+1 yılKaderin değil , üzülme canını sıkma kardeş.
Ben 29 yaşında iş sahibi oldum.
Muhasebeciyim.
Hiç deneyimim olmamasına rağmen ilk kez işe girdiğimde 4 yıllık elemanlar fatura kesmesini bilmezken ben 5. Günümde fatura kesiyordum.
İngilizcem su gibiydi , yabancı müşterilerle diyalog kuruyordum , kendimi gösterdim başarımı. Beni orada çalışan diğer kızlar yeni geldim sözde iş tecrübem yok ( ki bu arada yaşça en büyük de bendim ofiste ) beni markete yollayıp git bana çikolata al bugün reglim bilmem ne diyorlardı. Üstelik torpille alındığım yerdi.
Tecrübesiz ve başarısız insana da illet oluyor millet. Bunu da bil.
Şimdi başka bir bürodayım.
Oranın ileriki patronu olacağım , bu şimdiden belli. Sözü de verildi.
Demem o ki pes etme.
‘ doğru ‘ zaman gelmemiştir sadece..
Sabırlı ol , işinde kendini geliştir , işinin hakkını vererek çalış , o paraya o iş olur mu deme , işten kaçma gerisi çorap söküğü gibi gelecek.
Net.03 Yorumla- +1 yıl
* tecrübesiz ve başarılı insana illet oluyorlar
Yazacaktım , yanlış yazmışım düzelteyim - +1 yıl
@Ofluhan 😇
En İyi Cevaplar
+1 yılBu millet, tecrübeyi acaba nasıl kazanacak iş vermezseler veya böyle ilk günden kovarlarsa? Bunu düşünen hiç yok.
Mesela ben, iki dönem staj yaptım. Canım ülkemdeki küçük şehirlerde (artık büyük şehir de olsak) stajı tecrübe olarak kabul etmeyenler de mevcut. Şaka gibi bir ülkeyiz. 😂😂
00 Yorumla
+1 yılİlk günden böyle karar vermeleri onların hatası olmuş. Her işin bir oryantasyon süresi vardır. Alışana kadar 2-3 hafta geçer ondan sonra belli olur verim alınıp alınamayacağı. Onlar hata yapmış sen değil. Senin de tecrübesizliğin dezavantaj ama bi yerde de çalışmadan nasıl tecrübe edeceksin o konuda da sen ve senin gibi bir çok genç haklı. En iyi çözüm emekliliği dolmadan 1 yıl önce yanında personel eğitip o kişileri emekli etmek. Yaş beklemeyle değil sigortası dolan emekli olmalı
00 Yorumla
+1 yılBen de ilk iş gününde, ehliyetim olmadığı için; kovulmuştum. Tam kendi işimi kuracakken, bir ofisde Avukat olarak işe başladım. Diğer meslektaşlarım gibi, düşük alsam da kendime yetiyorum. Ama sizin sektörde, iş bulmak daha zor. Bu durumda iki seçeneğin var : ya merkette çalışacaksın (maaşları 6500 tl drn başlıyor) ya da yurt dışına gideceksin. Yurt dışında, mesleğinin iş yapıyor olması lazım..
01 Yorumla- +1 yıl
Tekstil sektöründe tecrübe ve staj çok önemli. Öğrencilik döneminde bolca staj yapan kişiler daha çok tercih ediliyor. Eğer staj ve portfolyo konusunda kişi kendisini geliştirdiyse iş bulması çok zor olmaz.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
79Cevap
- Eğitim & Kariyer konusunda 38,2b cevap paylaştı.
