Burs alabilmek büyük şans işi. Pek siz burs alabiliyor musunuz?

#Okuladönüş
Burs alabilmek büyük şans işi. Pek siz burs alabiliyor musunuz?

#Okuladönüş
Ben aldım iki yerden burs aldım zaten hemen hemen herkese o dönem Sosyal Hizmetler yani Başbakanlık bursu çıkıyordu Bir de babamın çalıştığı iş yeri çalışanların Üniversite okuyan çocuklarına burs veriyordu Onun dışında da zaten bir yere başvuru yapmadım ama hiç Kredi kullanmadım
Burs çok zor çıkıyor başka yerden alınırsa burs kesiliyor.
Kyk bursu alıyorum artı olarak bizim memleketli olup oranın da belli bir yerlisi olanlara burs veren bir vakıf var oradan burs alıyorum ama az bir miktar 350 tl bu sene 400 olmasını umut ediyorum onun dışında ailemden para almıyorum böyle geçinip gidiyorum şehir dışında okuduğum için yurtta kalıyorum aile evinde olmamak masrafı arttırıyor haliyle. Kendi biriktirdiğim param da var az bir şey ama kenar köşede duruyor işte. Bu şekilde yani 😝
Bursla para biriktirmek mümkün olmuş çok şanslısın. Çoğu kişiye maalesef gördüm 200 liralık burs bile çıkmamış.
Cevap
9Cevap
Burs almadım
Başvuru mu yapmadın?
Ben ömrüm boyunca nasıl iştir anlamadım ama hiç burs almadım bir denk gelmedi olmadı neyse böylesi olacakmış.
Biraz da şans işi
Burs almistim ve ailem destek olmustu. Iktisatli bir ogenciydim zorlanmadim sukur.
Zaten burs varsa zorlanmıyor
Annemden aldığım sınırlı harçlıklarla okudum. Çok şükür şu an iyi bir işim var..
Çok sevindim, kazancın bol olsun 🙏
Zamanımda 500 TL ile 1 ay geçinebiliyoduk. Burs kredi bir şey almadım
Hangi yıllardı
2012-2014 arası. Ha ev sahibimden Allah razı olsun benden yarı fiyat kira alıyodu sen bize emanetsin diyerek
Öyle insanlar var mı ya
Ben en sonuna dek geldim. Benden sonra zaten film koptu aldı başını gitti ev sahipleri
İyi bari ucuz kurtulmuşsun
Çok şükür. Normalde benden hiç almazdı ama karısı beni sıkıştırıyodu. Ben de mahcup olmamak için o ay ne artirdiysam veriyodum
Kadınlar bazen öyle garip işte
Her ay ben doktora gidecem deyip para isterdi benden
Çok verdim okusunlar diye ama isimlerini sosyeteye çıkaracak kadar gezdirmişim meğerse
Ne güldüm ya
Burslu okudum
Kyk, TEV?
Anlamadım ne demek istedin.
Kyk bursu mu tev mi?
Şöyle deyim benim notlarım iyiydi diye ama maddi durumumuz okul bursunu ödeyecek kadar iyi değildir diye burslu okudum.
Anladım seninki farklıymış.
Ailede neymiş onlar kim
Doğru...
Aileden yardım almıştım sağ olsunlar
Ne güzel
Ailemden aldım
Aile varsa daha ne olsun
Ailemin yanında okumama rağmen ailemden harçlık bile almıyorum.
Evdekiler sağolsun 😊
Aile desteği mis ya
Evet üni ye evden gittim geldim
Çok rahat. Kendi tercihin mi böyle olması
Evet ilk tercihim
Ben farklı şehre gitmiştim zordu.
Zor olur tabi ama bir yandan iyiliği var hayatı yaşamın zorluğunu öğreniyorsun
Öğrenmeseydim keşke
Hahaha neden çok mu çektin
Burs almadım ailemden de almadım hem okuyor hem çalışıyorum.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?