• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (34) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • YKS2026YKS2026
  • GündemGündem
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Kadın EmeğiKadın Emeği
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(34)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • YKS2026 YKS2026
  • Gündem Gündem
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Kadın Emeği Kadın Emeği
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +28
Eğitim & Kariyer

KYK'da yurt sorununa devlet nasıl bir çözüm bulabilir ?

serdaryildirim5631
serdaryildirim5631 Takip Et
Xper 7 Yaş: 39
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
04
Yapay Zekaya Sor

Ya oda kapasiteleri artırılacak ya da Koğuş sistemi gibi bir şey olabilir mi? :D

ironik :D
ironik :D
KYK'da yurt sorununa devlet nasıl bir çözüm bulabilir ?
Nasıl Soruları
Beğen
Paylaş
Takip Et
4 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
  • Traianus
    Traianus Takip Et
    Guru Yaş: 34 , eic 100%
    +1 yıl

Öncelikle her önüne gelen üniversite okumamalı. İnsanların çoğu üniversiteye eğitim için gitmiyor. Turistik gezi için, kadın/erkek peşinde koşmak için, ahlaksızlık için, vs sebepler nedeniyle gidiyor. Hem devlete yük hem de akademisyenlere yük bu insanlar.

Dünyaya kıyasla Türkiye'de üniversite diyebileceğimiz bir üniversite yok şu an. Yurt sayısı fazlasıyla yeterli. Üniversite sayılarını acilen azaltmaları lazım.

1
    3 Yorumla
    • serdaryildirim5631
      serdaryildirim5631
      +1 yıl

herkes yurt sayıları artırılmalı diyor aslında devlet ve özel üniversite sayıları azaltılmalı, üniversite sınavında baraj yeniden getirilip makul sınıra çekilmelidir yahu kardeş 200 sanırım üniversite sayısı tam saymadım bakarım şimdi yazık ya bu memleketin parasına ben üniversite okuyanlara karşı değilim hak etmeyip de öylesine okuyanlara karşıyım

Yorumla
    • Traianus
      Traianus
      +1 yıl

Oldu. Yurt sayısı artırılsın, fakülte sayısı artırılsın, üniversite sayısı artırılsın... Var mı başka artırılması istedikleri? Bu insanlar üniversitelerin bir kere amacını bile bilmeyen cehaletin en alt tabakasındaki insanlar maalesef. Üniversiteler ve yurtların yapımında, donatılmasında vs. milyarlarca lira gidiyor. Bu yapıların masrafları giderleri olacak. Sonra bu yapılara giren öğrenciler olacak. Bunların herbirine burs ve kredi verilecek. Bursun bir değeri var. Çok üstün başarı gösteren veya gösterecek öğrencilere verilir. Her önüne gelene verilmez. Kredileri ise mezun olduktan 2 yıl sonra ödemek zorundalar. Akademisyenlerin projeleri için destekler verilmesi gerekecek ve daha ne masraflar çıkıyor işin içinden.

Devlet hangi birine yetişecek? Üniversiteler basit bir şey değil ki her önüne gelen üniversite okusun. Her önüne gelen ise eğitim için gitmiyor bu bir gerçek. Hatta çok büyük bir kısmı eğitim için gitmiyor bunların. Dünya çapında kendisini gösterecek bir üniversite Türkiye'de yok şuanda.

Yorumla
    • serdaryildirim5631
      serdaryildirim5631
      +1 yıl

Ne desel boş Türkiye için en iyi çözüm Öncelikle Üniversite Sayısı azaltılmalıdır, Üniversite sınav barajı yeniden getirilmelidir, makul oran da yukarı ya getirilmelidir. 35 yaş ve üstü Öğrenciler eğer Devlet Üniversitesinde Örgün Eğitim Programında okumak istiyorsa harç ücreti ödemelidir

Yorumla

En İyi Cevaplar

• nomorebets35
    nomorebets35 Takip Et
    Master Yaş: 44 , eic 64%
    +1 yıl
    Eğitim & Kariyer konusunda 1,7b cevap paylaştı.

bu devletin yuzlerce kurumu vardı tek ptt tekel petkim tupras vs vs vs :)
    kurumlari sattilar sosyal tesislerini sattilar arsalarini sattilar :)
    yani bu devletin o kadar cok ogrenci bakacak yatieacak yedirecek yeri vardi ki ama zenginlere peskes cekildi :) o yuzden bu hukumet satmayi biliyor :) yapmayi degil :)
    haaaa özel universite ogrencileri icin aylik 50 bin tl ye gelen yap islet devret ogrenci garantili yurtlar yaptirabilirler :)
    onuda zenginler kullanir fakirler oder :)))))

1
    3 Yorumla
    • serdaryildirim5631
      serdaryildirim5631
      +1 yıl

Kuzey Kıbrısdaki Özel Üniversitelerin Yurtları süper, ama pahalı Türkiye de de bazı özel üniversitelerin yurtları otel tadında ama işte pahalı , yalnız devlet üniversite sayılarını azaltmalı yapar mı zor, ama en makul çözüm Üniversite Sınavlarına sınırlama getirilmeli artık

Yorumla
    • nomorebets35
      nomorebets35
      +1 yıl

devlet vatandasina bakmakla sorumludur kardesim bu durum evi yap imar ver ama elektirik suyu 1 sene sonra getir ile ayni

Yorumla
    • serdaryildirim5631
      serdaryildirim5631
      +1 yıl

Devletin elbet de temel vazifesi sosyal devlet anlayışı çerçevesinde hareket etmek, yalnız benim burada bahsettiğim çok farklı abi, 35 yaşdan sonra insan devletin örgün eğitimin de okuyacak ise cüzi olarak bir ücreti ödemelidir, zaten gençlerine yeterli kaynak aktaramıyor öyleki KYK lar bile çaresiz, bazıları eline azda olsa atmalı,

Yorumla
  • eureshpek
    eureshpek Takip Et
    Xper 5 Yaş: 41 , eic 93%
    +1 yıl

Türkiye yi gördüğğm kadarıyla devlet yurt işini cemaatlerin emrine vermiş. Fetö ile boşalan yurtlar başka tarikatlara verildi. Tarikatlar yönetiyor yurtları !

