+1 yılŞöyle diyim Türkçe az çok paragrafti ama çözmedigim halde yetiştirdim ben dilbilgisine ağırlık verip sınavda düştüm fen kolaydı sadece 19. Soruyu yapamadım oda gen kalıtım sorusuydu sanırım birde o ilk soru fiziği boş bıraktım matematik 3 net kesin geliyor arkadaşlara sordum aynısını yapmışız bir boy sorusu vardı aşırı sinir bozucuydu , sosyal felsefe yaptım coğrafya tarih zaten görmediğim için sadece yapabildiğim yorum odaklı gittim ama en çok sosyal ve matematik uğraşmadım bence hepsini yaptım çoğunu az çok ve beklediğim kadar zor olmasada ama ortalama 80 net alabilseydim bu sene kesin tercih verebilirdim benim tek sorunum az soru çözüp çabucak konu yetiştirmek oldu AOL mezunuyum birde o kadar sınavı buyuttukleri kadar zor değildi sadece çok soru çözüp hızlı olsaydım iyi bir net bu sene kesin geliyordu
21 Yorumla- +1 yıl
Ve optigi son 5 dk kala sakin işaretlemeyin o an bitirdiyseniz konuyu işaretleyin diğer derse geçmeden ben o an patladım ya adrenalin hormonum tavan yaptı ve ins hata yapmadım o anda
En İyi Cevaplar
+1 yıl2 buçuk saatti sınav ben 2 saatim türkçeye gitti. Gevura soru sorarlar gibi sormuşlar.
Neyse yaptım yaptım baktım çok zorlandım böyle bir zorlanma yok gerildim terledim sıcaklık bastı ölücektim sürekli saate bakıyorum şekerim düştü şeker attım ağzıma atmaz olaydım aşırı tatlıydı midem bulandı falan neyse dedim sakin oll derin neffes al ver yeniden başla dedim vs. yapamadıklarımı boş bıraktım yuvarlak içine aldım turlama tekniğini kullanmak için çözdüklerimi çözdüm 2 saatin sonunda sosyale geçtim 30 dakikada sosyal mat ve feni yaptım ağır bir sözelciyim ben türkçeyi full çekmeyi planlıyordum sözelci girdim sayısalcı çıktım resmen sosyal tarih eh işte fazla odaklanamadım paragraflarda kaldı aklım 3 soru mu ne yaptım coğrafya ve dini fullemişim sanırsam felsefede 2 soru yaptım 3 soru boş bıraktım sürem yeterse geri dönerim diye sürem yetmicekti çünkü hemen mata geçtim mat iyidi yapabileceğim en az 15 soru vardı yapmaya başladım çöz anam çöz bitmiyor ve sadece 2 soru yaptım ve fene geçtim 15 dakikam kalmıştı 10 dakikada fenden 10 soru yaptım şuanlık 5 sorum falan doğru baktıklarımdan son 5 dakikam kaldı söylediler zaten hemen başa geçtim türkçeye turlama yapmak iiçin neyse yaptım bir iki tane, bir tane daha işaretledim ama optiğe geçiremedim sürem bitti... okulun kapısından çıkınca annemleri görünce ağlamaya başladım 3-4 saat kesintisiz ağladım yarın ayt var ondan umutluyum edebiyat güzel geçer inşallah.. ama tyt çok kötü geçti yani türkçe ya hepsi yanlışsa doğrularımı da çok götürürse barajı geçemezsem ayt istediğim kadar süper geçsin işe yaramıyor
Verdikleri 30 dakikayı %100 faizle geri aldılar zaten..
