini geliştirmek için çaba gösteren kimde işsiz kalmaz. Bazen olumsuz zamanlar olabiliyor ama çaba gösterince mutlaka biter o kötü durumlar.
00 Yorumla
Üniversite sınavında sorular çalındığında çoğu kişinin hakkı yenir ama ilk 100'e girecek kafada olan adam yine girer.. Aynı mantık... Çok iyi bir okulda okuyup kendini geliştirince iş bulursun ancak bu vasıfsız bir elemanın aynı işe torpille girmesine engel değildir..
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
25
Cevap
47Cevap
- Eğitim & Kariyer konusunda 38,3b cevap paylaştı.
u +1 yılOkumak işsizlik değildir. eğer iyi puan kazanırsanız işiniz olabilir
00 Yorumla
+1 yılTahsile önem verip de, fakülte okuyan bir gence kalkıp '' boşa okuyorsun '' demek ahmaklık, edepsizlik ve cahilliktir ancak.
Bu lafı diyen her kimse muhtemeldir ki okuyanları kıskanan, hayattaki tek vizyonu evlenmek olan ve para kazanmak olan, insanlarla nasıl iletişimde bulunabileceğini bilmeden avam yaşayanlardır. Çok kafaya takmamak lazım.
Okul okumak kişisel gelişim, tahsil ve dünya üzerindeki yaşamımızı daha donanımlı hale getirmektir. Meslek edinmek, bugünün geldiği şartlarda maalesef çok zor olsa da, dikkatli tahsil seçimiyle mümkün de olabilir, gecikebilir de...
Allah tabi ki her şeyin hayırlısını versin, malın çoğundan da korkmak gerek.
11 Yorumla
Soran+1 yılYorumun için teşekkür ederim 🙏🏼🌹
+1 yılOnlar yüzünden millet işsiz zaten soruyor birisi,
-Hemşirelik nasıl sizce?
Kötü, milletin ameleliğini yapacan
-Sizce diş doktorluğu okunur mu?
Ataması az (diyeni duydum) İşsiz kalırsın.
-Şunu okuyayım mı
İşsiz kalırsın
-Bunu okuyayım mı
İşsiz kalırsınnnnn
Adamların kafası işsiz kalmaya odaklanmış yahu sen tuttuğunu koparan biri olursan açıkta kalmazsııın😃
Ülkeyi bu işsiz kalırsın diyen tayfaya bıraksak bakın yemin ediyorum bir tane bile ülke doktor mühendis öğretmen yetiştiremez.12 Yorumla
Soran+1 yılEn iyi görüştü🫶🏻😘
- +1 yıl
Teşekkürler 🌸
Eğitim & Kariyer konusunda 804 cevap paylaştı. Tahsil görmek meslek sahibi yapmaz. Okuduğunuz bölümün mesleğini okurken yapmaya başlayıp tecrübe edinirseniz ileride aşırı bir sorunla karşılaşmazsınız.
Ülkede üniversite fazlalığı ve kalitesiz öğrenim fazlasıyla var ama bunu biraz aile imkanıyla yıkmakta kişinin elinde.
Rastgele ne gelirse okuyan kişi işsiz kalabilir ama hedefi olan ve çabalayan insan elbet bir şekilde hayata tutunur.21 Yorumla
Soran+1 yıl🌸🌸🌸
Aynen öyle, sen kendini geliştir boşta falan kalmazsın.
Saçma sapan bir bölümden mezun oluyor. Bilgi desen sıfır, kendini geliştirmemiş. Sonra okuyan işsiz kalıyor diye ağlıyor. Geçiniz bunları.
İşsizlik var bu bir gerçek ama abartmaya lüzum yok.23 Yorumla
Soran+1 yılYorumunun alnı olsa öperim ❤️
Soran+1 yılHahhahahah öp öp öp
İnsanlarimiz ne zaman başkalarının ne yaptığını, neler düşündüğünü bırakıp kendi hayatlarına baktığında, kendini geliştirdiğinde ulkemiz çağ atlayacak. Sürekli kendi insanıyla uğraşan milletlerin ulkeleri gelişmemektedir. Üzgünüm ki bizde öyleyiz. Umarım düzelir.