u +1 yılBence üzülmeyin
00 Yorumla Merhaba,
Günümüz sisteminde "tecrübeli eleman aranıyor" yazısı ile çok fazla karşılaşır olduk. Hatta bu durum öyle çok yayıldı ki henüz tecrübe sahibi olmamış kimseler açıkta kaldı. Sizde cv'nizi dolu gösterebilmek adına kurslara katılın, dolu dolu bir çalışma hayatınız olduğunu iş verene yansıtmaya çalışın. Bugün yaşadığınız şey içinde tüm samimiyetimle söylüyorum ki üzülmeyin demek ki bu iş nasibiniz değilmiş. Nasipten öte yol yok. Pes etmeden iş arayışlarınıza devam edin derim. Linkledin, elemannet gibi internet sitelerinden de iş ilanlarını inceleyebilirsiniz. Sağlıcakla 🌸
10 YorumlaTürkiye'de helâl para kazanmak zorlaştıda ondan nerde soytarı, kıro, buldumcuk var para onlarda dikkat edin. Vasıflı insanlar sürünüyor 🤷🏻♂️ Bu coğrafyayı ervahı ezelde hangi kafayla seçtim bilmiyorum.
Herlade dünya geçici bir süre katlanırım, müslüman olarak doğayım yaşayayım diye düşündüm.32 Yorumla- +1 yıl
Memleket neresi ustadim
+1 yılAdam İlk Günden Nasıl Belli Olur Ki Saçmalamışlar Ya Ben Öyle Patronun... Birde İşverenlerde Şunu Anlamış Değilim "Tecrübeli Eleman Aranıyor" Şimdi Bu Adam Sende Bende Çalışarak Kazanmayacaksa Nasıl Kazanacak Ki? Ve Tecrübeli Olanda Belli Ki Çalışma Şartlarından Dolayı Gelip İş Başı Yapmıyor Demek Ki İşverenlerde Ne Yaptığını Kesinlikle Bilmiyor Hiçbiri Bilinçli Adım Atmıyorlar
20 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılKendi mesleğin üzerine bir yer bul ve ücret isteme staj adı altında çalış gerekirse bir süre tecrübe edin ve iş arkadaşlarınla aranı iyi tut. Tecrübe edinene kadar aynı zamanda iş arayışına devam et böylece eninde sonunda daha iyi şartlarda devam etmiş olursun 👍👍
10 Yorumla
+1 yılGeçmiş olsun, umarım en kısa zamanda yeni bir iş bulursun...
Bu vesile ile ilk gün işten kovulan talihsiz animatörü de hatırlayalım...

Winnie The Pooh kostümünü ters giyen animatörü...
23 Yorumla- +1 yıl
🤣🤣🤣
- https://www.youtube.com/embed/8sHVFSyFwzU
bakın bunu mutlaka izleyin kariyer net iş bulma sayfaların kıralı sen orada ne kadar etkili cv hazırlamayı ögrenirsen iş bulma olasıgı artıyor
00 Yorumla üniversiteye gidicektim ihtiyaclarimi alacak param yoktu saglik meslek cikisli oldugum icin bi özel diş kliniğinde zar zor iş buldum girdim köpek gibi calıstım sırf göze batmamak icin el ayak işlerini bile yaptım ama yaranamadım ilk iş deneyimimdi ilk kez gec saate kadar dışarıdaydım. İş çıkışı ordan birine 50 tl verip bunu ona ver ve yarın gelmesin diye söylettirdi. O an o kadar kötü oldum ki parayi da almadım cıktım gittim ve zoruma gidende doktordan sonra tek sağlık bilgisi ve diploması olan tek kisi bendim diger tüm çalışanları sokaktan topladıkları insanlardı ve bu insanlar ben orada iken beni ezmeye çalışıyorlardı. Yanii hayat bu hep vuracak bi yer buluyo ama sen yılma. Benimde böyle bir kötü anım vardı anlatmak istedim...
