hayatından 1 yılı veriyorsun oraya. sadece kendi emeğine değil, ailenin emeğine de yazık ediyorsun. uçağı 1 dakika ile kaçırmazsın, "param yanacak" diye, ama hiç çekinmeden hayatınızdan bir yılı kaçırabiliyorsunuz. sorumluluk almayı öğrenin, 9.45 yüzünden ağlayan arkadaşlar , iş hayatına atıldığınızda çok daha erken saatlerde iş başı yapmanız gerekecek. siz daha kendi emeğinize saygı duymayıp saatlice yetişemiyorsanız sınavınıza, iş hayatına atılınca ne yapacaksınız? hayat dizilerdeki gibi değil. "şirkete uğradım, alkış kıyamet karşıladılar, şimdi gideyim gezeyim." diye dönmüyor hayat. geç kalınca verirler eline çıkışını. he canım geç git, çünkü vaktinden çok önce o sınav merkezlerine giden çocuklar saf, tek sen akıllısın. hatta sen zahmet edip girme sınava, salon görevlisi senin yerine işaretlesin, "hiç efor sarfetmeden, hatta sınava girmeden 1. oldum" dersin
Hayatlarının en önemli sınavına geç kalan öğrencilere üzülüyor musunuz?
Arkadaşım dediklerine katılmakla beraber , katılmıyorumda. İnsanız sonuçta her türlü olay başımıza gelebilir. Uyanamayabilir, trafikte olmadık iş başına gelebilir, hastalanabilir. Zaten sınava geç kalan kişi sayısı her okulda 3 ya da 5 kişi oluyor. saat 10 başlayacak bir sınava 9:45 ten sonra içeri almıyorlar. 15 dk ne kimsenin sınavına maal olur nede meb e bir şey kaybettirir. tamam saat 10 olsa almasalar neyse ,15 dk önce girişi yasaklıyorlar. Yargılamak yerine empati etmeleri gerekir. insanın başına her şey gelebilir.
Otobüs değil ki kaçırasın. Hadi bi sonrakine gelir binersin ama sınav öyle değil. Koca senenin emeği var. Gerekirse 2 saat önceden gelip bekleyeceksin. Sonradan yalandan ağlayıp sinir krizi geçirip kapı tekmeliyorlar. Sen önce kendi kafanı duvara vur nasıl böyle bi aptallık yaptım diye
Detayın çok iyi olmuş gerçekten ben oraya neredeyse 1 saat öncesinden gidiyordum oturup bekliyordum bunu yapabilirler ama tabi herkesin hayatını bilmeyiz. Belki bir şey oldu gelemedi , yetişemedi böyle olunca çok üzülüyorum.
Ya Acil olmadığı sürece geç kalma bahanesi olamaz ya işin mi vardı bir kaç gün önce hallet senin hayatını belirleyen sınav saat 9:45 te sınıfta olman gerekiyor ise 3-4 saat önceden yola çıkacaksın insanlar gün doğumunda geliyor ya okula kaç defa gördüm
Asla üzülmüyorum. Geç kalmak bir tercihtir. İki saat önceden çık yakınlarda bekle. Büyük bir sorumsuzluk. Kpss de gözetmenlik yaptım adam kimliğini getirmiyor. Niye geliyorsun ki sınava?
09:45 kuralı olmasa bile böylesi bir sınava erken gideceksin arkadaş! sabah kalkıp güzel bir kahvaltı yapacaksın, erken uyanacaksın ve ayılacaksın. seni ne rahatlatıyor ise onu yapacaksın, uyku sersemi koştur koştur gitmeyeceksin! sınav salonuna erkenden gideceksin! kitapçığın hazır mı bakacaksın, basım hatası var mı kontrol edeceksin! sınav başladığı anda sınıfta çıt çıkmayacak artık! kimsenin hakkını gasp etmeyeceksin geç gelerek. herhangi bir sınav değil bu! devleti kutsamıyorum, devleti suçlamayın. sorumluluk sahibi birey olmayı öğrenmemiz gerek, çocuklarımıza da öğretmemiz gerek.
