asla ayrımcı değilim sadece merak yani.
bir arkadaş lise mezunu.
sanayide dükkanı olan tamir yapan bir adamla evlenmiş.
kilo kilo altınlar pırlantalar evleri arabaları yani anlatılmaz.
neden okumayanlar daha fazla kazanıyor?
asla ayrımcı değilim sadece merak yani.
bir arkadaş lise mezunu.
sanayide dükkanı olan tamir yapan bir adamla evlenmiş.
kilo kilo altınlar pırlantalar evleri arabaları yani anlatılmaz.
neden okumayanlar daha fazla kazanıyor?
Ticaret de daha iyi para var üstüne bir de el becerisi eklendi mi gayet güzel para kazanır olması gereken de bu zaten memurların o kadar kazanmasına gerek yok memur arkadaşım açık açık 1 kişinin yapacağı işi 3 kişi yapıyoruz memurluk böyle demişti çok para kazanmaları saçma olur
Sanayi de isim yapip işini de temiz yaparsan gercekten guzel isler gelir ve parani da rahat kazanirsin zengin bile olursun ama bir zaman sonra sanayi isi agir olunca cok sıkıntı cekersin ornek olarak adamin oto boya dukkani var bu adamlar kimyasal sıvı ile icli disli olduklarindan cogu 50 veya 60 yaslarinda kansere yakalanma orani daha yuksek oluyo veya kanser oluyor ornek veriyorum okuyan adamin devlette belirli bi maasi belirli bi gideri varken sanayici adamin geliri gideri değişiklik gösterir mesela yazin cok guzel para kazanir ama kışın is yapamaz veya az da yapabilir sanayici adam sabah 8 aksam 8 dukkandadir sadece Pazar gunu tatili vardir ama okuyan devlet personeli Cumartesi Pazar günü tatil haftaicleri de aksam 5 e kadar calisirlar sanayici adamlar isini severek özenle yaparlarsa gerçekten zengin olabilirler ama devlet kadrosunda calisan adamin ek is yapmazsa ticaret felan zengin olma hayali yoktur. Bir de su var sanayici adam bi dunya insanlarla uğraşır zengini fakiri memuru cahili bilgilisi ama devlet personeli adam mevzuat neyse onu uygular geçer ben Islami ilimler fakultesi bitirdim mesela aslinda tek ders sinavim kaldi da verirsem mezunum ama ben de sanayi ye girip meslek ogrensem mi diyorum ailem cok karsi cikiyolar ama otoboyacilik ogrenmek istiyorum ailem de 7 yil okudun ne sanayisi diyolar sinir ediyolar mesela
Okumanın para getireceği garantisini kim uydurdu. Para kazanmak için okunulmaz sadece. Kendini geliştirmek, üst düzey anlaşılır bir birey olmak için de gereklidir. Para kazanmak istiyorsan ticaret yap bu kadar basit yani. Okuyupta zengin olan çok çok az meslek dalı vardır.
Her şey para değil okumayıp çok zengin biridir gelir bir ortama lafını sözünü bilmez cahildir neye yarar
Cevap
23Cevap
Doğru ülkede işsizlik var. Benim erkek arkadaşım da okumamış. Ama daha 19 yaşında kendi mağazasını açmış. Şu an bu da zor tabi 10 sene öncesinden bahsediyorum o zamanlar ekonomi bu kadar kötü değildi. Biraz da cesaret var benimkinde girişmiş ordan kazandıkça atölye açmış başka mağazalar da açmış falan öyle öyle büyümüş. Büyüdükçe devraldığı mağazaları daha yüksek fiyatlara devredip birikim de yaptı şu an baya iyi maddi durumu. Okusaydı anca asgari ücretle bi işte çalışırdı
El becerisi kesinlikle daha önemli, ben de üniversite terkim herkesten çok kazanıyorum.
Karı ariyon mu
Gel beni al 🤣
Şaka bi yana helal olsun
Önemli olan zeka
Ön yargı işte
Bu ülkede diplomasız cumhurbaşkanı bile olunabiliyorsa, sorunun cevabını sen bul.
haklısın
üniversite okuyup akademik ders almak aslında zengin olmak manasına gelmiyo, üniversitelerde fotokopiciler profesörlerden fazla kazanabilir mesela. amacın sadece para kasmaksa ticarete atılabilirsin.
Bugun arabama parça aldım alıgım yerde çalışan kişi işyeri sahibi değil çalışan golfe biniyordu lise bir terkim dedi bende hala clio ile kampislerde sürünüyorum
Ilkokul bile okumayan adamların kafası ticaret işlerine basıyor, lise ve üniversite mezunları ise kafaları ticarete basmıyor ve bordro mahkumu olmayı daha kolay buluyorlar.
Üniversite okumak, egitim yüksek kazanc garantisi degil, sadece bir meslek.
Zengin olmanin tek sarti ticaret yapmak, iyi bir meslekle is alnai kurup talebi yüksek birseyler üretmek satmak ve buna ek sansin, kismetin olacak.
Ticaret yap ya da YouTube al kamerayı video çek gelsin paralar
el becerisi daha çok kazandırabilir ama kendi mesleğimi seviyorum ne kadar zor olsada kanuni bir çok hakkım var devlet güvencesi var ama çok stresli
Bu devran da döner hem ben yüksek lisans mezunuyum maaşım kötü değil yani mutsuz edecek bi durum yok
çünkü onlar yaz tatillerinde bile sanayi de veya benzeri yerde çalıştılar..
El becerisi tabiki okul okuycam diye urastim polislik sınavları derken baba mesleği fayansi öğrendim çok fena parası var
İktidar yancısı olmak önemli
Valla siyaset anlamıyorum
O yüzden yazdıklarınızı da anlamadım 😂
Böyle belirsiz ekonomide iş kurmak vs imkansız ve riskli yapabileceğin en iyi yatırım kuaför va gibi meslekleri öğrenmek olabilir
az maaş veriyolar ondan tatlım
Bu devirde dış görünüş önemli
Bir adet beyin kafi
Kendi işini yapan her zaman daha fazla kazanır
boş ver sen onu gömü bulmuştur kesin 😅
jshsjljkjdjd
Şişsss bulanlar var b
El becerisi bir ustalığın olacak
para ticarette
Sanayi devri şu an
El becerisi önemli
Ticari zeka önemli