05 Yorumla- +1 yıl
e peki şu an sonuç be
- +1 yıl
ayrıyeten merdiven altı yer için üzülme
- +1 yıl
Hayatta en dibe batıp çıkmak Allah onları bildiği gibi yapsın kusura bakmasın kimse cahil kafadan hatta eski kafadan dar görüşten çıkamayan insanlar ile yaşıyoruz çalışmakta cabası
Neymiş bunun diploması var neymiş o çok para alacak neymiş benim yerime geçecek hemen bir dedikodu küt ertesi güne iş çıkarma Allah öylelerine fırsat vermesin
Yazık diyorum artık başka da bişey demiyorum artık insanlıktan bıktırdılar
Umarım iyi olan insanlarla karşılaşırız karşılaşırsın - +1 yıl
@Kerimannur patron dedikoduya göremi işten cıkarıyor
+1 yılİlk günden nasıl bir performans bekliyorlarmış acaba.. ayrıca bizim ülkemizde sorun şu ki; kimse işe almazsa biz bu tecrübeyi BİM aktüelden mi takip edip alıcaz.
20 YorumlaTecrübe etmeye izin verselerdi iyiydi bende teknikerlikte yeniyim beni de çıkaracaklar ama ne kadar geç çıkarsalar o kadar iyi benim için biraz daha makine öğrenir ve tecrübe olucaktır bana alanda , yani cv için dayanıyorum
00 YorumlaŞu an çalıştığım sektörde hiç tecrübem olmadığı halde teklif aldım ve ben bu işlerden anlamıyorum dememe rağmen biz seninle çalışmak istiyoruz dediler sanırım bu konuda fazla şanslıyım
10 Yorumla
+1 yılKarderini suçlamak doğru olmaz, belkide önüne çıkacak harika bir iş için kovulmuşsundur. O yüzden denemeye devam
20 Yorumla
+1 yılİşverenlerin yüzde doksanı iblis, hele şu son 15 yıl için konuşursak karakter diye bir şey kalmamış. Belki sizin gibilerin işveren olması ve halden anlamanız için bir tecrübe
00 YorumlaDeneyim olmayınca başta her işi yaptırıyorlar , sabretmek lazım işte. Sabretmeden inanki olmuyor. Bi söz vardır ; köprüyü geçene kadar ayı ya dayı diyeceksin diye. Bu sözü çok severim.
00 YorumlaDeneyim alışarak olur ama işverenler hazıra konmak istiyor. Sen kendini hangi meslekte görmek istiyorsan o işe başvur eninde sonunda olacaktır. Umudunu kaybetme🤗
00 YorumlaBiraz özgüven kırıcı olmuş ama inan belkide senin için hayırlısı olmuştur. Yaşanmış bir örnek veriyim iki arkadaş ayni iş yerdinde deneme sürecine girdik 1 ay sonra arkadaşımı beğenmediler ve çıkardılar 2 gün sonra rakip firma bu arkadaşı daha iyi bir maaşla işe aldı bu tür şeyler olabilir iş hayatinda takılma fazla iş aramaya devam et.
00 Yorumla
+1 yılBiraz işe odak verin bence. Kovulacağım enerjisi ile günü geçirirseniz tam performans sergileyemezsiniz, bu da dikkat çeker. Zafere ulaşana kadar devam!
00 Yorumla
+1 yılDeğer görmediğin yer doğru yer değildir. Değerinin karşılığını alacağın yeri bulman için bunu fırsat olarak gör.
10 Yorumla
+1 yılaynı şey bana daha kötü haliyle oldu kaç aydır bunun üstesinden gelemiyorum psikolojim bozuldu yeminime kuranıma
11 YorumlaÜzülme aynısı bugün banada oldu ilk gunumde atildim
41 Yorumla- +1 yıl
Belki sen olmalısın iş veren.
+1 yılBen yıllardır kovduramıyorum kendimi kaçsam eve gelip evden alıyorlar
25 Yorumla- +1 yıl
@Yomeyamo şaka gibi ama maalesef gerçek çok denedim bir türlü olmadı sksksks
- +1 yıl
@Yomeyamo makinadaki desenlerini yerini bilen tek kişiyim 6 işleme makinası var hangi kod nerde hangi desen hangi makinada ezbere biliyorum 400 e yakın iş deseni var sen olsan kolunu keser misin djdkdmd artık yoruldum çıkacağım diye yılda 3 defa zam yaptılar öğretmenden fazla alıyorum bu iş dışardan gelip yeni birinin yapacağı bir iş değil yılların geçmesi lazım yetişmek için çocukluktan başlamak gerek
- +1 yıl
@Yomeyamo bu dediğim bizim kendi atölyemiz
Her yerde sonuç aynıysa sen de sorun var demektir. Yine de sıkma canını, eksikliğin neyse onun üzerinde dur.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılNe kadar kötü ya tecrüben yok demek ya tamam da ben orada burada calismazsam nasıl tecrübe sahibi olacam seni o kadar iyi anlıyorum ki bende iş ilanlarına bakıyorum en az 2 yıl deneyim vs vs eleye eleye iş kalmıyor başvuru yapmaya
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 560 cevap paylaştı.