ne saçma sapan sorulardı onlar ben 2015 ten beri bütün çıkmış soruları çözdüm 2015 te zordu ama bu çok usandırıcıydı paragrafları anladın diyelim şıklar birbirine benziyordu. Ses bilgisine aşırı yüklenmiştim yaladım yuttum bir tane bile çıkmadı
Bilseydim ses bilgisi çalışacağıma mabel matiz dinlerdim... Teşekkürler ösymmmm69 Yorumla- +1 yıl
@Ayse0501 1. senem daha inşallah tyt den geçerim 30 soru doğru yapmışsam dahi 30 yanlışım çıksa bitiyorum.. :((( inşallah güzel geçer inşallah :))
- +1 yıl
@Aykut0099 artik bu sene hariç 3. senem olacak haydi bismilllah
- +1 yıl
@yagmurrw maşallah ya olmadı ben 1 sene hazırlanırım da seneye
2019,2020,2021 Tayfa hep beraber giricez korkuyorum cajkdmalsç çok iyi çalışmam lazım - +1 yıl
@yagmurrw ya inşallah bu sene kazanır giderim 🙏🏻
- +1 yıl
@yagmurrw Sizde inşallah kazanırsınız 🙏🏻🌸
Açıkçası Türkçede saçmalamışlar. Türkçe dışındaki sözel bölümler zorlamadı ama nedense dinde 2 soruda falan aşırı gereksiz oyalandım. Fen dedikleri gibi çalışana kolaydı ve şahsen çok aşırı zorlanmadım ama sayısalcı olmama rağmen matematik biraz zorladı. Şu soru sızdırılma olayı da moralimi bozdu. Umarım yarın her şey daha normal ve daha iyi olur hepimiz için.
20 Yorumla
+1 yılÜniversite öğrencisiyim. 2018'de bu yeni sisteme ilk benim zamanımda geçiş yapılmıştı. Geçiş olduğu için yarı yarıya yeni bir sistemdi. Deneme amaçlı girdim, hiç çalışmadım. Şunu ilk önce söylemeliyim ki bomboş bir ülke. Ezberci eğitimin çocuklarına mantık ve anlama soruları sorarak ne elde edebileceklerini sanıyorlar bilmiyorum.. Gerçekten bilmiyorum. İlk önce eğitim sistemi değişmeli, zihniyet değişmeli; sınav değil. Benim için zorlamadı; dil bölümü öğrencisiyim ancak türkçe, sosyal tamamen çözdüm. Matematikte de 20 kadar çözebildim ki zaman yetse daha da çözecektim. Fen ise 10 civarı soru çözebildim. Fazla risk almadım açıkçası ancak 30 dakika ek süre vermelerine rağmen süreyi benim gibi yetersiz bulan azımsanamayacak kadar çok insan var ki hem bizim hem de sistemin eksikliğinden kaynaklanıyor...
24 Yorumla- +1 yıl
Dislike atanlar sınavda fena çuvallamış galiba ahshahs
- +1 yıl
Ya bu eğitim sistemini savunan hiçbir siyasi görüş olamaz. Akıl var mantık var. Madem o kadar iyi bir sistem, ülke nüfusunun büyük çoğunluğu neden salak?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
48Cevap
- Eğitim & Kariyer konusunda 847 cevap paylaştı.
+1 yılBenim için Orta derecede geçti
00 Yorumla Berbattı ya milletle dalga geçer gibi soru sormuşlar neymiş sınav tarihleri ileri çekildi ama sorular kolay olcak dendi laf iste millet tepki verince oyle dediler bence noldu çakıldık kaldık valla sınavdan çıkanlar cenazeye gider gibiydi Allah sonumuzu hayır etsin paragraf sorulari soru muydu seçmeli hikaye mı anlamadım
30 YorumlaTürkçe ve sosyal bilgiler'den full yaptım. En az 40 net bekliyorum. Eminim cevaplardan , matematikte 20 soru yaptım. Fen de 20 soru yaptım. Ama ikisinden en az 10 er net gelir. Zor değildi sadece hiç çalışmadığım için sıkıcı geldi. Ama sonra dan toparladım
10 Yorumla
+1 yılTürkçe çok saçmaydı, Türkçe değil de felsefe sorusu okuyor gibi hissettim. Fen kolaydı, yaptıklarım doğru gibi. Matematik de çok uzun ve kafa karıştırıcı sorular vardı. Sosyal kısmı bilgi ağırlıklıydı, sadece din yaptım😃
40 YorumlaÇok zor değildi Türkçe zaman aldı ama yapabilinecek sorulardı verdikleri süre Türkçe ve sosyale yetti zaten matematiğe fene yarım saat baktım inşallah güzel gelir
50 YorumlaTürkçe ve Sosyal Bilimsel bana çok kolay geldi zaten fulledim. Fen Bilimlerin'den çok anlamam ama 6-7 tane yapmışımdır, Tükçe 2 saatimi almıştır, soru paragrafları baya uzundu
13 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl41 YorumlaSüre yetmediyse daha ne diyim ki ben sana tek keşkem as fen çalışsaymışım iyiymiş :D 5 soru yaptım sadece
13 YorumlaTürkçe accayyip saçmaydı. Mat, Fen kolaydı bence hep gördüğümüz soru tarzlariydi. Sosyal da kolaydı. Aslında beni tek Türkçe zorladi ama kötü de geçmedi
