Bir sınav bu kadar mı rezil geçer
Türkçe hepimizi ezdin geçirdin.
Hayallerimizin vefatı oldu.
Bir sınav bu kadar mı rezil geçer
Türkçe hepimizi ezdin geçirdin.
Hayallerimizin vefatı oldu.
bütün yazılanların öznel olduğunu belirterek başlıyorum.
türkçeden başlayalım. geçtiğimiz yılların çıkmış sorularına bakarsak en zoru diyebiliriz. şu sarı paragraf soru bankalarını çözmek yeterli değildi. yazım yanlışı, noktalama işareti gibi sorular kolaydı. aralara yazık olmasın çözsünler diye serpiştirilmişti sanki.
mantık soruları da her zaman olduğu gibi 3-4 değişkenliydi. bunlara zor demeye dilim varmıyor. türkiyenin en bilindik yayınlarından 10 deneme çözseniz bu mantık sorularını kavrardınız.
matematik çerezdi. daha zorlu olduğu yıllar oldu. fakat bu sene 16 sene eğitim görmüş bi insanın en az 12-13 soru yapabileceği bir sınavdı.
tarih ve coğrafya çerezdi. eğer sınava çalıştıysanız yarım saati almazdı bu soruları işaretlemek. coğrafya soruları kalitesizdi. daha zorlayıcı beklerdim.
vatandaşlık afffffedersiniz ama s*k gibiydi. salt çoğunluk, 2/5 oy oranı falan bekledik tüm yıl. çıkmadı. üzdü. güncel hakkında konuşmak istemiyorum. klasik her zaman olduğu gibiydi. yine de beğenmedim.
zaman yeterli değildi. çünkü türkçe başka bir evreydi. başka bir evren. başka bir dil. başka bir ülke. yüzüklerin efendisi sorusunu görünce yav dedim bunu yaparım. filmi kaç kez izledik bi çıkarım yaparız dimi? yapamadık abi. yapamadık.
6 yıldır kpss ye giriyorum ilk defa bir sınav bu kadar zor geldi iyi ki çalışmamış diye şükrettim daha iyi geçti diyen kimse görmedim cografya full çıkardım ama gerçekten çok zordu
Genel kültür kısmı zor değildi. Çalışan biri için basitti diyebilirim. Ben gk kısmında bu nedenle zorlanmadım. Sadece güncel bilgilerden 3 soru boş, olimpiyatta altın madalya aldık o kadar sormamışlar.
Vatandaşlıktan boş bıraktım.
Tarihten de 2 tane boşum var maalesef, milli birlik komitesi mi yoksa konseyi mi kafam karıştı okuduğumda oysa biliyordum... coğrafyadan da böyle arada kalıp boş bıraktığım oldu 2-3 bunları harici iyiydi.
Türkçe ise sbsden beri hayatım boyunca yapamadığım bir ders. 30a yalın deneme çözdüm evde hepsi 30-35dk sürede bitiyordu. En son 1 saat matematiğe ayırıyordum. Bu sınavda Türkçeden 5 boş ile beraber 1 saate yakın sürem gitti. 25dk kala matematiğe geçtim ve 8 soru işaretledim.. 1 tanesi yanlış...
Neden böyle Türkçe sorusu sormuşlar anlamak güç. Gerek yok yani.. hayatımda da hep matematik beni bi yerlere getirdi, matematik yapamadım Türkçe yüzünden bu yüzden kendime çok ama çok kızdım.
Ve hayatımda ilk defa bi sınavda süre sorunu yaşadım. Yetişmedi. Boş kaldı mattan 22 soru.
Yazık oldu emeklerime. Ne diyeyim
Atanır mıyım? Büyük bir soru işareti..
branş bazında sıralamam gelsin o zaman belli olur şu an ne desem boş.
MBK (Milli Birlik Komitesi) 60 darbesi sonrası Anaysayayı hazırlayan oluşum. Bunu mu sordular sınavda.
Branş ne
Türkçe kadar gereksiz bi sey yok hiç kimseye bi şey katmiyor
Hayatımda girdiğim en slk sınavdı keşke çalışmasaydım dedim inanki özellikle tarih kel alakayı Türkçe'den bir 💩 anlamadım sınıftaki çoğu kişinin optiği boştu sınavda hatt biri bıraktı uyudu vs.. Kardeşlerimde aynı şekilde Türkçe tarihte zorlandı onların birde alan var Allah yardımcımız olsun ne diyebilirim ki ya kalite yerlerde.
Cevap
32Cevap
Çıkın yurt dışına hayatınızı yaşayın! Burada burger dükkanında kasiyer olun saati en kötü 11€.