+1 yılGirerken görüşme yapmadın mı ya da cv de tecrübesiz olduğun yazmıyormuydu.
02 Yorumla- +1 yıl
İşi öğretselerdi ya keşke , kimse anne karnından öğrenmiş gelmiyor. Böyle zalimlerde var işte.
Çoğu yerde var bu saçmalık kovulma sayılmaz tasarımcıyi hafife alan bi yerse zaten durma
05 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen tekstilde planlama müdürüyüm. Bu işte ilerlemek istiyorsan en alttan başlayacaksın iş nasıl ilerliyor göreceksin. Hem ne sebeple çıkarttılar ki seni? Sayıları mı yanlış aldın bantlardaki?
010 Yorumla- +1 yıl
@Guseeee Bir firmada tasarımcıyım ama gerektiğinde tasarımcı sayım, stok gibi konuları bilmeli ve hakim olmalı. Hangi ürün ne kadar üretiliyor, hangisi daha çok tercih ediliyor, kumaş stokları ne durumda gibi soruların cevaplarını ne kadar iyi bilirse yaptığı tasarımlar o kadar verimli olur.
- +1 yıl
@Guseeee Tekstil sektöründe çalıştınız mı hiç? Herhangi bir bilginiz var mı?
- +1 yıl
@Guseeee Hangi ürünün ne kadar sattığını, hangi tasarımların ne kadar tercih edildiğini, firmada hangi kumaşların olduğunu, aksesuar fiyatlarının ne olduğunu bilmeyen birinin yaptığı tasarım ne kadar verimli olur?
Yaptığı tasarımlar müşteri kitlesine hitap etmezse, tasarıma uygun kumaş yoksa, aksesuar (düğme vs.) fazlaca maliyetli kalıyorsa o tasarım hayata nasıl geçecek?
Dört yıl üniversite okudum, şu anda bir firmada tasarımcıyım. Kendimi geliştirmek için angarya diye adlandırdığınız bazı işleri gönüllü olarak yapıyorum.
Gidiyorum bazen modelistlerin yanında oturuyorum kalıp vs. gözlemliyorum. Bazen ustaların yanında duruyorum dikiş konusunda ne daha iyi ne daha kötü onu öğrenip ona göre tasarım oluşturuyorum. Arada aksesuar takipçisinin işine yardım ediyorum böylelikle fasonculara ürünleri nasıl gönderiyoruz bunları keşfediyorum. Elbette bu işleri uzun süreli yapmayacağım ama şu an bunları da görüp gözlemlediğim için tasarımlarımın verimliliğini etkiliyor.
Cevap sahibi+1 yıl@LimonluPastanınHüznü bu sektörü bilmeyene laf anlatmaya gerek yok. Sorsan herkes her şeyi biliyor. Angarya diyor. Bu tekstil sektörünün önünden bile geçmemiş belli. Anlatmaya gerek yok.