30 YorumlaUzun bir 4 senenin ardından sınava girdim.
Türkçe Ales Tarzı olmuş öyle kolay kolay tipler kalkmış.
Matematik Mantığa dayalı yorum iyi (LYS-YGS) alakası yok Türkçesi olan yapar.
Sosyal Bilgi ağırlıklı olmuş
Fen ortaydı10 Yorumla
+1 yılBence zor değildi ancak eleyici sorular da vardı, inkar edemem. Türkçe özellikle çok insan eler diye düşünüyorum.
40 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAga mat çok kötüydü ağlayacak gibi oldum. Yarısını yaptım çoğu doğrudur ama zaman olsa 30+ d olurdu bu üzdü.
23 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl15 çıkar benden de ama +50 punanı kaçırdım türkçe yüzünden
- +1 yıl
Bende ayni sekilde zaman yetse matdan yapardim ama zamanim yetmedi :*
TYT nin komple paragraf oldugunu duyunca üzüldüm. YKS'ye giren ilk nesil olarak bizde de matematik full paragraftı başlığı görmesem matematiğe geçtiğimi anlamayacaktım yani 🤭✌🏻
10 YorumlaTurkce harbi yordu ya sacma sapan baya ustunde durdum net gelirse turkceden gelir sayısal pek parlak degil.
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılDinin neresi bilgiydi be ateisti getirsen o bile çözerdi
212 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılHa yorum demişsin sorry yanlış gördüm, olsun o kadar sınav beynimi yaktı sjdj
Cevap sahibi+1 yılE artık Müslüman olursun bir zahmet 😂😂
Cevap sahibi+1 yılSen deprem olunca falan bismillah yerine ne diyon mesela anlatsana biraz ahshdh
Cevap sahibi+1 yılZaten olması gereken o biz önlemimizi alır ondan sonra Allaha bırakırız. Yoksa önlem almamak cahil insan işi. O değilde başımı ağrıttı o Türkçe soruları neydi yaw
Cevap sahibi+1 yılHarbi iyi ki süreyi uzatmışlar haa shdjdjd bu sene herkes batardı yoksa
Cevap sahibi+1 yılÜlkece malız galiba ya sjsj
Gizli Üye(25-29)+1 yılBu arkadaşımız bu soruyu sormuş bende bunun kardeşi soruyu soruyorum
ARKANIZI TOPLAYACAK TANIDIĞINIZ var mı ?
SAĞLAMINIZ?
"Puan çocuksa , torpil babadır" puan ısrar eder ama Baba her zaman son lafı söyler zeki insanlar anlar onlara selam olsun 🖐.00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yıl1987 yılında girmiştim o sınava
O zamanlar 2 aşamalıydı
İlki Mart ayında yapılan ÖSS, ikincisi ise Haziran sonlarında yapılan ÖYS idi.
Her gidi günler hey...30 Yorumla
+1 yılSürem yetmedi mat çözemediğim halde... Fene bakamadım bile 🤦♀️ Türkçe yaktın bizi
32 Yorumla- +1 yıl
165 dakika nasıl yetmedii
- +1 yıl
Yetmedi 🤷♀️ Türkçe çok düşündürücüydü 🤔
+1 yılçok kolaydı diyen ağır kişilik bozukluğu olan inekler ne yiyor ne içiyor acaba. ahiret sınavı gibi üniye mi hazırlanıyorlar. sınav ultra zordu.
24 Yorumla- +1 yıl
sallıyorlar :D
- +1 yıl
girmeyenler basıyor :D
Giremedim 10.05 geçe geldim almadılar 😥 gitti 1 sene
213 Yorumla- +1 yıl
Ya her sene uyarıyorlar neden dikkat etmedin?