1
    1 Yorumla
    • serdaryildirim5631
      serdaryildirim5631
      +1 yıl

Yurtların çoğu yani özellerin Tarikatlara bağlı Özellikle İhlas olsun, Türkiye Gençlik Vakfı Yurtları belli bir cemiyet hizmetinde, bunlar sadece Yüksek Öğretim de Öğrencilere Barınma Hizmeti sağlamıyor Bağış adı altında para toplayıp kendi Hizmet sektörünü ayakta tutuyorlar ya da farklı alanlarda yardım kuruluşlarına yardım ediyorlar. Öğrenciler Kaldıkları Yurtlar da Belli günler de Yurt da toplantı yapıyorlar Konferans falan bir kere Başvurmuştum Türkiye Gençlik Vakfı Yurduna Yurda Başvurmadan önce Bunların müdürleri Çevrim içi sohbet ediyor seninle hani baya bir ilgileniyorlar

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (18-24)
    +1 yıl

Zaten koğuş gibi olmuş!

Ben tam devlet yurdunda kalırdım bizim zamanımızda odalar 6 kişilikti 1 sene sonra 4 kişiye indirdiler. Ben mezun oldum 2 sene önce ve şimdi baktim yurt odasindaki dolaplari disari atmışlar odaları 8 kişilik yapmışlar 😶

1
    1 Yorumla
    • serdaryildirim5631
      serdaryildirim5631
      +1 yıl

Çözüm bulamıyorlar Neden? Çünkü Sınav Barajını kaldırdılar Azıcık net yapan bile Üniversite de örgün programlara girdi o kadar öğrenciye nasıl bir çözüm buldular tabiki odalara yatak koyarak neymiş açıkta öğrenci kalmasın :)

Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

22

Cevap

22

Cevap

• ömürmügelmişş
    ömürmügelmişş Takip Et
    Xper 6 Yaş: 22 , eic 100%
    +1 yıl

bizim yurdun 2 kisilik odalar olarak tasarlanmis odalarini 4e cikardilar koskoca devletin ek binayla kapasite arttiracak gucu mu yok? hem iki kati para alip hem de konforu yariya dusurunce sorgulamiyolar mi acaba kendilerini

1
    1 Yorumla
    • serdaryildirim5631
      serdaryildirim5631
      +1 yıl

Sanırım KYK yurtları zamlanmış Allah yardımcınız olsun bu zaman da üniversite okumak mali açıdan zorlaştı

Yorumla
  • TheSaygiN
    TheSaygiN Takip Et
    Master Yaş: 38
    +1 yıl

Rant icin, mitinglerde icraat sallamak icin her sokaga univerisite acmayi iş bilenler, iş ariyorsa kendilerine bi zahmet bu insanlara barinak da kursunlar; hani sosyal devlet, firsat esitligi, haklarin korunmasi falan..

2
    3 Yorumla
    • serdaryildirim5631
      serdaryildirim5631
      +1 yıl

Kardeş Tayyip Ne dedi Her Üniversite de Örgün eğitim kazanan gençler Yurtsuz kalmayacak her il ilçe de üniversite var Dünya Almanya bile bizi kıskandı diyor ((İronik) :)))) haha

Yorumla
    • TheSaygiN
      TheSaygiN
      +1 yıl

Bizi hayvandan ayri kilan yegane unsur, bilinc.
      Bilincimiz yok gibi halkla dalga gecen ve bunlari gorup kabul edenlerle ayni topraklarda yasayip, benzer kader ve sonuclari cekmek zorunda olmaktir aci olan. Vatan kan, terle mucadeleyle kurulup bu capulcularin oyuncagi olsun diye teslim edilmemisti bize..

Yorumla
    • serdaryildirim5631
      serdaryildirim5631
      +1 yıl

Üzüldüm Kardeş ben bu gençlere üzülüyorum.. Gelecekleri bir siyasi oyun yüzünden harcanıyor

Yorumla
  • harrylinka
    harrylinka Takip Et
    Guru Yaş: 28 , eic 95%
    +1 yıl
    Eğitim & Kariyer konusunda 343 cevap paylaştı.

Gidilmemesi gereken ortamlardan ilk 5 e kyk yurtlarini rahatlikla koyabilirim. En iyi yurtlarında kalmiş biri olarak diyorum. Düşebileceğiniz en iyi yerlerden biri buradır.

1
    1 Yorumla
    • serdaryildirim5631
      serdaryildirim5631
      +1 yıl

KYK Türkiye de Öğrencilerin Barınma İhtiyaçlarını karşılamak da yetersiz kalıyor artık

Yorumla
  • Coffein
    Coffein Takip Et
    Master Yaş: 41 , eic 33%
    +1 yıl
    Eğitim & Kariyer konusunda 447 cevap paylaştı.

Bu oda bana squid game i hatırlattı.. Muhtemelen kalabalıkları talep arttıkça yatak oda sayıları artar

1
    1 Yorumla
    • serdaryildirim5631
      serdaryildirim5631
      +1 yıl

Ne güzel işte hep beraber yatarlar 😂

Yorumla
  • Ekmek_Kırıntısı
    Ekmek_Kırıntısı Takip Et
    Master Yaş: 32 , eic 75%
    +1 yıl
    Eğitim & Kariyer konusunda 470 cevap paylaştı.