11 Yorumla
Soran+1 yılGüzel yorumun için teşekkür ederim
Gizli Üye(18-24)+1 yılArkadaşlar kimse anlayamıyo, anlamıyosunuz. Herkesin yolu farklıdır biri okur okur hiçbiyere varamaz biri okur istediği pozisyonda istediği maaşla huzurla hayatını sürdürür. Bir başkası aynı meslekten mezundur kendini geliştirememiştir başkaları hep 1 adım önden gider yolunu keser. Eğitimde çok iyidir kendine emek vermiştir , ama atılgan değil diye yükselemez. hiçbir şey tek bir seçeneğe bağlı değil bunu bunu yaparsan bu olur gibi garantici kafadan çıkın artık. Kişisel özelliklerinizi keşfedin ona uygun bir meslek bulun ciktiginiz yolda da kimseye kulak asmayın.
10 YorumlaBoş bölüm düşük puanlı bölümler okursan öyle olur onada okuma denirse. Bilmem nerenin ilcesinde üniversite var neymiş pazarlamacılık bölümü imiş tekstilmiş halkla ilişkilermiş gerçekten boş bölüm çok. Sırf okudum demek için oda okumaksa eğer.
20 Yorumla
+1 yılİyi bir okul iyi bir bölüm okuyup kendini başta dil olarak sonra bölümün veya yan bir dalla gelistirirsen iş bulman kolaylaşır.. özel sektörde ilk başlarda zorlanirsin ama azimle devam edince aranan eleman olursun
20 YorumlaEvet. ODTÜden mexun olup da işsiz kalan görmedim ben. Bi sürü gereksiz üniversite açılıp herkese diploma verirsen, mesleki, ustalık gerektiren işleri kim yapacak? Ara elaman açığı var, düzgün maaş verşlse kşmse üniversite okutmaz.
AKPnin eğitim anlayışındaki çarpıklık bu.00 Yorumla
+1 yılbolumun veya üniversiten iyi degilse issiz kalirsin. kendini gelistirmek dediginiz sen gidip de sacma sapan bi yerde okuyup kendini gelistirirken , Galatasaray'dan ayni bölümden mezun biri boş duracak mi saniyorsunuz? kendini gelistirme meselesi bile artık bos
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılÇok iyi bir okulda okusan, puanın iyi olsa dahi hatta okul birincisi de olsan işsizsin. Hayal dünyasında yaşamayı bırakın. Çok çalışmak hiçbir işe yaramıyor. Zengin ya da arkası sağlam adamlar üniversiteye uğramadan senin yerini alıyor mezun olunca. Hiç şansınız yok.
02 Yorumla
Soran+1 yılYooo benim abim eczacı gayet iyi kazanıyor hayal dünyasında yaşamıyoruz
Cevap sahibi+1 yılSenin abinin durumunu, şartlarını bilmemem. Onca okuyan insan, diplomalı işsiz var. Yalan mı söylüyor bunlar. vakıf üniversitelerinde okul birincisi bitirip işsiz kalanların röportajlarina hiç denk gelmemişsin herhalde. Okumak boş, hele Türkiye de.
+1 yılHerşeyi parayla ölçen birine laf anlatamazsın. Tabii gerçekçi de olmak lazım hayatını kazanmak için mi okuyorsun yoksa kendini geliştirmek için mi bu ikisinin bir olduğu durumlar pek nadir oluyor
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılYa bırak ya cahil ordusu onlar egitimden bi. Halt bildikleri yok ama yorum yapmayı severler. Boyle diyenlerin kızlarına bakıyorum da liseyi bile okumuyorlar tum gün evde instada vıdeolar izleyen bos asalak insanlar kızları
10 Yorumla
+1 yılBoşa okuma konusuna ben de katılmıyorum. Her seyden once kisinin kendisine bir çok katkısı olacak. Sonrası iş hayatındaki mevkisine...