9saat çalış al 100€ nu. Burger King, mc donald's gibi zincir markalara kadrolu girersen 3000€ civarı aylığın olur!!!
Her sene çıkan soruları çözüyorum ve aldığım puanın altında alan olursa mülakata çağırmıyorum. İşe almam için benden çok puan yapmak gerekiyor. Sorular internete düşsün Türkçe’ye bakacağım
Hangi iş bu
Patronum ben. 3 farklı şirketim var. Sana hangisi lazım?
Abicim ben bitmişim, :) İnşaAllah daha iyi elamanlarınız olur. Bu sistem insanı dalak sayıyor. Halbuki geçerliliği sıfır bir sınav.
Özel firmalar KPSS puanına göre görüşmeye çağırıyor. Aselsan, TAİ, Roketsan, THY, YDA inşaat, Turktelekom, Vodafone gibi
İlk iş başvurusu yaptığında yani tecrübesizleri alacağı zaman kriterlerden birisi de 70 veya 75 üstü almak gibi.
Atanmak için girenler dalak ama bu kurumlar hala istiyor
İnşallah gönlüne göre olur. Meslek nedir?
İlahiyat..
Teşekkür ediyorum
Kesin atandın. Tebrik ederim
Yok bu sene ben bittim. Bu sınav bütün hayallerimi söndürdü. Hayırlısı olsun
İlahiyat okuyup da atanmayan hiç görmedim, duymadım bilmiyorum. Hatta atanamazsan ilk atanmayan sen olursun 😂
Abi yanlışınız var. Bizim atamalarında önü kapanıyor artık. 80 üstü yaparsan kazanıyorsun. Ben din kültürü demiyorum dikkat.
Her Allah diyeni ilahiyatçı yaparlarsa bizim önümüz kapanır.
Eee ne bekliyorsun? Her mahalleye 2 tane imamhatip açarsa olacağı bu
Zamanında imam yetişecek diye alkışlayanlar şimdi atanamıyoruz diye bağırıyor.
İşe alım şartlarına bakabilirsin istersen. Saçmalayan ben miyim sen mi görürüz. Özel üniversiteler personeli kpss ile alıyor, belediyelerin taşeron firmaları da aynı şekilde. Özel okullarda kpss bakıyor. Elektrik sayaçlarını okuyan personelin bile 75 alma şartı var.
Kariyer. net’e gir arama kısmına kpss yaz. Kaç ilanda istiyorlar bak
Halkbank, Ziraatbank, Vakıfbank gibi kurumları yazmayı da unuttum
Devlet kurumu değil. Bunlar yöneticisinin bakan tarafından atandığı özel bankalar. Hiç birisi 657 çalıştırmıyor. Hepsinde sözleşmeli kurum elemanısın
Memurluğun aslık güvencesi yok. KPSS dünyadaki en büyüm kumar. Memuiyet ise en vasıfsız, en gereksiz şey
Düştü
Evet sürülme derdin yok, mobbing derdin yok. Müdür değişince sistem değişmiyor, siyasi partiler gidip geldikçe şirket kültürü değişmiyor, torpille yükselme neredeyse yok. Herkes hak ettiği maaşı alıyor, 10 kişi yatarken 1 kişi tüm işi yapmıyor. Çalışmanla doğru orantılı maaş alıyorsun, yeteneğine göre yükseliyorsun
Geri dönen bebek kim düştü, kime düştü? Ayağı nereye takıldı?
Adam seni 1 khk ile atar, sürer, iftira atar ve hapse sokar.
5 sene özelde çalıştım. Sabah 7 akşam 16 oldu mu çıktım. Ne cumartesi çalıştım ne pazar çalıştım. Asgari ücretin 8 10 katı kazandım. Çalışan haklarım korundu ve işyerinin özel anlaşmaları sayesinde özel hastanelerde bedavaya muayene oldum
Öğretmenlik bitirip markette çalışıyorsan aptalsındır. Ex’im branş öğretmeni olarak geçen sene ayda 14 bin lira para kazanıyordu. Neredeyse bir öğretmen maaşının 3 katı ediyordu.
Özel sektörde zekayı kullanan kazanır, kamuda zekayı kullan ezilir
Kasiyer olmak için de üniversite okuyacaksan zaten hiç okuma
Sizinle sohbetimiz edep çerçevesinden çıktığı için devam etmeyecektir
Altyapısı olan yapmıştır elbet ama Türkçe zordu Türkçe zor olduğu için mate zaman jalmadi coğrafya da hocanın demeye ortalama 10u geçmez tarihteyse ben zorlandım şahsen 15 tane zor isaretledim
Paragraf sorularını yapıyorum aslında ama sürem yetişmedi, tarihte matta yapamadığım sorular üstüste gelince aşırı konstantrasyonum bozuldu matta özellikle yaprıklarımdan yanlış az türkçede çok yanlış var toplamda 30a 32 doğru var geçen sene hiç çalışmadan aldığım puanla yaklaşık aynı alıyorum maalesef :// hayırlısı belki özelde iyi bir iş bulurum artık yazılım ve program çalışmam lazım ful. Bizde 90 üstü atananlar genelde öyle diyolar..