Yazdıklarına kısmet katılıyorum. İnsalar sınava bilerek geç kalmıyor ki. Sonuçta kimisi sorumluluklarını yerine getirmediği için geç kalıyor kimisi de elde olmayan nedenlerden geç kalıyor. Her sene bitmeyecek bu sahneler. Bunun tek bir çözümü var aslında tüm geç kalanları ayrı bir sınıfa alarak sınav yaptırabilirler.
çünkü bu herhangi bir sınav değil, bu insanın hayatını derinden değiştirecek sınav ve sadece 2-3 saatle bitmiyor, 1 yıl belki daha fazlası var bu sınavın. bu kadar kıymetli, bu kadar hayati bir sınava geç kalmak kabul edilebilir bir şey değil. 9:45'miş de, 10:00'mış da... geçiniz. sanki 10'daki sınava geç kalan kimse olmadı da bu geç kalmalar 9:45 kuralı ile başladı. sorumsuzlar hep sorumsuz, her zaman sorumsuz. kapıların 9:45'te kapanacağı bas bas bağırılıyor, onlarca haber yapıldı, duymayan da duydu, bilmeyen de öğrendi. artık buna rağmen sınava geç kalmak sorumsuzluktur, başka bir şey değil. yok eğer hiç duymayıp da geç kalınmışsa zaten o kişinin ne sınavda yeri var, ne üniversitede.
çomarlıkla falan alakası olmayan, yüzde yüz desteklediğim sözdür. son 15 dk kala girememe kuralı her yerde yazıyor, bütün basın-yayın organları da bunu yazıyor. sınıftaki sinek vızıltısından rahatsız olunacak derecede gergin bir bekleyiş ve konsantrasyon varken temkinli davranmayıp göünü yataktan kaldıramayan, okulunu daha önceden ziyaret etmeyen sorumsuzların geç girişinin bedelini diğer öğrencilerin ödemesinin beklenmesi alenen dangalaklıktır.
Tabiki üzülüyoruz keşke böyle olaylar yaşanmasa ama bunu önceden ayarlamak gerek milyonlarca öğrenci sınava giriyor trafik olabilir erkenden çıkmak gerek. Bunu yapamıyorsan bir zahmet de geç kal. Ben 2 saat öncesinden gitmiştim 2 saat dışarıda bekledim. Çok çalışan biri emekleri heba olmasın diye erkenden kapıda bekler. Tabi yoldayken bir şey olur kaza geçirirsin hastaneye gider geç kalırsın anlarım ama maalesef yapacak bir şey de kalmıyor. Alınmamaları gerek zaten. Son 15 dakika kala kapıların kapanmasına gelirsek eğer bence 5 dakikaya düşürülmeli.15 dakika baya uzun kalmış 5 dakikada son kontroller yapılabilir.
Geçen yıl ben de Kpss sınavına gittim. Bilirsin belki öğretmenlik okuduysan veya çevrende okuyan varsa. Gyk sınavına girdim. Arada yakınlarda yeme içme için bir Cafe veya restorant olmadığı için arabayla annem başka bir yere götürdü. İlk gittiğimiz yer normalde her zaman gittiğimiz bir restorant ama kapanmıştı. Bindik arabaya ve farklı bir yere gittik. Yemek hazırlanırken ve biz yerken son dakikaları oynadık resmen. En son koştura koştura sınava girdim. Çok şükür yetiştim. Hayatta bazen bazı aksilikler olabilir. İnsanız yani. Herkesin başına gelebilir.
Öğleden sonra da eğitim bilimleri sınavına girdim. Hocanın bile dikkatini çekti. Nefes nefese kalmıştım içeriye girdiğimde. Ellerim titriyordu. Kusura bakmasınlar ama arayı biraz daha uzun tutabilirler.