10 Yorumla
+1 yılMerhabalar kendinizi geliştirdiğiniz zaman ve azimli olduğunuz andan itibaren kapılar açılıyor size buna emin olabilirsiniz
10 Yorumla
+1 yılDiploma yerine kalifiye elemen olmak aslında istenilen bir durum ama kişi girişken ilitişimi iyi ise işinde de bence kalifiye olur
10 Yorumlaİzmir üniversitesi tıp fakültesi mezunuyum memnunum
10 YorumlaKalma olasılığı var örneklerini tanıyorum ben çom yüksek puanla mükemmel okula giremediğim halde çalışıyorum iyi bir işim var ama nice kapısından geçemeyeceğim insanlar benim altımda çalışmaya işe alınmıyorlar
00 YorumlaBoşa okudum. Ben ticarette iyiymişim. Sisteme bağlı yapamadığımı anladim ben kendi işimin patronu olmayı sevdim. Kişiden kişiye değişir kimi memur olup rutin bir hayat yaşar kimi aksiyon ister.
12 Yorumla- +1 yıl
Bende pismanim galba biraz ama cesaret etmekte mesele:)
+1 yılNepotizm var ülkenin her köşesinde. Tabii ki iyi puanla iyi sonuçlar alırsın ama ortalama üniversitelerin çok az şansı var artık o şans dediğim şey de torpil zaten diğerlerinin şansı tamamen 0
00 Yorumla
+1 yılSırf okumak için okuyan ve ne istediğini bilmeyen o kadar çok genç var ki.. Aslında devlet de bir vaatte bulunmuyor, sadece gecikmiş bir işsizlik sunuyor ne istedigini bilemeyene
00 YorumlaSektöre atılmak mesele ve atıldıktan sonra ilk 3 yıl bir şey alamıyorsun, sonrasında kendini geliştirdikten sonra mükafatını görüyorsunuz.
Okuyup işsiz kalıcam diye okumamak olmaz.00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 1b cevap paylaştı. Üniversite iş için değil, ortam için okunur.
Gariban ve yoksul ailelerden gelen çocuklara bahsettiğin tarzda dayatmalar yapılır çünkü çocuklarını bir gelir kaynağı olarak görürler.00 Yorumla
+1 yılYok o işler öyle olmuyor 1.2 bölüm veya 5.6 üni hariç bi yer okursan işsizlik yolunda devam edersin
13 Yorumla
Soran+1 yılSu bilimleri okudun galiba
- +1 yıl
🤣🤣 avukatım. kucuk hanım
Soran+1 yılUsjhxhdhhshhdd
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılo okul dedigin nedir ki artik okullarin isminin bile bir onemi yok dersleriniz cok iyi degilse tip kazanamayacaksaniz issiz kalacaksiniz bir sure sonradan ayilacaksiniz kalkip orada burada is arayacaksinuz uzgunum ama acik konusmadan anlamiyorsunuz
01 YorumlaSeçtiğin bölüme atfedilmiş bir sözdür. Yani üniversiteyi bitirince o meslek grubunda iş bulma imkanının zor olacağı bölümler kastedilmiştir
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 307 cevap paylaştı. Bu gerekçe okunmaması gerektiği anlamına gelmez ama tabi ki iş bu ülkede ciddi bir problem bu da bir gerçek
00 YorumlaKatılıyorum hele bir de dilin varsa issiz kalma ihtimalin yok
10 YorumlaDayın olucak dayın artık o devirdeyiz maalesef
00 Yorumla
+1 yılEvet kesinlikle katılıyorum, öğretmen bile olunabilir başarılı olunursa
00 Yorumla
+1 yılHaklısın Çoğu Kişi isteği yere rahat gelip askari ücretle çalışıyor
