Ya da istemediğimiz saçma sapan bir bölüme gönülsüz gitmek mi daha iyi.
Ne kaybedilir? 20 21 yasinda okula baslarsak
Ne kaybedilir? 20 21 yasinda okula baslarsak
Bence kesinlikle mezuna kalıp sevdiğin bölüme gitmek daha mantıklı sonuçta sen o mesleği 40 yıl yapacaksın sevmediğin bir işi yapmak kadar insana zulüm eden başka bir şey görmedim
Zaman kaybı değil tabi ki sırf bi sene daha mezuna kalmamak icin istemediğin bi bölüme gidip mutsuz olacağına 1 sene daha çalış ya da 2 sene daha hayallerine ulaşana kadar calis gerekirse hayallerine ulaş mutlu ol bu yüzden zaman kaybı değil hayallerine ulaşana kadar bırakma
İstemediğim bir bölüme gidip hem 2 yıl kaybettim hem zaman ve hem de onca masraf.. bir yıl daha hazırlan en azından sevdiğin bölümü oku. Yaşlara çok takılmayın.
Bence bu bir problem değil. İnsanın işi ömrü boyunca devam edecek bir evlilik. Zaman kaybı çoğumuzda var. Mühendislik okuduğum zamanlarda bölüm için 6-7 yıl zaman kaybedenler vardı. Ama şimdi çok iyi yerdeler. Gelecek için ufak fedakarlıklar.
Cevap
8Cevap
Zaman kaybı değil
Hayallerinizle kendi kapasiteniz ortusuyor ve ona uygun tempoda calisabilecekseniz elbette zaman kaybi olmaz. Mesleginize basladiktan sonra ne kadar dogru bir karar verdiginizi anlarsiniz.
Bir şey kaybetmezsin ailen de destek oluyorsa tekrar dene
Ben 4 kere kaldım zaman kaybı olduğunu düşünmüyorum hiçbir zaman
bence zaman kaybi ilk seferinde cok calis ben mesela ilkokula kucuk baslamistim zaten cok calistim 17 yasimda direkt basladim uniye erken kalkan yol alir cok memnunum iyi ki yapmisim
Hayallerin için verilen zaman kayıp değildir büyük bir değerdirr
Imkanin varsa yasin onemi yok sansini dene vazgecme
Tamamıyla psikolojik olarak kendine güvenmekle inanmakla alakalı bir durum 3. Kere üniversite sınavına girmek kimsenin harcı değil eğer gercekten istiyorsan gir ama deneme amaçlı disiplinsiz hedefin olmadan gireceksen zaman kaybı derim.
Doğru olan bu. Evet sevmediğin bölüme gitme tabiki. Ama bir yandan da zaman kaybı. Yani mezuna kalmak Bi yandan kazanç bi yandan eksi.
Yoo değil öyle tanıdığım insanlar var
Bende şu an 2 mezuna kaldım 🥲 gerçekten çok baskı
Hiçbişey kaybetmesin hayallerinin peşinden git
geçte olsa okula başla
İyi yaptın mezuna kal.
İstemediğin bölüm sacmasapan bölüm olmuyor.
Sende 3 kere kaldi bend dertleselimmi
hayir bebegim cabala sonuna kadar
Hayır değil
olmuyorsa zorlamamak lazım
Zaman kaybı değil
Evet
Saçma
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?