Cevap sahibi+1 yıl@Guseeee Valla senden daha iyi bildiğim kesin bu işleri amele patronu olan belli fason işletmelerde seneleri harcamış gelmiş burada konuşuyorsun
+1 yılbaşka yere girersinn. bu işle ilgili youtubeden videolar izle hani az çok biraz bir şeyler öğrwnirsin deneyim gibi olur
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 308 cevap paylaştı. sizden bu versace bile çıkabilir lütfen kendinizi üzmeyin
03 YorumlaModa tasarımı farklı bir şey
Daha kaliteli ve yeteneklisin
Düz iş yapma05 Yorumla- +1 yıl
Haklısn
- +1 yıl
Mutlu olmanı dilerim
Hemen pes etme
Daha çok gençsin - +1 yıl
24 yaşındyım ya
- +1 yıl
24 te genç bir yaş
- +1 yıl
çoğu kişi stajda ücret almadan geçiriyor zaten
ama en azından yemek falan iş yerinden olmalı
+1 yılO denemesin, bu denemesin. Kim deneyecek bu çocukları! Bu çocuklar nasıl deneyim kazanacak?
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 314 cevap paylaştı.
+1 yılDeneyiminin olmadığını ise başladıktan sonra mı anlamışlar
10 Yorumla
+1 yılModa tasarım işine layık yere girmemişsin zaten boş ver. Tazminat aldın mı
00 Yorumla
+1 yılİlk iş gününde kovulman için gerçekten berbat bir performans göstermiş olman lazım. Bunda iş verenin suçu nedir ki
01 Yorumla- +1 yıl
Bu kekoyu dinleme kötü olsan hiç işe alınmazdın emin ol insan kaynakları canım değil anlıyor az çok ve ilk iş günü istediğin kadar kötü ol bu nedenden kovulmazsın ilk gün uyum sorunu vs yenisin diye görmezden gelinir. Kovulma nedenin %90 yerine torpilli birini buldular %10 birini baya rahatsız ettin şikayet falan etti
+1 yılCanın sagolsun. Niyetleri iyi değilmiş bence mutsuz olacaktın zaten üzülme
00 Yorumla
+1 yılNasıl bir beceri bu ya tebrikler ödülün gelir bir kaç güne
00 YorumlaKaderim dersen kaderin olur. Başarılı olduğunu kafana yaz öncelikle
00 Yorumla
+1 yılKuzum onlar senin yerine baskasini bulmuslardir tanidik sanada öyle demislerdir
00 YorumlaGerçekten yetersiz olduğun için olabilir mi. Koskoca Türk iş dünyası sana karşı olamaz değil mi?
06 Yorumla- +1 yıl
Sacmalama. Koskoca Turk dunyasi ile ne alakasi var, bu olsa olsa koskoca aci Turk gercegi olur ancak 😡 yeni mezun genclere is firsati sunulmuyor bu ulkede. Bak kiz moda tasarimcisi, gidip sayim yaptiriyorlar 🙁 onun isi bu mu? Snr da basarisizmismiss🤦🏻♀️🤦🏻♀️
- +1 yıl
Peki sen de daha ilk gun gelen asistan bi isi yapamadi diye isten cikaririr misin? 😡😡 benim kizdigim asil bu. Daha yeni mezun bi insandan bi anda herseyi bilmesini beklemek sacmalik. Ogretirsin bikac gun yapamazsa o zmn verirsin kararini kesersin ipini
- +1 yıl
Bi kitabın kötü olduğunu anlamak için sonuna kadar okumak gerekmez. Ha sen eğer bu işte bir manipülasyon olduğunu düşünüyorsan, herşeyi doğru yaptığın halde işte çıkarıldığını düşünüyorsan o zaman çalışma bakanlığına şikayet et. Soruşturma açsınlar. Ama anladığım kadarıyla sen de yetersiz olduğun konusunda onlarla hem fikirsin.
- +1 yıl
Bir kitabin iyi ya da kotu oldugunu anlamak icin en azindan birkac bolum okumak gerekir dimi? Sadece ilk sayfa yeterli mi sence? Hem ote yandan kiz da herseyi dogru yaptigini iddia etmemis dikkat edersen. Benim ustunde durdugum noktayi neden anlamamakta israr ediosun dostum yaa 🤦🏻♀️
+1 yılilk günde nasıl görüyorlar mk
max 15 gün içerisinde anlaşılır.
