Aöf okuyanlar hem zamandan hem maddi yönden avantajlı, eğitim giderleri cebe kalıyor. Üstelik diplomanın geçerliliği de örgünşe aynı. Sizce aöfe şans verilebilir mi?

#Okuladönüş
Aöf okuyanlar hem zamandan hem maddi yönden avantajlı, eğitim giderleri cebe kalıyor. Üstelik diplomanın geçerliliği de örgünşe aynı. Sizce aöfe şans verilebilir mi?

#Okuladönüş
Merhaba, ben şu anda ikisini de okuuorum yani kağıt üstünde bir farkı yok ama aöf bir tık daha dezavantajlı bazı yönlerden bence. İşi tam anlamıyla mutfağında öğrenememek, derslere çalışırken motive olamamak, özel sektörün açık öğretim mezunlarını kolay kolay işe almaması, sosyalleşememek gibi birçok kötü yanı var bence ama zamanı olmayan ve diplomaya ihtiyacı olan insanlar şans verebilirler elbette.
Aof te gerçekten ders çalışmak gerekiyor. Örgünde zayıf ders için öğretmene yağ çekmeyle geçersin. Aof te yağ çekecek adam yok. Örgün eğitim 4 yılda biterken aof 6 hata 8 i bile bulabiliyor. günün 10 saatini çalışan bir insanın oturup ders çalışıp başarılı olması zor oluyor. Maddi açıdan bakarsa örgünden iyi. zorluk açısından bakarsak aof daha zor.
Yağ çekerek kimsenin not aldığını görmedim. Gayet tüm gün devam zorunluluğumuz vardı. 100 kül kağıt verip 30 la bırakan hocalarımız da.
Bu şehir efsanesi.
Sana denk gelmemiştir. Bizim yeğen hocayı pavyona götüre götüre okulu bitirdi.
Sen üniversite hiç görmemişsin bence. Öyle dediğin gibi olsa dediğin tarzda kadınlar iyi konumda olurdu.
Bu ülkede torpilin olmadığı yer ve kurum yok kardeş. ben iki üni okudum. biri örgün biri aof. örgünde dayımın arkadaşı olan prof kalacağım dersten geçirmişti. 4 yıl örgün bitti de 5 yılda aof ü zor bitirdim
Demek ki okuduğun okul ortalama zorlukta değilmiş.
okulun bulunduğu il ve kaliteye göre değişiyor diyebilirim. Aof hangi bölüm okuyacaksın
Örgün öğretimde eğitim veren kurumda bulunmak gerekirken, açık öğretime kuruma gitmeden eğitime katılmak mümkündür. Örgün eğitimde belli saatler arasında derslere katılım zorunludur, açık öğretimde katılımcı istediği zaman diliminde katılım sağlayabilir.
Zamandan tasarruf sağlıyor insanlar
Örgün okumak daha mantıklı. Açıktan okurken sürekli ders çalışman gerekiyor. Anlamadığın konu olsa soracak hoca yok ama örgünde sürekli soru sorabileceğin hocalar var. Eğitim gideri olarak eğer kendi yaşadığın şehirde okursan fazla bir gider olmaz.
Küçük tekrar yetebiliyor
Ben 1 sene uzaktan okudum ve hiçbir şekilde yüz yüze olduğu kadar etkili olmadı
Cevap
5Cevap
Aof okumak daha kolay gibi
Mantıklı gibi de
aöf de üniversite mezunuyum diye kendi kendini kandıracağın ve hiç bir zaman iş yerlerine yediremeyeceğin bir kağıt parçasına sahip olunur. birde askerlik tecil ettirmek için tercih edilebilir.
Hep böyle görülüyor ilginçtir.
Belli bir planın varsa daha mantıklı olabilir tabii ki
Ben de böyle düşünüyorum
Yazdığın konularda haklısın. Ama üni okumak sadece meslek edinmek değil hayatın farklı bir kısmınıda öğrenmektir
Aof okumak daha kolay
O yanı da artı.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?