Hayır Türkçe rezalet ti 17 doğru beş boş 8 yanlış genel kültür iyi sadece 50 doğru ama oda bir şey ifade etmiyor
Atanmış ve istifa etmiş birisi olarak, Potansiyeliniz varsa devlette heba etmeyin.
Niye istifa ettiniz
Bir akrabam ev kiralayacak olmuş. Devlet memuru kefil olmazsa evi vermeyiz demişler. Beni aradı. Gittim emlakçının önüne milyonluk RANGE ROVER'u çektim. Kefil lazımmış diye girdim. Adam arabayı görünce ağzını bile açmadı evi verdi. Devlet memuru istiyormuşsun ne oldu diye sordum, gerek yok dedi. Mailimden eski bordromun birisini açtım. Bak verdikleri maaş ne kadarmış diye gösterdim. 2880 TL. Sence bu maaş ile ben bu arayı kaç senede alırdım diye sordum, alamazsın dedi. Kısacası, Sıfırdan vergilerimi de ödeyerek, çalmadan, yolsuzluk yapmadan özel sektörde kendi işimde milyonlar kazanabiliyorum. 3 ayda kazandığım parayı devlet memuru olarak bir ömürde kazanamam.
Nerde çalışıyorsunuz beni de işe alın 😂😂😂
Yanlış düşünüyorsun işte :)) Seni işe alırsam senin memurdan farkın olmaz. Senin üretip, girişimde bulunup kazanman gerekiyor. Ben 14 yaşımda çalışmaya başladım. 30 yaşına kadar hep aylıklı çalıştım. 28 yaşında memurluktan istifa ettim. Kazandığım ancak faturalarımı ödemeye yetiyordu. 2880 TL maaşım vardı. Ev kiram 1500 TL idi. 30 yaşında kendi işimi kurdum. 33 yaşında yılda 6-9 milyon arasında gelire ulaştım. Kısacası, güzel bir girişimci olabilecek potansiyelin varsa devlette kendini heba etmeyin derim..
😂 Siz de mi bürütüs oldunuz? Zaten memur olsam bir yerlere varamam. Benim milyoner olmam lazım. Harcanıyorum ya😂Belki saklı olan potansiyelim ortaya çıkacak😂belki reklamını güzel yapacam 😂 kim nerden bilir ustam..
Para olması lazım girişimcilik için,😊para olmadan biraz kampubağa olur o işler 😂
Hayırlısı bir kapı kapanır diğeri açılır😂ben kpssye devam edeyim o zaman😂
Ben kendi işimi sadece kendi bilgisayarımdan başlattım. İş için sermaye olarak harcadığım para 60 dolardı ve dolar 3 liraydı o zaman. Yani şu an milyon kazandığım işimi ben 180 ile başlattım.. Önce neye girişeceğine karar ver, sonra ne kadar sermaye gerektiğini belirle.. Ona göre atılım yap.
Memur 10 bin alıyor asgari ücretli cumartesileri çalışıyorsa ₺7000 + ₺1200 yemek ticket alır her şey 2-3 bin için mi
Girmedim ama soruları gordüm Türkçe biraz uzunmuş ama paragraf soru çözme kısa yollarni bilene kolay gelebilir. Gecmis olsun insallah atanirsiniz
Mükemmel geçti sınav bitene kadar bahçede oturup çay sigara yaptım 😅😅 ben girmedim geriçi de kuzenimi beklesim kapıda 😀
Türkcede zorlandım ama deneme çözerken de zorlaniyordum. Tarih de zorladı geri kalan iyiydi. İnşallah bu kez olcak
lanet olsun ki böyle bir ülkede yaşadığıma başka da bir şey demiyorum
Bu ne KPSS si idi ya kpss sonbahar da idi nedir bu aydınlatın
Sınavda acaba anadilim başka bir dil olabilir mi diye beni sorgulatti
10 sene önce girdim bir daha da işim olmadı. bu şartlarda memur olup geçinmek imkansız
Çabama emeğime kendime vakit ayirmayip masa başında dirsek çürüttüğüme ağlıyorum
Benimkisi fena değildi matematik iyiydi Türkçeyi isaretlemedim gerisi fena degildi
Türkçe ve Tarih zor diyorlar seneye de ben gireceğim yandık anam
Bizim sinifta surekli bir öksürdü yer çanakkale berbat geçti
Matematik Türkçe iyiydi tarih kötü sayissalciyim gy 50/55 gelir gk kotu
çok uzun yıllar önce giriyordum tamamen hayal biçici bir sınav
Atanarak girdim hocam Allah'tan yoksa çok can yakardı bu sınav
Kesinlikle öyle, türkçe çok zordu ve tarih hiç normal değildi onca konu varken o kadar saçma yerlerden soru gelmiş ki
Bakma Türkçenin yanında tarih kolay göründü yoksa yine çelişkili sorular vardı
dayın varsa kolay veya ortadoğu veya kuzeybatı asyalı göçmen isen kolay onun haricinde zor.