Çoğu üniversiteyi kapatacak. Çoğu üniversite çöp mezun veriyor. Üniversite olan az yerlere de yeterli sayıda yurt yapacak

1
    11 Yorumla
    • serdaryildirim5631
      serdaryildirim5631
      +1 yıl

Türkiye de açılan Üniversitelerin yarısı gereksiz zaten, Ülke Toprak Yüzölçümüne göre en fazla oran da Üniversite açıyoruz İL, İLÇE lere kadar her yer de Fakülte/Yüksek okul var maşallah

Yorumla
    • Ekmek_Kırıntısı
      Ekmek_Kırıntısı
      +1 yıl

Ülkede o kadar üniversite mezununa talep yok bile. Üniversiteler yerine meslek okulları açılacaktı

Yorumla
    • serdaryildirim5631
      serdaryildirim5631
      +1 yıl

Tıpkı Köy Enstütilerine benzer bir model mesleki eğitim önemli arkadaş, en azından eline ekmek vereceksin adamın, boş boş üniversitelere para vermektense

Yorumla
    • Ekmek_Kırıntısı
      Ekmek_Kırıntısı
      +1 yıl

E yani öyle olması gerekiyordu. 4 yıl vakit kaybediyor, işsiz işsiz geziyor. Üniversite mezunuyum başka iş yapmam diyor. E haklı 4 yıl okutup umut vermişsin ama adamın bölümünden alım yapmıyorsun bile. Neden o zaman bu kadar üniversite ve bölüm açıyorsun. Sırf birilerine maaş bağlanabilsin diye mi, bilemiyorum artık

Yorumla
    • serdaryildirim5631
      serdaryildirim5631
      +1 yıl

Tabiki öyle bak mesala Yurt meselesine gelelim! Özel Yurtların belki de %70 i Tarikat Cemaat Yurdu KYKlarda odalara kişi sayısını artırarak konforu beğenmeyenler Cemaat yurtlarına ya da diğer özel yurtlara kayacak yine başkalarının ekmeğine devlet yağ çalıyor ÖSYM gelelim Dünya da ÖSYM benzeri başka bir model Türkiye dışında hiçbir ülke de yok ÖSYM ise İktidara Yakın birçok Yayın evinin de ekmeğine yağ çalıyor onlar sayesinde Sınav ekonomisinden NEMA elde eden kurumlar öyleki KPSS skandalında ifşa olanlar

Yorumla
    • Ekmek_Kırıntısı
      Ekmek_Kırıntısı
      +1 yıl

ÖSYM 1974 yılından beri var zaten. Yani eskiden bu kadar çok üniversite yoktu. Şimdi her şehirde neredeyse iki tane üniversite var. Ben yıllarca KYK'dan kaldım. Bence konfor bakımından cemaatlerden daha iyi ama tek sıkıntısı yemek işte. Sınırlı yemek alabiliyorsun

Yorumla
    • serdaryildirim5631
      serdaryildirim5631
      +1 yıl

yakında o senin eski zamanındaki konforluk KYK larda olmayacak nede, öğrenci sayısı arttı maliyetler arttı, devlet sınav barajını kaldırarak ipini koparanı üniversiteye soktu, devletin bütçeden gideri de arttı artı zaten devletin örgün programları harç ücreti alınmıyor sayı arttıkça maliyet de artacak, (ikinci öğretim, ve uzak ve açık öğretim hariç)

Yorumla
    • Ekmek_Kırıntısı
      Ekmek_Kırıntısı
      +1 yıl

Bu ne cidden. Her bölgede bir üniversite yeterdi. Sadece çok zeki olanlar üniversiteye girebilmeli. Yani zekası yetmeyen bir zahmet üniversite okumasın. O da kendine uygun mesleki işleri yapsın. Hepsi çöp vasıfsız mezun. İşin başına koysan bile işi yapamayacak kişiler. Gerek yoktu böyle bir şeye

Yorumla
    • serdaryildirim5631
      serdaryildirim5631
      +1 yıl

Kardeşim inanırmısın geçen sınavlardan önce bir öğrenci bana ne diyor biliyor musun abi baraj kalktı ben Türkçe den 5 net çıkardım, sosyal den 2 netim var boşladım ama baraj kalktı ya Üniversiteye girermiyim diyor --Ne Okuyacaksın dedim Çocuk dediki --- Abi Ne olursa Yeterki o Kampüse gireyim dedi yazık!!

Yorumla
    • Ekmek_Kırıntısı
      Ekmek_Kırıntısı
      +1 yıl

Evet cidden yazık. Artık millet üniversiteyi sosyalleşme ortamı olarak görüyor. Kız var, ortam var daha ne olsun. Üniversite okuyorum diye de hava atar. 4 yıl boyunca karılarla kızlarla gezer. Mezun olunca da ben üniversite mezunuyum o işi yapmam, bu işi yapmam der. Alıcan onu koyucan meslek okuluna. Elektrikse elektrik, makineyse makine öğreteceksin. Usta olacak o adam. Hem piyasanın kalifiyeli eleman açlığı giderilecek, hem gerçek üniversite mezunları daha rahat iş bulacak, hem çöp mezunlar 4 yıl boyunca vakit kaybetmeyecek, hem bu kadar üniversiteye harcanan masraf hazinede kalacak, hem ekonomi daha fazla canlanacak. Ülkede 1000 mühendise ihtiyaç varsa 10.000 mühendis mezun oluyor. Kalan 9.000 mühendis mezunu napıcak. Zaten bu kalan 9.000 mühendislik mezunu da çöp bir eğitim almış oluyor, hoca sınıfa geçiyor açıyor slaytı slayttan okuyor. Hoca da bir şey bilmiyor ki. Bu çöp mezunlar boş boş dolanacak. Ne ekonomiye bir faydaları olacak ne de kendilerine

Yorumla
    • serdaryildirim5631
      serdaryildirim5631
      +1 yıl

Napacan İşte AKP NİN Seçim Politikası KYK ya herkesi alıyoruz 10 kişilik odalar, Her İl ve İlçe de Üniversite Hiç bir gencimiz yurtsuz kalmadı her genç üniversite okuyor dünya kıskanıyor deyip Niceliksel fazlalıklar ile insanları kandırıyorlar Halbuk bu işin niteliği yok

Yorumla
  • varus55
    varus55 Takip Et
    Master Yaş: 30 , eic 38%
    +1 yıl
    Eğitim & Kariyer konusunda 2,7b cevap paylaştı.