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılSanayide iş öğrenip çalışmak daha mantıklı paranı biriktiriyorsun diğer insanlardan 1 0 önde basliyorsun maddi açıdan rahat olarak kendini geliştirerek
10 YorumlaAynen knka ondan. Boklu markete bile torpille girdim.🙂
00 Yorumla
+1 yılDalak canım fikirler işte bilgi her zaman para eder
00 Yorumlaİsim olan okullardan mezun olursan 3 4 adım önde oluyorsun doğru
00 Yorumla
+1 yılAma bi kısımda haklılar ya. Atiyorum radyo ve sinema mesela torpil olması lazım ona mimar uluslararasi iliskiler de öğle hele ki uluslararasi ilişkilerde ingilizcen yoksa hep aç kalırsın
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılYetenek varsa neden boşta kalasın kendini kanıtla Yeter 🙂🙂🙂
00 Yorumla
+1 yılülkede sayılı okul ve bölüm harici okuyunca ya işsiz kalıyorsun ya da asgari ücretle çalışıyorsun
10 Yorumla
+1 yılSağlık okursan işsiz kalma oranın daha düşük hatta kalmazsın
20 Yorumla
+1 yılCidden saçmalık... normal sıradan bir işe alırken bile üniversite mezunu olup olmadığına bakıyorlar. Temizlikçi olsan bile okumuş olman gerekiyor.
00 Yorumla
+1 yılBen diplomalı işsiz olarak bekliyorum. Söver gibi komik sayılar teklif ediyorlar diye, teklifleri kabul ettirmedim ve kabul etmedim. :D
00 Yorumla
+1 yılBencede ama herkes o kadar şanslı değil.
10 Yorumla
+1 yılAynı bölümden binlerce mezun var ama yeterli iş yok mesele bu.
00 YorumlaSacmalikk. En azondan kimseye muhtaç kalmiyorsun... okula iyiyse çok rahat iş bulursn
00 YorumlaKendi isini kurmazsan dusuk maasa calisirsin istisnalar hariç
00 YorumlaTR de öyle bir kalırsın ki.
14 Yorumla
Soran+1 yılGidipte boş bir bölüm okursan tabi açıkta kalırsın
Soran+1 yılSenin seçiçiliğin onca kişi arasında çok iyi bir puan almandır ve kendini geliştirmendir
- +1 yıl
Saçma konuşuyorsun arz talep dengesi bu senin ülkenin sadece %8i dış ticaret sektöründen oluşuyor ve bunun çoğu hammaddesi yurt dışından geliyor en kral özel şirkete girmen içinde kusursuz olman gerekiyor oraya girsende asgari ücret veya onun bir tık üstünde maaşla çalışıyorsun ve üstünü devirmen gerekiyor yükselmen için bunun içinde yıllarını vermen gerekiyor işin stresini saymıyorum bile. Devlete atanmaya gelirsekte kaç puan aldığının da bir önemi yok yandaşlar girebiliyor sadece arz talebi gene karşılamıyor en basitinden bir polislikten örnek vereyim 27 dönemde alımlarda 8 bin alıma 1milyonun üstünde başvuru yaptı yani kaçta kaç? 90 puan alan giremedi 65 puan olan asil girdi 90 puan sıralamaya bile giremedi. TR de başarılıda olsan yandaş değilsen bir hiçsin.
Oku sana iş vermeyenler utansın
01 Yorumla
Soran+1 yıl🫶🏻
Gizli Üye(25-29)+1 yılEvet ya onlara patlatasım geliyor
10 Yorumla
+1 yılSalla oyle insanlariiii
10 Yorumla
+1 yılsaçmalık değil
10 Yorumla
+1 yılKendi okumayanlar onu söyler devamlı zaten takılma
00 YorumlaOku da yeterki işsiz kal
00 Yorumla