- +1 yıl
Sağlık olsun
- +1 yıl
Amin inşallah. Sıkma canını olan olmuş artık
- +1 yıl
Evet girdim
- +1 yıl
Ya orta, geçen seneye oranla kolaydı ama
- +1 yıl
Ya o durum gerçekten çok üzücü ama hani her sene yaşanan sorunlar bunlar 15 dakika öncesi kuralını bilerek geç kalmak etik değil.
- +1 yıl
İyi günler ✋
+1 yıl+30 dakikanın acısını ÖSYM Türkçe'den çıkardı sağ olsun.
31 Yorumla
+1 yılYKS ye girdim de AYT ye girmedim ulaşım sıkıntısı yüzünden
10 YorumlaSivadim buyuk ihtimalle mat cozemedim 1 soru tek cozdum Turkce beni allak bulak etti
10 YorumlaBence çok zor değildi, çalışkan değilim ama kolaydı bence
11 Yorumla- +1 yıl
Türkçe oyaladı cok karmaşıktı. Sosyal bilgi gerektiriyodu ama zor değildi. Sınav stresim olmasa fullerdim bile eminim. Çünkü bildiğim 2 soruyu yanlış yaptığımı farkettim. Fen bile kolaydı
Valla bende öyle bir girdim baya iyi bekliyorum :)
10 Yorumla
+1 yılTürkçe ciddi anlamda başımı ağrıttı bu kadar zorlamaya ne gerek var anlamıyorum ötekiler kolay gibiydi
10 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 2,9b cevap paylaştı. Türkçe'nin zor olması oğlum açısından iyi oldu. Türkçe'den 35 net çıkarabilir. Çok okumanın faydası bu da.
20 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 833 cevap paylaştı.
+1 yılÇalışmadan girdim ve büyük ihtimalle 230-240 gibi bir ham puan alırım. Yerleştirme puanıyla 290-310 arası bir puan bekliyorum.
03 Yorumla- +1 yıl
Felsefe bilgiye dayalıydı.
Matematikte de sürem yetmedi fazla boşum var. - +1 yıl
Benim OBP 405.
Hayırlısı olsun hepimiz için, olmadı gelecek sene inşallah.
+1 yıl2. Girişim ama bu sefer gerçekten zordu ben sağlıkçıyım hemşireyim daha iyi yerlere gelmek isterken her şeysen soğudum emeğimin karşılığı bu olmamalıydı
24 Yorumla- +1 yıl
Evet fazlasıyla
- +1 yıl
Baş hemşire olmam için gerekliydi
Gizli Üye(25-29)+1 yılKolaydı, olsa olsa 1-2 hatam olmuştur. Sayısalcı olduğum için, genellikle Türkçe'ye odaklanmıştım ders çalışırken, o yüzden pek zorlanmadım. Zaten bu sınavda Türkçe'yi aşabilen birisi iyi puan tutturur.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılÇok kötü geçti tuvaletim geldi gelmeseydi belki iyi olacaktı 😂
15 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılSadece Türkçe kaç puan getirir acaba :)
- +1 yıl
Bu yaşta ne diye girdin ki..
Cevap sahibi+1 yıl@Redscorpion25 29 yaşındayım neden girmeyim
- +1 yıl
Ya bende geçirmeseydim girecektim. Ben düz manada sordum. Neden girdin yani. Özellikle bir bölüm mü var aklında...
Cevap sahibi+1 yıl@Redscorpion25 var konservatuar düşünüyordum ama çalışamadım koronodan dolayı kendimi ölçmek amaçlı girdim
+1 yılTürkçe o kadar saçmaydı ki gereksiz kasıntı bir sınavdı.. Matematik fena değildi. Sosyal gayet kolaydı fen de eh işte.. Ama o türkçe var ya.. 10 kere okudum yine anlamadım
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen o dönemleri çoktan geçtim, üniversiteyi de bitirdim.
