Mimarlık okudum ama hiç sevmiyorum. Başka hangi mesleklerle uğraşıp para kazanabilirim bilmiyorum. Mutsuzum
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
yaşın kaç bilmityorum ama başka bi bölüm okuyabilirsin. mimarlık da güzeldir. kadınlara da ayrıca yakışıyor. çok havalı duruyordur sende de eminim.
Aa neden ben de bu sene hazırlanıp mimaelık okumayı düşünüyorum
Asla yazma inşaat sektöru rezil bir sektör
Ciddi misin hayalimdeki meslek
Evet ben çok çok pişmanım. Eğer zengin isen çevren varsa git
Çevrem var ama yurtışında okursam olurcmu bi tanıdğım mimarlık okudu şu an londrada 4 5 dairesi var
Çevreye bağlı. Okuduğun okula da bağlı. Ama bilmiyorum ben çevremde okuyan herkes pisman rezil bir sektör
Offff kime dediysem önermiyor okuma diypr
Aklın yolu bir. Zamanında bana da dediler burnumun dikine gittim şu an burnum boktan çıkmıyor
Mimarım, mutluyum. Mimarlık bana dünya kadar para kazandırdı, mesleğimi seviyorum
Ay çok pardon da yaşınız kaç
30 .
Siz bir zahmet para kazanın. Kaç yıllık mimarisiniz. İnşaat sektörünün en rövanşta olduğu zaman mimarlık yapmışsıniz. ben krizin ortasında yeni mezun bir mimarım.
Şu inşaat sektörü en canlı zaman. 2015-2019 arası hiç iş olmadı.
Tamam tecrübeli mimara en canlı zamandır. Yeni mezun mimar ayak işçisi. Asgari ücrete bile değmez iş veren gözünde. Siz hangi ilde mimarisiniz
Çıraklığını yapmadan ustalığını yapamazsın. Muğlda'dayım.
Çıraklık adı altında emek sömürüsu çok yapıyorlar sizce yeni mezun birini 8/7 calistirip 2k ücret vermek hangi ahlak çerçevesine sığar
Kaç yabancı dil biliyorsun?
Sigorta yok yemek yok bu çıraklık değil ahlaksızlık.
Dil ile alakası nedir bu işin. 3 dil biliyorum
Kaç dil biliyorsun? Mimarların kullandığı programlara hakim misin?
3 dil bilip de 2 k alıyorsan kendini sorgula. Lise mezunu olup 3 dil bilenler 20-30 bin para kazanıyor
Sen bana yazar mısın bi. Sorunu beğeniyorum
Kendimi sorgulayacagim hiç bir şey yok okulu 6. Bitirdim çok iyi renderler alıyorum. Programların çoğuna hakimim. Piyasa bu yüzden bok gibi. Tek başıma İstanbul'da okusam verilen ücret 7k ben 7k ya nasıl ev tutayım geçineyim. Aile yanında iş bakıyorum verilen maaş bu.
Bizim mesleğin uluslararası çalışmıyorsan dilin sektörde hiç bir işi yok. Bu arada yurdisina ruhsat projeleri de çizdim verilen maaş kur bazindan 7k tekabül ediyor. Sorun tamamen denetimsizlikten ve işverinin etik değerleri ile alakalı
Sorunu beğendim sen bana bir ulaş
Niçin?
Tamam atma. Yardım için demiştim, tribinle uğraşamam
Ahaha trip atmadım ben de sizin egonuzla uğrasamayacgim
Kendi mesleğin dışında bnece yeteneğin ne varsa onu yapabilirim veya insternete olan işler çeviricilik koşarak para kazanma gibi basit işler (bu arada hesabıma girip son attığım post hakkında düşüncelerini paylaşır mısın?)
İnternetten para kazanabilirsin. benim gelirim oyle
Mimarlığa giren ned dönüyor?
Sektör çok kötü. Para kazanamıyorsun emek sömürüsü çok fazla. En son çalıştığım yerde bana 2k ücret verildi. Asgari ücret bile değil neden devam edeyin sen söyle
Cnmm kuaförlük yab cnmm
Ticaret?
Yeteneğim yok.
Ya var da sen farkında değilsen?
Param yok ve ne ticareti yapacağım. Daha ben kendimi tanımıyorum ki
Anladım
Ev hanımlığı
Koca adayı yok olsa mantıklı ahahha
İlerde çıkar :) Karşıdaki kişide ilk neye dikkat edersin?
Gülüşü.
Başka? Sadece bu olamaz
Yani öğrenmek istediğin şey maddiyatiyla ilgilenmem ise maddiyat a takilmam tabiki işi gücü olmayan insana da bakmam ama sevgi ve saygı maddiyata bin basar
Maddiyattan bahsetmedim tabi ki. Sadece kişiliği karakteri hobileri vs. ne düşünüyorsun merak ettim. Mesela benim için de bir kızın gülüşü ve nazikliği oldukça önemlidir.
Efendi erkek ya. Efendi oluşu beni etkiler
Peki fiziksel olarak ne ararsın
Uzun boy ben uzunum çünkü biraz da etine dolgun olsun sıska erkek çok çekici gelmiyor.
Ayıptır söylemesi biraz beni tarif ettin :) Spor yapar mısın?