onun yerine gereksiz bolumlere ogrenci alimini durdururlarsa diplomali issizler azalir yurtlara da yer acilir

1
    4 Yorumla
    • serdaryildirim5631
      serdaryildirim5631
      +1 yıl

Sen Baksana Kılavuza 2022 için özellikle ülkenin orta ve doğu bölgelerindeki üniversitelerin fen-edebiyat fakültelerinin puan ve sıralamaları acayip düşmüş seneye buralara yine birçok öğrenci dolacak türkçe den 5 net çıkaranlar bile girecek yazık !! o değil de ülke de üniversiteli işsiz çoğalacak o kadar özel yurtlara, ev kirasına masraf eden KYK larda çile çeken o çocuklar birkaç sene sonra kahve köşelerinde işsiz KPSS ile atama bekleyecek Öyle yapacaklarına abicim Okuyacak olan bir kesim Üniversiteye gitsin TIP, HUKUK, ECZACILIK, DİŞCİLİK gibi bölümler dışında bölüm zaten okunmaz okunsa da garantisi yok 4-5 sene Üniversite ye Para harcayıp İşsiz kalacağına Gir bir sigortalı işe ya da para kazandıran meslekler de kurs gör, 4-5 sene sigortan da işin olur, zaman kaybedeceğine para kazanırsın Türkiye İpini Koparak Üniversite Okuyor Hak eden okusun

Yorumla
    • serdaryildirim5631
      serdaryildirim5631
      +1 yıl

Benim Amcamın kızı Bu sene Lise den Mezun oldu İyi puan alamadı Fabrikaya girdi 6 bin lira maaş alıyor mesaisi var kız 18 yaşında sigortası başladı bu kız 4-5 sene çalışsa emeklilik için avantaj kendi kişisel harcalarını kendi karşılıyor Üniversiteye gitmeyecek Ailesinin durumu çok kötü neden ailesine yük olsun birde zaten gerek yok Ülke O hale geldi ki Devlet Üniversitesinde Uzak bir Şehirde okumak bile Özel Üniversitelerin 2 yıllık bölümlerinin harç parası gibi

Yorumla
    • varus55
      varus55
      +1 yıl

eskidendi uni okuyup memur vs is sahibi olmak. simdi laf olsun diye. cocuklar da evden kacis olarak goruyorlar. ozellikle bu zamanda gereksiz masraf etmek hem ailelerini zora sokar hem kendilerinin en verimli yillarini bosa harcamasina neden olur. üniversite okuyaana kadar bir ise girip ustalasmak en mantiklisi.

Yorumla
    • serdaryildirim5631
      serdaryildirim5631
      +1 yıl

En güzeli ne biliyor musun laf olsun diye çocuk okutulmaz hak ediyorsa zeki ise ve iyi puan ve sıralaması varsa Hukuk, Tıp Dişcilik, ya da popüler olan bir bölüm ya da ODTÜ de bir bölümü kazanırsa o çocuğa eğitim için masraf edilir Üniversite bir eğitim kurumu Hobi kurumu değil

Yorumla
  • DefneÖzkaya
    DefneÖzkaya Takip Et
    Guru Yaş: 23 , eic 95%
    +1 yıl

Daha çok yurt yaparak ya daaa en güzeli kira fiyatlarına el atmak

1
    1 Yorumla
    • serdaryildirim5631
      serdaryildirim5631
      +1 yıl

en güzeli üniversite sayılarını azaltmak ya da sınırlama getirmek

Yorumla
  • Coraline-0
    Coraline-0 Takip Et
    Guru Yaş: 22 , eic 97%
    +1 yıl

Yakında o resimdeki filmin adını unuttum ordakiler gibi olur😂gidişat öyle gösteriyor.

1
    1 Yorumla
    • serdaryildirim5631
      serdaryildirim5631
      +1 yıl

😂😂

Yorumla
  • Burannnn
    Burannnn Takip Et
    Xper 6 Yaş: 36 , eic 98%
    +1 yıl

Gayet basit

Askeriye gibi bir sistem yapılır

Sorun çözüldü 😄

1
    1 Yorumla
    • serdaryildirim5631
      serdaryildirim5631
      +1 yıl

ben askerdeyken koğuşlarda 40 kişilikti hatta daha fazla

Yorumla
  • pandоrasbοх
    pandоrasbοх Takip Et
    Bilge Yaş: 31 , eic 98%
    +1 yıl

gereksiz üniversiteleri kapatarak. yakında her sokakta bir üniversite olacak.

1
    1 Yorumla
    • serdaryildirim5631
      serdaryildirim5631
      +1 yıl

Türkiye de apartman altı özel üniversiteler de çıktı ayrıca devlet Türkiye de her ilçe de bir Üniversite açıyor vallahi o değil de öğrenci sayısı arttı ancak kiralar özel yurt fiyatları ve hatta kyk bile zamlandı Türkiye de okumanın maliyeti artıda istihdamın garantisi azaldı

Yorumla
  • yunhee
    yunhee Takip Et
    Guru Yaş: 26 , eic 100%
    +1 yıl

Çözüm bulacağından eminsin de, nasıl bir çözüm bulacağını mı merak ediyorsun?

1
    6 Yorumla
    • serdaryildirim5631
      serdaryildirim5631
      +1 yıl

Devlet çözüm bulabilir mi diyorum soru kökünde ben nasıl bir çözüm bulabilirim diye bir soru kalıbı gördün mü acaba

Yorumla
    • yunhee
      yunhee
      +1 yıl

Tamam bende zaten devletten bahsettim, senin çözüm bulacağın değil.

Yorumla
    • serdaryildirim5631
      serdaryildirim5631
      +1 yıl

Anladım cevaben görüşünü dikkatli okudum da ben müneccim falan değilim hani sanki ben. biliyor muşum gibi bir cevap yazmışın da

Yorumla
    • serdaryildirim5631
      serdaryildirim5631
      +1 yıl

Devlet bir çözüm bulur mu diye sordum sence bir çözüm olarak yatak sayısını artırmak mantıklı. mı

Yorumla
    • yunhee
      yunhee
      +1 yıl

Hayır senden neden böyle bir şey istensin ki? Demek istediğim şuydu, yurtlarda bu duruma gelene kadar devletin haberi yok mu sence? İlla ki vardır, sadece böyle olmasına ses çıkartmayıp bir çözüm üreteceklerini mi düşündün gerçekten demek istedim.

Yorumla
    • serdaryildirim5631
      serdaryildirim5631
      +1 yıl

Anladım ironik olarak görsel koydum zaten yurt sayısını artıracaklarına aksine oda da yatak sayısını arıtırıyorlar eh nede olsa Cemaat yurtlarına fazladan kayma olsun diye ülke de özel yurtların sayısını KyK den çok fazla bunların çoğu tarikat Yurdu

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    +1 yıl

Buldular zaten son 20 yilda er yer cemaat yurdu oldu. Gençleri otomatik olarak oralara yönlendiriyorlar.

1
    1 Yorumla
    • serdaryildirim5631
      serdaryildirim5631
      +1 yıl

Aynen özel yurtların çoğu cemaatin yani tarikatçıların bu yurtların hemen hemen hepsi amaçları sadece gençlere barınma olanakları sağlamak değil bağış yardım ve düşünce odalarında gençleri kendi fikir sahasına sokmak cemiyet güçlendirmek

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    +1 yıl

5 katlı ranzalı sisteme geçmesi lazım. okul mu okuyorlar otelde mi kalıyorlar belli değil. :D:D:D:D.

1
    5 Yorumla
    • serdaryildirim5631
      serdaryildirim5631
      +1 yıl

Otel lojmanlarındaki sistem gibi ben çok kaldım otel lojmanlarında orada bile 3-4 kişilik odalar var da 8 kişiyi kabul etmiyorlar işçiler yani ama öğrencilere layık görüyorlar

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Yetiştirme yurdunda yatakhanede 90 kişi kalıyorduk. askerde 120 kişilikti. Özele gücü yetmeyen bir sürü gariban çocuğu var açıkta kalan. geç koğuş sistemine adam okulunu okusun.

Yorumla
    • serdaryildirim5631
      serdaryildirim5631
      +1 yıl

bizim çocuklar bunu kabul etmez ama ben olsam sıkıntı çıkarmam çünkü alışık adamım

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

ülkemizi ve bizi bu duruma düşüren Lüks hayat düşkünlüğü değilmi zaten.

Yorumla
    • serdaryildirim5631
      serdaryildirim5631
      +1 yıl

birazda öyle biraz da başka faktörler var tabiki

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

O değil de buraya sabah asla girilmez hatta patlama bile olabilir. Kokudan

1
    1 Yorumla
    • serdaryildirim5631
      serdaryildirim5631
      +1 yıl

Görsel mevcut düzene tepki olarak ironik bir şekilde montajlı :D

Yorumla
  • primadonna_girl
    primadonna_girl Takip Et
    Master Yaş: 23 , eic 100%
    +1 yıl

Ranza koyar. Ev kiralarını düşürseler daha iyi olur.

1
    0 Yorumla
  • Anaskmmmmm
    Anaskmmmmm Takip Et
    Xper 5 Yaş: 28
    +1 yıl

Cnmm öyle islere bakmas bizim bastakiler ha vergi alınacak bise varsa isi gücü bırakır ona iyi bakarlar

1
    1 Yorumla
    • serdaryildirim5631
      serdaryildirim5631
      +1 yıl

O kadar çocuk nereye yerleşecek yurtlar da millet de para yok KYK hesaplı diye düşünüyorum ancak tabiki sorun öğrenci sayısının aşırı derece de artması devlet KYK lar için sıralama sınırlaması getirmeli

Yorumla
  • bbb416
    bbb416 Takip Et
    Guru Yaş: 28 , eic 97%
    +1 yıl

Mevcut yönetim hiçbir sorunu çözemez. Sorun yaratan kendileri zaten.

1
    0 Yorumla
  • sonatesbukucunvy
    sonatesbukucunvy Takip Et
    Xper 4 Yaş: 22
    +1 yıl

Dur ben buldum ikiyilliklari kapat gereksiz unileri kapat bak nasıl bildum

2
    1 Yorumla
    • serdaryildirim5631
      serdaryildirim5631
      +1 yıl

İki Yıllık diye tabir edilen (Meslek Yüksek Okulları) Türkiyenin hemen hemen Birçok İlçesinde bile var Maşallah nerdeyse Lise, İlköğretim modu gibi Bizim Manisa da bir ilçe hariç bütün ilçeler de Meslek Yüksek Okulu var Hatta daha da 3 İlçeye de Fakülte ekstra dan açtılar Celal Bayar Üniversitesi 2 tane İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi açtı

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    +1 yıl

Kız yurtları sayi olarak daha kapsiteli. Erkekler de pek umutları da değil zaten dışarda falan özel evde kaldıkları için.