Ama iş yok maalesef :(12 Yorumla- +1 yıl
işletme okudum de de tam olsun:P
Gizli Üye(25-29)+1 yıl165 dk da yetmedi mi ya yok artık😄 biz yine iyi yapmışız geçen sene
11 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl@KingBoy_ sınav anı ile sonradan kafa rahat bakmak çok farklı şakasına dedim ciddi değilim
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılDördüncü girişim. Otuz bin falan gelir sanırım. Üniversiteye yirmi bin ile yerleştim. Kalan ikisi de yirmi bin ve otuz bin arasında. Çizgiyi bozmam. Çarpılırım.
00 Yorumla
+1 yılSınavı bilmem de o kadar öğrencinin hakkı yendiği için #oymoyyok
00 Yorumla
+1 yılArkadaşlar herkese geçmiş olsun netlerini, soru ve cevapları merak edenler için. www. hepsinibilio. com/.../... ve-cevaplari-h373. html
10 YorumlaBence basitti
18 boşum var🤦♀️15 Yorumla- +1 yıl
5 dislike jghgut
- +1 yıl
9 httedfsdqwqweqwqe12131
Cogarafya ve mat her zaman ki gibi yargı dağıttı bos birakim gerisi iyydir
20 Yorumla
+1 yılBu sınavdan en az 65-70 net çıkarmayan da ne bileyim😄😄
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılÇok zordu demek basit kalır o an bıçak olsa gırtlağımı keserdim o derece beynim yani
10 YorumlaSadece gkfkdjjddjd yazıyorum geçiyorum yorum yok.
40 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yıl170 barajını geçsem yeter
22 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl4 yıllık için en az 170 yapmam lazım senin dediğin iki yıllık
+1 yılYrrrrrrrk gibiydi. Skildigimle kaldim
32 Yorumla- +1 yıl
Turkce geldi skti. Sonra digerlerinde çok aci hissetmedim. Alisiyosun cunku
Verdikleri dakikanın acısı türkçeden çıktı😂
30 Yorumla
+1 yılZor değildi ama sorular uzundu sanki
20 Yorumla
+1 yılYetişmedii.. yetiştirebilseydim kolaydı
21 YorumlaAllah'ım çok şükür bu dönemleri çoktan geçtim. 😂
20 Yorumla
+1 yılMatiz sorusunun cevabı neydi biliyomusun
211 Yorumla- +1 yıl
D ydi
- +1 yıl
D hangisi şıkları unuttum ne yazıyodu
- +1 yıl
Bende unuttum ama d yaptım
- +1 yıl
Bide resimle ilgili soru vardı o neydi resim teknikleri alıntı vardı
- +1 yıl
Dilimin ucunda ama unuttuum
- +1 yıl
Ben e yaptım
- +1 yıl
Sosyali naptın kayaçlar sorusu
- +1 yıl
Kireç taşı olacaktı sanırım
- +1 yıl
Yanlış yaptım sadece bı tane doğrum çıktı Türkçeye çok yükledim ondan sonra koptum matematigi yetiştiremedim
- +1 yıl
O resim soruduna resim tekniğini işaretledim bir de noktalama işaretleri a diye hatırlıyorum , - - ; , .
- +1 yıl
Aynen noktalama işareti oydu bide normalde ben sözelciyim acayip Türkçe çalıştım bu sene ona rağmen 4-5 tane dil bilgisi çıktı sadece ve 100 dk hiç yoksa sadece Türkçe yedi. Diğerlerine zaman kalmadı
+1 yılTürkçe sanırım felsefeye dönüşmüş.
10 YorumlaMabel matiz der geçerim
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 841 cevap paylaştı.
+1 yılGirmedim bizimki Öss 2008 di.
10 Yorumla Girenlere güzel puanlar diliyorum
#Just10 Yorumla
+1 yılBen o sınava 30 sene önce girdim
18 Yorumla- +1 yıl
@Luucie 16 yaşınsa
- +1 yıl
@Luucie ben 46 yaşındayım
- +1 yıl
+1 yılSınavlardan hep nefret etmişimdir
20 Yorumla
+1 yılGiren ogrencilere başarılar
10 YorumlaKafamı kaldırdım son 20 dk kalmıştı
20 YorumlaBen zaten hayat ünüversite
10 Yorumla
+1 yılParagraf çözerken beynim uyuştu mk
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 828 cevap paylaştı.
u +1 yılhiç çalışmadım ki yüz bine girerim galiba
00 Yorumla - Devamını Gör (36)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne