Acil bakın arkadaşlar önemli?

Yks tercih dönemindeyiz sözel 84.197 deyim istediğim bölümler gelmiyor Türkçe öğretmenliği veya okul öncesi istedim gelmiycek büyük ihtimalle gene iki tane ölü tercih yaptım türkçeden bide dilden girdim hocanın tavsiyesiyle imam hatipli olduğum için arapçadan tercümanlık geliyor 4 yıllık onu yazdık türkçeden sonra ama kafam karışık annem iş imkanı olan bir sağlık bölümü oku diyor bende köydeyim İzmir'i çok istedim orada okumayı istiyorum 9 Eylül'de sağlık bölümlerine giderim diyodum 4 yıllık gelmezse hocalar da dile yönlendirdi dediler iş imkanı yüksek falan 4 yıllık varken iki yıllık okumak aptallık falan dediler gene sen bilirsin dediler sizce iki yıllık paramedik veya tıbbi dokümantasyon ve sekreterlik mi yoksa 4 yıllık mütercim tercümanlık mi ( Arap dili ve edebiyatı) amaç iş bulmak arkadaşlar insanlara yardım etmeyi severim dile de yeteneğim var ona göre yardım ederseniz sevinirim işin içinden çıkamadım çok imkansızlıklar içinde hazırlandım bu sınava mezuna kalma şansım yok iş bulacağim biyere gitmeliyim

Acil bakın arkadaşlar önemli?