1
    0 Yorumla
  • __NoName__
    __NoName__ Takip Et
    Master Yaş: 35
    +1 yıl

Her yere üniversite kurup işsizler ordusu yetiştirmeyerek

1
    0 Yorumla
  • med0f
    med0f Takip Et
    Xper 5 Yaş: 23
    +1 yıl

Çoğu kyk yurdu ranza sistemine geçmiş zaten bu sene

1
    1 Yorumla
    • serdaryildirim5631
      serdaryildirim5631
      +1 yıl

Öyle duydum ama üzüldüm resmen boşlamışlar

Yorumla
  • _Ǥнσsτ10_
    _Ǥнσsτ10_ Takip Et
    Yoda Yaş: 29 , eic 100%
    +1 yıl

Bir odada 20 kişi filan kalsın. Bir yatakta 3 kişi yatsın anca hallolur. dhsfjsjdks

0
    9 Yorumla
    • serdaryildirim5631
      serdaryildirim5631
      +1 yıl

yuhh artık bir yatak da 3 kişi ne ya :D

Yorumla
    • _Ǥнσsτ10_
      _Ǥнσsτ10_
      +1 yıl

Ülkeye baksana yakında o da olur. Dhzjxsjs

Yorumla
    • serdaryildirim5631
      serdaryildirim5631
      +1 yıl

AYNEN birader yakında onu da yaparlar hani aynı yatak da 2 kişinin yattığını Çalıştığım Ucuz Otellerin Lojmanlarında vardı ahır gibiydi ya. yer yoktu bazen aynı yatak da iki kişi yatardı ben kabul etmedim dedim yatağım da adam görürsem çıkartırım dedim :)))

Yorumla
    • _Ǥнσsτ10_
      _Ǥнσsτ10_
      +1 yıl

Olur mu olur. Beklerim artık.

Yorumla
    • serdaryildirim5631
      serdaryildirim5631
      +1 yıl

Yani ben gördüm öyle şeyler ama işte Öğrenci Yurdunda da olmaz abim biz Oteller de Ameleydik bize önemli değil de bu Pırıl Pırıl Okuyan çocuklara böyle değer biçilmez

Yorumla
    • _Ǥнσsτ10_
      _Ǥнσsτ10_
      +1 yıl

Biçer bunlar 😂

Yorumla
    • serdaryildirim5631
      serdaryildirim5631
      +1 yıl

Artık bunları görünce ondan da şüphem kalmadı yaparlar. Ben Çocuklara üzülüyorum :))

Yorumla
    • _Ǥнσsτ10_
      _Ǥнσsτ10_
      +1 yıl

Allah sonumuzu hayır etsin dicem de pek hayırlı gibi durmuyor.

Yorumla
    • serdaryildirim5631
      serdaryildirim5631
      +1 yıl

Aynen abim

Yorumla
  • NalinnNurr
    NalinnNurr Takip Et
    Yoda Yaş: 26 , eic 97%
    +1 yıl

Devlet devlet olsa bunlar olmaz zaten

3
    1 Yorumla
    • serdaryildirim5631
      serdaryildirim5631
      +1 yıl

Ülkede Üniversitelerin hemen hemen çoğu Niteliksiz, ODTÜ, BİLKENT, BOĞAZİÇİ, dışında bir çok üniversite kalitesi düşük, Araştırma-geliştirme Etkinlik İstihdam yerleşme oranları düşük, ayrıca birde günümüzde Apartman Altı Özel Üniversiteler Çıktı

Yorumla
  • FilNecati31
    FilNecati31 Takip Et
    Bilge Yaş: 24 , eic 96%
    +1 yıl

Kamplara gönderilsin öğrenciler

2
    1 Yorumla
    • serdaryildirim5631
      serdaryildirim5631
      +1 yıl

kuzenim de bu sene tercih yapmıştı hiç bir yere yerleştirilmeyince ek yerleştirmeye girmedi, bu olaylardan sonra birde hayat pahalılığı gitmedi,

Yorumla
  • yürüyenyıkıkhüüü
    yürüyenyıkıkhüüü Takip Et
    Yoda Yaş: 23 , eic 96%
    +1 yıl

newyorka öğrenci yurdu yapmayarak

1
    16 Yorumla
    • serdaryildirim5631
      serdaryildirim5631
      +1 yıl

:D Newyork mu

Yorumla
    • yürüyenyıkıkhüüü
      yürüyenyıkıkhüüü
      +1 yıl

www.google.com/.../

Yorumla
    • serdaryildirim5631
      serdaryildirim5631
      +1 yıl

dostum bana ne link attıysan hiç bir şey çıkmadı haberin olsun

Yorumla
    • yürüyenyıkıkhüüü
      yürüyenyıkıkhüüü
      +1 yıl

bu haberin linkini atmıştm.
      Türkiye'de öğrenciler barınacak yurt bulamazken, Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünyanın en pahalı konut stokunun bulunduğu New York Manhattan'da dünyanın en lüks öğrenci yurdunu yapan TÜRKEN yöneticileriyle bir araya geldi. Erdoğan, "Projeyi yakinen takip ediyorum. Yakında bitecek" dedi. Türkiye'deki öğrencileri kıskandıracak New York'taki yurt bağış tartışmalarıyla gündeme gelmişti.

Yorumla
    • serdaryildirim5631
      serdaryildirim5631
      +1 yıl

Ciddi misin sen ya? görsel gelmedi varsa Link at bana bir haberi okuyayım

Yorumla
    • yürüyenyıkıkhüüü
      yürüyenyıkıkhüüü
      +1 yıl

ben haberi başka bi yerde okumuştum onu bulamadım ama Newyork öğrenci yurdu yazınca bu haber çıktı

Yorumla
    • serdaryildirim5631
      serdaryildirim5631
      +1 yıl

yazayım bakayım belki fiyasko haberdir gerçek olmayabilir

Yorumla
    • RaistlinMajere_
      RaistlinMajere_
      +1 yıl

Fiyasko mu? Adam bunun için kendisi konuşma yaptı, daha neyi fiyasko beklentisi.

Yorumla
    • serdaryildirim5631
      serdaryildirim5631
      +1 yıl

@RaistlinMajere_ Link at işte kardeşim ispatını göster

Yorumla
    • yürüyenyıkıkhüüü
      yürüyenyıkıkhüüü
      +1 yıl

git kendin araştır gör milleti ne darlıyosun

Yorumla
    • serdaryildirim5631
      serdaryildirim5631
      +1 yıl

darlamıyorum kardeşim tamam bende hükümeti seven biri değilim ama fiyasko haberlere dikkat et ben araştırdım çıkmıyor hiç bir şey

Yorumla
    • yürüyenyıkıkhüüü
      yürüyenyıkıkhüüü
      +1 yıl

newyorkta öğrenci yurdu inşaatı yazınca çıkıyor

Yorumla
    • serdaryildirim5631
      serdaryildirim5631
      +1 yıl

Sosyal Medya Günümüzde Bilgi kirliliği ve Yalan haberlerin en yaygın olduğu mecralardandır eskiden Gazeteler vardı onlarda yerine göre yalan haberler yapardı ama emin ol Sosyal medya kadar yalancı olamazlardı Sosyal medya da Kurgu, Montaj, Dezenformasyon, Algı Söylenti çok olur sonu gelmez Sadece bir Montaj ile Bülent ersoyu bile öldürseler herkes inanır

Yorumla
    • serdaryildirim5631
      serdaryildirim5631
      +1 yıl

Ben sana haksızsın demiyorum görüşlerine saygılıyım ama sosyal medya da her habere körü körüne inanma bende sevmiyorum tamam ancak dikkatli bir inceleme yaparsan her şey meydana çıkar Günümüzde en zor şeylerden biri de Sosyal Medya da gerçek haberi bulmaktır, Eskiden Gazeteler de Yalan-Doğru Haberi Ayrıt etmek de zordu ama Günümüzde Sosyal medya da daha zor Çünkü böyle mecraların yalan haberlerine eğitimli insanlar bile inanıyor

Yorumla
    • yürüyenyıkıkhüüü
      yürüyenyıkıkhüüü
      +1 yıl

yalan bilgi oldugunu düşünebilirsin tabi sorgulamak iyi bi şey ama tam araştırmadan yalanlamak saçma geliyor Newyork türkevi yazarsan fotograflarını bile görebilirsin ama üç maymunu oynamak da senin seçimin

Yorumla
    • serdaryildirim5631
      serdaryildirim5631
      +1 yıl

Ben 3 maymunu oynamıyorum, Türgevi semiyorum zaten ama her habere dikkat ederim, daha çok araştırmadım her şey çıkabilir Olabilir de bak TÜRGEV dediğin Kuruluş Bağış adı altında çok para topluyor kendi cemiyetini kuruyor

Yorumla
  • yigit6443
    yigit6443 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 41 , eic 96%
    +1 yıl

Hostel sistemine geçilebilir

1
    3 Yorumla
    • serdaryildirim5631
      serdaryildirim5631
      +1 yıl

Hostel sistemi hakkında kısaca bir özetle yazar mısın nasıl bir şey

Yorumla
    • yigit6443
      yigit6443
      +1 yıl

Sadece yatak kiralama yurt dışında çok var

Yorumla
    • serdaryildirim5631
      serdaryildirim5631
      +1 yıl

aynen sanırım güney kore de var bu sistem

Yorumla
  • catvvetc
    catvvetc Takip Et
    Xper 5 Yaş: 28 , eic 98%
    +1 yıl

Tarikat ve cemaat yurtlarına el koyarak

1
    5 Yorumla
    • serdaryildirim5631
      serdaryildirim5631
      +1 yıl

O zor 😊

Yorumla
    • catvvetc
      catvvetc
      +1 yıl

Devlet demişsin mevcut iktidar deseydin zor evet:d ama devlet diye sorarsan kolay:D

Yorumla
    • serdaryildirim5631
      serdaryildirim5631
      +1 yıl

eğer devleti farklı bir iktidar yönetirse çok kolay bir şekilde cemaat yurtları kapatılır bana göre cemaat yurtları kapatılmalı çünkü bunlar üniversite eğitimi için sadece barınma amaçlı açılan yurtlar değil

Yorumla
    • catvvetc
      catvvetc
      +1 yıl

Haklısın çözüm çok basit tek sorun yönetim:D

Yorumla
    • serdaryildirim5631
      serdaryildirim5631
      +1 yıl

Aynen ancak Şu an için Cemaat Yurtlarını bırak kapattırmayı tek bir söz bile söylemek mümkün değil. Ayrıca bunlar eğitim de barınma hizmetleri yanında düşünce kurslar, bağış yardımlaşma ve kendi üçgenin de bir topluluk kurarak barındırdıkları gençleri kendi hegomanyasına çekiyor

Yorumla
  • carsngirls
    carsngirls Takip Et
    Guru Yaş: 28 , eic 99%
    +1 yıl

Öğrenci evi kiralarını adam etsinler yeter.

1
    7 Yorumla
    • serdaryildirim5631
      serdaryildirim5631
      +1 yıl

ettiler zaten kira fiyatlarını %100 artırarak yaptılar

Yorumla
    • carsngirls
      carsngirls
      +1 yıl

Adam etsinler...

Yorumla
    • serdaryildirim5631
      serdaryildirim5631
      +1 yıl

ev kiralarını nasıl adam edecekler ben onu anlamadım sen indirim mi bekliyorsun bindirim olmasın da

Yorumla
    • carsngirls
      carsngirls
      +1 yıl

Bir öğrencinin rahatça ödeyebileceği miktarlara indirilmeli.

Yorumla
    • serdaryildirim5631
      serdaryildirim5631
      +1 yıl

Kardeş Yanlış anlama da o dediğin olmaz çok beklersin çok bekleriz yani :) daha dur adamlar 3 bin-4 bin den bahsediyor İzmirde bizim Komşunun oğlu Diş Hekimliği kazandı Ev kiralamışlar 4.250 lira demiş aylık, normalde en dandik küçük odalı ev 2.120 TL demişler geçen sene artıdan düşersek bu dediği evler 4,250 liralık ev geçen sene 3100 liraymış

Yorumla
    • carsngirls
      carsngirls
      +1 yıl

Biliyorum olmayacağını, hiçbir şey olmaz bizden.