00 YorumlaKaderin değil tecrübesizliğin olur doğru zamanda doğru yerlerde olacaksındır dert etme.
00 Yorumla
+1 yılFarklı ol herzaman senin hatan bu... sana öğretebilirim...
04 Yorumla- +1 yıl
Instagram var mı ?
- +1 yıl
Girdigin isde farkli olmalisin ki öne cıkmalisin... siradan basit veya rutin seyler ve insanlar ilgi cekmez... ne yaparsan yap farkli ol...
- +1 yıl
Nasil desem bir insana birseyi gostermen icin onun sana bakmasini sağlamalisin... yaptin isde guvenin varsa kendine lafini esirgeme... o isle ilgili dusunceni acikca soyle ustlerine...
sadece senin degil - dunya var oldu olali insan buna maruz kalmistir
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 387 cevap paylaştı. İlk ler böyledir böyle böyle ögrenecen iş hayatını kaderin degil yanliş iş terçigi
00 Yorumla
+1 yılİşe almazsanız nasil deneyim sahibi olacam diye sorsaydın. Torpil değilde işi öğrenene kadar deneyim sahibi olacağin bi yerde çalısman gerek tanıdık varsa konuş. Profildekini sen mi yaptın? Birde modayla sayım isi ne alaka
04 Yorumla- +1 yıl
Mecburiyet. Gerçeklikleri göz ardı etmek olmaz ülkeye 10 öğretmen gerekse 15 ögrtmen mezun ediyorlar 5i kıvranıyor. Başka tekstillere başvur ayakçi ol
- +1 yıl
Makinayı öğrene kadar. Ayakçi fazla kazanıyor diye biliyorum
Gizli Üye(18-24)+1 yılBen de ilk haftada hiçbir suçum yokken kovulmuştum. Canını sıkma, çok daha iyi fırsatlar çıkacak önüne ❤️
03 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılEvet çok şükür
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen de çalıştığım yerde ikinci senemi doldurmak zorundayım. Biter bitmez gidicem şu lânet yerden.
01 Yorumla
+1 yılbende bu deneyim olayını anlamıyorum, iş vermezsen nasıl deneyim kazanacak bu insanlar
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBaşka işlere de başvur illaki birile kabul eder. Deneyim kazanınca daha rahat iş bulursun
00 YorumlaTercübe arayorlar sen beni almazlarsa bu gençler nasıl tercübe Li olacak onu düşünmüyorlar sağlık olsun üzülme başka işlere bak
10 Yorumlaİlk günden işten kovmalari işverenlerin zekasinda sıkıntı olduğunu gösterir ilk günden nasıl bir başarı beklediler la bunlar
00 Yorumla
+1 yılBence biraz daha kendini geliştirmelisin ablam Fransa Zarada moda tasarımcısı o yüzden iyi bilirim
01 YorumlaModa sektörü çok acımasız ve balon bir sektor senin suçun olmayabilir bazı yöneticiler keyfine de kovabiliyor
00 Yorumla
+1 yılÜzülme ya :( başka kapı daha insanlara denk gelirsin belki insan gibi insan
04 Yorumla- +1 yıl
İlk günden asla yapılmaması gereken bişey çok saçma. Hangi şehirde arıyorsun
- +1 yıl
Sen kendinde suç asla bulma
Ben de ikinci gün kovuldum üzülme onlar bizi kaybetti 😂
00 Yorumla
+1 yılBahtsız bedevi ancak bu kadar olur. Geçmiş olsun. Takma kafana başka iş bulursun..😔
00 Yorumla
+1 yılİşte deneyimi bu devirde böyle kazanmak bekleniyor herhalde.
00 Yorumlaİş için deneyim istiyorlar ulan hiçbir yer almazsa nasıl deneyim edinelim dimi ama
01 YorumlaDaha iyi bir iş yeri ara en azından işi sana en az 1 hafta öğreten biri olması gerekli bu konularda
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılTorpilin yoksa o iş zor
01 Yorumla
+1 yılBelki ilerde yükselirsin
10 Yorumla- Devamını Gör (64)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım