Yurt korkusu ve boşlukta kalma hissi?

Arkadaşlar, beni oldukça lüks güzel bir yurda göndermeyi planlıyorlar başka bir şehirde. Ama ben evden ayrılmak ve başka bir şehirde bir yurtta başkalarıyla yaşamaktan birazdan olsa korku ve çokça heyecan duyuyorum ancak bu heyecan mutluluk heyecanı değil tedirginlk heyecanı. Yani başka insanlarla yaşamak eşyalarımı onlarla yaşadığım yere koymak beni tedirgin ediyor. Ancak ailem o şehire alışmam için ilk üniversite yılımın yurtta geçmesi gerektiğini düşünüyorlar. Bende öyle düşünüyorum ama içteniçe yeni bir şehirde yaşamanın tanımadığım kişililerle yaşamanın korkusunu yaşıyorum. Yani bir yandan ders yapacağım bir yandan yurta gideceğim falan biraz garp geliyor bana. Ayrıca ailem lüks yurdu seçmeden önce bir yurda daha gitmiştim ve adamlar gereksiz bir şekilde çok iyi davranıyorlardı ve hep güleryüzlülerdi. Hatta yurttan çıkarkan hala bir yardıma ihtiyacımız var mı diye bize soruyorlardı. Araştırdım yurdu bellli kişilere sordum baya baya yurt tarikat yurdu çıktı. Dedim adamların tarikatçı olduğunu hiç anlamadım adamlar Atatürkçüleri bile kabul ediyor nasıl anlayacağım dedim vb. Ondan sonra lüks olan yurdu seçtik zaten. Pahalı olsun ama güvenli olsun dedi ailem. Ama bende hangi yurda gidersem gideyim bi korku var içimde bir boşluk var. Yani gezmeyi seven bir insan değilim düşüncem derse gidip derslerim bitince yurda gidip ya laptopumla oynamak ya da kitap okumak olmazsa yatıp zıbarmak. Yani orada her türlü arkadaş edinip sosyelleşmeye zorlada olsa başlarmıyım diye düşünüp duruyorum. Bir boşlukta hissediyorum kendimi derse git yurda git derse git yurda git derse git yurda git. Ne yapacağım ben. Lütfen detaylı cevap verinde içim rahatlasın diyeceğim ama söylecekleriniz içimi rahatlatmayacak sonuçta daha yaşamadığım bir şey. Büyük ihtimalle gereksiz bir korku ama benim için bir ilk.

Yurt korkusu ve boşlukta kalma hissi?