Önceden üzülürdüm ama sınava girince üzülmemeye başladım. Çünkü bir yere giderken bende son dakika çıkanlardanım. Ama sınava bir saat öncesinden gidip oturdum. Risk almayı sevsem de geleceğimle oynamayı göze alamadım. Ben oraya bir saatimi vermişken biri de gecikirim en fazla ne olacak derse gram üzülmem ☯
Acimiyorum, gün belli saat belli kac gün öncesinden, böyle bi günde erken yol almak gerek... Ben hayatim boyunca okula kac kere gec kaldim bilmiyorum, cok kaldim gercekten. Ama önemli olan sinavlarda zamanindan daha öncesi varir, kitaplari defterleri acar tekrar tekrar üstünden gecerdim
Ya şöyle ki evet düşünsene emeklerin var ve o gün hayatının dönüm noktası gibi görüyorum. İki farklı yol gibi... Ama kısmet olmayınca olmuyor. Bazen içeri girsen de sıraya otursan da o kitapçık tertemiz de kalabilir.. Her içeride olan bir şey kaybetmediği gibi dışarıda olanlar bir şey kaybetmiyor sadece insan şartlandırınca kendini olacak olacak diye olsun istiyor. Ama bir şer de bir hayır bir hayır da bir şer aramak gerekiyor. Unutuyoruz
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Şimdi sınav saat 10:00 da benim sınav yerim ile uzaklığım 40 dakika ben saat 08:00 de yola çıktım 09:58 de sınava girdim. Aşırı yoğun bir trafik vardı o yoldaki çoğu kişi sınava yetişemedi şimdi söylediğin sözlerin hangilerini hakediyor bu insanlar.
Ya ama saati belli 10 dan sonra içeri almıyorlar biz belki bir sorun olur diye 2 saat önceden geliyoruz. İnsanlık hali her şey olabilir ama bunu düşünerek erken gelinmesi gerekiyor
Pek üzülmüyorum ama mesafe olarak uzaktan gelen bir kaç otobüs değiştiren insanlar var en azından parayı iade edebilirler ya da ilk 5 dj daha bekleye bilirler
O zaman 5 saat önce çıkacak evden arkadaşım da işe gidiyor 3 otobüs değiştiriyor patronu saat 8’de burada olacaksın diyor sende ona göre çıkacaksın evinden emin 9:45 sınav 9:50 olsa yine geç kalırlar
Haytınjn en önemli sınavı diye bişey yok, hayatın boyunca giteceğin bi sürü sınavdan sadece biri o. Geç kalanlar için de açıkçası üzülmüyorum ben, dakik olmayı öğrenirler belki. Bi sorun yaşadığı için geç kalıyorsa da vardır bi hayır
Ya senin çalışma saatin 8 diyelim sen patrona diyebilir misin trafik vardı geç kaldım diye? Sana diyeceği tek şey ona göre çıksaydın evden benim telafisi olmayan sınavım olacak 2 saat önce okulda olurum ve oldum da ben ma. ım o saatte sınavı bekliyorum
Saçma buluyorum, madem 15 dakika önce kapatıyorsunuz o zaman insanları içeride neden malak gibi bekletiyorsunuz başlatın sınavı, onlar da erken çıksın tüm ihtimalleri göze alarak (trafik vs.).
Yooo üzülmüyorum erken gitsinler gerekirse geceden orada yatsınlar sınavdan birkaç gün önce okulu bulmaya çalışsınlar ki zorluk olmasın sınav günü madem bu kadar önemli bir sınav
Bir devlet vatandaşın haklarını yerine getirmek zorundadır.. yemesi. icmesi barınması.. bizim devlet herşeyi sınav a bağlayıp 9:45 de layık diyor banada para yatırmaknzorundasin😂😂😂
Yürüyerek gidiyorsa 6 saat önce yola çıkacaksın benim sınavım 12 deydi ben sabah 10 da okuldaydım okulda senede bir defa oluyor bu sınav bahane kabul etmez
Onların durumunda olmak istemezdim bir yıl boyunca emek veriyorsun ve dakikayla o sınava giremiyorsun cok üzücü bir şey o anki psikolojilerini düşünemiyorum