Yorumla
    • serdaryildirim5631
      serdaryildirim5631
      +1 yıl

Yani Oğlana üzüldüm Annesi ne olursa olsun okuturum diyor benim evladım olsa Diş Hekimliği için o parayı veririm akıllı çocuk bide Allah yardım etsin Bankadan KREDİ çekecekler

Yorumla
  • matmazelling
    matmazelling Takip Et
    Yoda Yaş: 23 , eic 83%
    +1 yıl

2023te Ranza şeklinde yataklar getirilicekmiş

1
    1 Yorumla
    • serdaryildirim5631
      serdaryildirim5631
      +1 yıl

O zaman fiyatı düşürsünler

Yorumla
  • Kardankadın2
    Kardankadın2 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 25 , eic 100%
    +1 yıl

40 kişi yatacaz bi odada

1
    1 Yorumla
    • serdaryildirim5631
      serdaryildirim5631
      +1 yıl

40 mı 😂askerliğim aklıma geldi

Yorumla
  • AtanamayanKurabiye
    AtanamayanKurabiye Takip Et
    Xper 7 Yaş: 25 , eic 97%
    +1 yıl

Kişisel odalar olsa keşke

1
    0 Yorumla
  • 20-ali
    20-ali Takip Et
    Xper 7 Yaş: 34 , eic 100%
    +1 yıl

Kimse çözüm bulmaz

1
    0 Yorumla
  • Nüklofizo
    Nüklofizo Takip Et
    Master Yaş: 28 , eic 95%
    +1 yıl
    Eğitim & Kariyer konusunda 613 cevap paylaştı.

Resimdeki ideal bence

1
    0 Yorumla
  • MarcusAntonyus
    MarcusAntonyus Takip Et
    Guru Yaş: 110 , eic 98%
    +1 yıl

Tamam işte resimdeki gibi olsun

1
    0 Yorumla
  • PetraPeru
    PetraPeru Takip Et
    Xper 6 Yaş: 29 , eic 100%
    +1 yıl

Sorun yok ki bir sürü yeni yurtlar yapıldı

1
    0 Yorumla
  • eylülaylarııı
    eylülaylarııı Takip Et
    Xper 7 Yaş: 27 , eic 33%
    +1 yıl

bulamaz neye buldu ki

1
    0 Yorumla
  • akilehanım
    akilehanım Takip Et
    Xper 4 Yaş: 24
    +1 yıl

Kyk bursu ne kadar olcak bilgin var mı

1
    1 Yorumla
    • serdaryildirim5631
      serdaryildirim5631
      +1 yıl

Vallahi bilmiyorum abicim ilgilenmediğim için ama Google den bulabilirsin hayatım da aldığım bir şey değil 😊

Yorumla
  • _candan
    _candan Takip Et
    Guru Yaş: 22 , eic 100%
    +1 yıl

Lan bu morg mu

1
    6 Yorumla
    • serdaryildirim5631
      serdaryildirim5631
      +1 yıl

Gündemdeki KYK Yurt sorunlarına dikkat çekmek için Arkadaşların Hazırladığı ve ironik olsun diye Görseldeki Fotoğraf Montajlıdır :) ancak KYK lar zaten bu görselden çok farklı değil

Yorumla
    • _candan
      _candan
      +1 yıl

Evet hapishane gibiydi

Yorumla
    • serdaryildirim5631
      serdaryildirim5631
      +1 yıl

KYK yurtlarındaki odalar 8-10 kişilik yapıldığı söylentileri var

Yorumla
    • WhatTheBok
      WhatTheBok
      +1 yıl

@_candan
      Squid game de ki misafirhane

Yorumla
    • _candan
      _candan
      +1 yıl

Hee izlemedim

Yorumla
    • WhatTheBok
      WhatTheBok
      +1 yıl

Hayret izlemeyen birini görmek güzel ajd

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (18-24)
    +1 yıl

Görselin uyumu🤌🤌🤌

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (18-24)
    +1 yıl

Yurt sorunu yok , gencler çok nankör.

1
    1 Yorumla
    • serdaryildirim5631
      serdaryildirim5631
      +1 yıl

Hadi canım sende 😆

Yorumla
  • nathan22
    nathan22 Takip Et
    Xper 7 Yaş: 26 , eic 98%
    +1 yıl

yeni yurtlar yaparak

1
    0 Yorumla
  • miraygundogdu
    miraygundogdu Takip Et
    Xper 2 Yaş: 24
    +1 yıl

Kıbrıs'ta çok güzel

1
    1 Yorumla
    • serdaryildirim5631
      serdaryildirim5631
      +1 yıl

ben kıbrısda özel üniversitelerin tam burslu programlarına bile öğrencilerin çok tercih etmediğini gördüm çünkü bursluda olsan özeller illaki bir katkı payı alıyor buda 4-5 bin lira, yurt zaten burslu da olsan barınmaya para veriyorsun Evet Haklısın! Kıbrısdaki Özel Üniversitelerin Yurtları Harika

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

Bulur herhalde

1
    0 Yorumla
  • imanxd
    imanxd Takip Et
    Xper 2 Yaş: 21
    +1 yıl

Evet doğru

1
    0 Yorumla
Devamını Gör(29)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Eğitim & Kariyer > Sorular > KYK'da yurt sorununa devlet nasıl bir çözüm bulabilir ?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

KYK yurt sorunları? 6 cevap verildi
Bölge tüylerimi almak zulümse ne gerekli çözüme? 30 cevap verildi
Ikametgah değişikliği ile alakalı. KYK yurdu için? 13 cevap verildi
KYK yurtlarında nasıl uyum sağlanır? 7 cevap verildi
Özel bölgedeki sivilce sorunları? 11 cevap verildi
birey ve devlet ilişkisi nasıl olmalıdır? 3 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • Anatomik bilginiz var mı?
  • Dünya kupasını takip edecek misiniz?
  • Tığ işi sever misiniz?
  • Kadından şoför olur mu?
  • Örgü battaneyileri beğeniyor musunuz?
  • Çöpe attığınız makyaj malzemeleri var mı?
  • Bu estetiğe 10 üzerinden kaç puan verirsiniz?
  • Sizce sürgülü kapı kullanışlı mı?
  • Sizce bu fondöten binlerce liralık fondötenlere taş mı çıkarır?
  • Fiat Egea Nasıl araba sizce?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