1 yaşında bebeğim var. Sizce üniversite okumaya kalksam zorlanır mıyım? Bebeği olan bir kadın üniversite macerasından geri mi durmalı?

1 yaşında bebeğim var. Sizce üniversite okumaya kalksam zorlanır mıyım? Bebeği olan bir kadın üniversite macerasından geri mi durmalı?
Zorlanırsın, ama denemeden pes etme derim ben. Allah kolaylığını da verir. Ne bileyim, çevrende sana destek olabilecek, bebeğe bazı vakitler bakabilecek birileri varsa ne âlâ. Yavaş ilerlersin ama ilerlersin bence. İmkansız diye bir şey yok. Bende hamileyim ve daha 1,5 senem var. İnş bitecek yavaş yavaş.
Kadınlar olarak güçlü bi yapıya sahibiz biz istedikden sonra yapilmiycak bişey yok benim arkadşım karnı burnunda vizelere giriyirdu hocalar sinavda dogurmasindan korkuyordu okulu ikizleri olmasına ragmen 1. bitirip mezun oldu senin ki artık bi yaşında hem okul hem çocukla baş edersin
Bebeğinize bakacak birileri varsa okuyabilirsiniz. Üniversitede benim o şekilde arkadaşım vardı. Üstelik boşanmıştı. Hem çalışıyor hem üni okuyor hemde çocuğuna bakıyordu. İstedikten sonra yapabilirsiniz
Bence üniversite okuyup kariyer yapmalısın. Evet bebeğinle zor olabilir ama ayaklarının üstünde durup oku bence. İleride çocuğuna anlatıcak bir anın olur hem.
Allah anneli babalı büyütsün inşallah
Cevap
46Cevap
Okunur da bebeğe bakacak birileri lazım
Açıktan oku
Evet okursun
eşin ya da ailen ne diyor bu duruma bebeğe bakabilecek birileri yok mu sen okuldayken falan en kötü açıköğretim dene bence. azmin varsa orada da başarılı olursun
Geri durmak demeyelim de.. Açıktan olabilir ya da belki kolay bir bölüm olabilir.. Çünkü okula gideceksin o arada çocuğa kim bakacak
Diyelim birini buldun annen falan bakacak.
Akşama kadar duramazsın yarım gün olacak şekilde derslerin ayarlanırsa olsnilir
Ama tavsiye etmem.. Hem ne gerek var
Bence denemeye değer. En azından açık öğretim şeklinde okuyabilirsiniz. Hayallerinizi ertelemeyin derim^^
Zorlanirsin bebegin biraz daha büyüsün oyle oku ya da hic okuma anne olmussun ne universitesi boş ver cocugunla ilgilen.
Örgünse biraz zorlanabilirsin, eşin destek olursa çocuğa bakanı olursa yaparsın ama bölümünede bağlı..
Amaç sadece üni okumaksa bence gereksiz bir aktivite. Farklı planların varsa bir şey diyemem saygı duyarım.
tabi ki okursun.. asla korkma.. Türk kadını sırtında çocukla hasat toplayacak kadar cesur ve güçlüdür.
Elbetteki. Emzirmen gerekiyorsa ünv yakınlarında ev tutarsın arada gider emzirirsin ya da bebeği bırakabileceğin birileri varsa daha rahat edersin
Yanına birakabilicegin biri varsa okuyabilirsin ama yoksada zorlanırsın birazdaha büyümesini bekleyibilirsinn3-4 yaş
Ben de yapabilirim diye düşünmüştüm ama maalesef olmuyor. Eğer eşin çok anlayışlıysa çocuğuna bakacak biri varsa belki yapabilirisin
Zorlanırken biraz bebeğe bakacak biri varsa olabilir
Okumanin yaşı Yok ister evli ister yaşlı ister 40 yaşında ol
Bölümüne göre değişir eğer teksen çünkü biraz zorlanabilirsin yok ama öyle bir derdin yoksa tabiki okursun
Elbette isteklerini asla erteleme yap daha mutlu olucaksin gelistikce
Okuyabilirsin. Babasıyla birlikte gerekli planlamayı yaptıktan sonra niye okuyamayasın
Çocuğa bakacak biri varsa oku ya da online de okuyabilirsin.
hayır ama oncelıgınız bebiş olsun gerısı sıze kalmıs
Eğer çocuğu bırakmaya güveneceğin birileri varsa zaman kaybetmeden oku
Çocuğu gün boyu bırakabileceğin birisi varsa oku, yoksa açıktan okuyabilirsin.
Son seçenek çocuğunun 3-4 yaşlarına gelmesini bekleyebilirsin, bu yaşlarda artık çok zorlanmazsın.
Eğer istersen her şey mümkün. Benim üst komşum dört çocukla kppss de 84 aldı düşün
Bizim üniversitede vardı öyle okuyan. Ama cok zorlanıyordu. En sonunda mezun oldu
Çocuğun çok küçük zorlanabilirsin bakacak kimse yoksa yani olsa bile o senin çocuğun sana muhtaç açıktan oku istersen
Tabii ki okuyabilirsin. Ben iki çocuğumu okuturken biri önlisan diğeri lisans iki üniv. Bitirdim.
Gayretliyden emin ol çok daha iyi olacaktır.
İmkansız değil ama zorlanırsın bebeğin bakımı dersler sınavlar derken
Elbette zorlanırsınız ama okumazsanız da içinde ukde kalır.
Çevrende yardımcı olacak birileri varsa okunur neden okunmasın
çocuğunun bakımı etkilenmeyecekse okuyabilirsin tabiki
Bebegine gozun arkada kalmayacak bir sekilde bakaniniz varsa devam edin kimseye kulak asmayin.
olmaması için hiçbir sebep yok sadece kendine güven. Vizelerinde başarılar
Çocuguna zaman ayırabilecekmisin onunla daha çok ilgilenmen gerekiyor
Okuyabilirsin. Benim 2 3 tanıdığım var bu şekilde yapan.
Bebeksiz anne de mi var
Uzaktan okumalısın bence
Bebeği yapmadan önce okusan ne olurdu ki?
Zor ama imkansız değil
Okunur da zor olur senin için
Elbette okuyabilirsin yeterli azmet ve iste
bence kötü olur risk cocuk icin
Bebeğine bakabilecek birisi varsa tabi ki okursun.
Zor ya otur bebegine bak
zor bir süreç bebek okul vs yıpratabilir.
Aklın başka yerlere kayar bence
Okursunuz eğer zor bir bölüm değilse.
okuyabilirsin öyle olup da okuyan çok
Alakasi yok okumanin yasi yok
Zor olur muhtemelen ama neden denemeyesin ki?
Dene istersen olmadı dondurursun
açıktan olursa daha kolay olur
Okuya bilirsin niye okuyamicagin ki
Bebekli bir anneyim biraz garip bi cumle oldu😂
Okunur ama zor ailen destek olmali
Çocuğunuz küçük zorlanırsınız
okursun
Tabiki yaparsın, yeterki iste
Bebeği yapmadan önce okusaydın keşke
Okursunuz
Okursun
Okursunnn