göçmenler benim bildiğim ayrıcalık verilmiyo
Uzunca bir paragraf verip yukaridaki metinde aşağıdakilerden hangisinden bahsedilmemistir diye sormak nedir ya
Çalışmadım ama bence Türkçe evet ablam olarak zordu zaten onun zeka ve kitapmıkumayla alakası var bence yoksa BİM tane test çöz yapamazsın ki yine.
Canımız sağolsun be bizden önemli değil olan oldu artık 🤷🏻♀️
Atanırım diye düşünüyorum. Kpss biter bitmez damladim siteye jsjjss
Valla ben üniversite Sınavını Salladım Çıktım 600.000 E girdim
Rezil eğitim sistemi umudum yok Allah sabır versin girenlere
Çalışmadığım bir sınavdı ancak çalışanlar Türkçe nin zor olduğunu söyledi. Seneye artık
3 sene sonra gireceğim inşallah
Ben migros yazıcam orası tutar gibi
Çok zordu ama atanırım.
Girmedim
Aptal bir sınav
sınava 2 saat çalış sonra kpss suçla :D
belli ki sınava girmemişsin
@mavipenguen_ girip girmemek değil ki çevremde çok var kitap yüzü açmadan test çözmeyen kursa gidip gezip tozup kpss çok zordu diye ağlayan bunları görünce sınavın zorluğu bana pek inandırıcı gelmiyor 90 puan filan alan bu kadar çalışmama rağmen çok zordu daha iyi net bekliyorum dese eyv derim ama 60 alan ağlıyor ciddi ve disiplinli birisi 60 alacağına inanmıyorum
Nerden biliyorsunuz emek vermediğimi. Bazen yüksek netlerde de olsanız bölümünü için yetmiyorsa o sınav bir şey ifade etmez. Bu sınav sahiden zorluk derecesi yüksek geçerlilipği düşük bir sınavdı. Türkçenin hengamesinden diğer derslere odaklanamadık.
bu yıl çok memur alacak diyorlardı halbuki iyi tufaya getirmişler o zaman
çevrende kpss giren birinden ösym şifresini iste ve türkçe sorularına bir bak sadece bir kere okuyup anladınsa eyvallah derim
@mavipenguen_ bir çok sınavın sonuçları açıklandıktan sonra kitapçıklarını okurum bulmaca çözmek gibi seviyorum bu sınava ben çalışmıyorum çözmem ya da yanlış sonuç bulmam önemi yok sınava hazırlanan kişinin görevi bu bir coğrafya öğretmenin bu sorulara bakıp çözmesi ile aynı bize bir artısı eksisi yok biz kpss çalışmıyoruz çalışan kişi bunda tartacak kendisini
Ben sana ne diyorum sen bana ne diyorsun neyse sende benim türkçemden bir şey anlamadığın bu cevabınla kesinleşti hadi iyi günler
@mavipenguen_ hazırlanmadığım sınav bana zor gelecektir sen gidip tus soruları çözer misin hiç bir hazırlığın bilgin olmadan tus sınavı adayı olsam sorular hakkında sana cevap veririm buna hazırlanıyorumdur ben kpssden sorumlu değilim eğer kpssye giriyorsan bu sorulardan girenler sorumlu bir zahmet konulara çalışsın zorluk bahane bir sürü insanda 90 95 aldı onlara ayrı sorular mı sordular?
iyi günler
Ben yurtdisina atandim
Türkçe güzeldi ama çalışmamış olana sordu
Bunun çalışmayla alakası sıfırdı saçmalamayın
Ne sıfırı sorular gayet guzel
Soru çözerek
Sen öyle zannet
Bok gibi
Torpil sağ olsun.
Ben atanırım
Çok kötü yine atanamıyorum
Girmedim