Özelliklede türkiyede okumanın cehaleti alıp bilgelik kazandırdığına inanıyor musunuz?
Evet
Hayır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Asla belki tam tersi geçerli olabilir🤣Bilge yapsa yapsa hayat yapar insani anlayani, hatalarından ders cikarani, empati yapani, sorgulayan o, sürekli doğruyu arayanı, kalbi temiz olanı... Ben gittim üniversiteye gördüm yani ben de. gitmek istemezdim
Üniversitede hocamız merkez bankalarını anlatırken hocama Türkiye Cumhuriyet merkez bankası kime ait diye sorduğumda Türkiyeye dedi. Bende Türkiyeye ait ise neden Cumhruriyeti değilde Cumhuriyet yazmıyor dediğimde araştırma yaptık %50 %50 olduğunu öğrendik. Bunun gibi pek çok tartışmaya girmişliğim var okullarımda.
Cevap
6Cevap
Bilgelik kelimesinin anlamı: Bilge olma durumu ve niteliği
Bunu insanın kendisine kendinden başka herhangi bir kurum kazandıramaz. Üniversitede bize hocalarımızın bize en çok söyledikleri şey de; "Biz size bilginin kendisini öğretmeyeceğiz, biz size bilgiyi edinme yöntemlerini öğreteceğiz." cümlesiydi.
Öyle de yaptılar.
Kısacası bilgelik durumu okulla değil, bireyin kendisiyle ilgilidir.
okuma amacına bağlı bir şey bu eger ki kendini geliştirme amacıyla okuyorsan harika bir ortam ama sadece derslere çalışıp en yüksek skoru almaya oynuyorsan hiç bir şey kazandırmaz
Türkiyede hayır eğitim türkiyede tamamen ticari bir sisteme döndü adamlar dürümcü pideci dükkanı açar gibi sağa sola okullar açıyorlar bahçesi bile olmayan
Evet kazandiriyor ama cok fazla gereksiz sey de var
Elbette. En azından yeni fikirlerle tanışılıyor.
Okulda verilen eğitimin yanında o arkadaş ortamında edindiğin kültür bile çok şey katar insana
Bence kültür dersleri nazik olmak gibi dersler verilmeli
Bir yere kadar
hayir ben sahsen okuduguma pismanim
Bizim okullar hayır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?