%40 engelli raporum var, psikolojik rahatsızım. Engelli kadrosundan bir şirkette işe başladım. Yemekhaneye gittiğimde yemek yiyen işçiler bana bakıp gülüyorlar kendi aralarında. Kendimi çok kötü hissediyorum. Hemen şu an işi bırakıp evime gidesim var kendimi kötü hissediyorum. Ne yapmalıyım?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Kardeşim öncelikle engel insanın yapısında değildir. Bu tavırda olanlara dönüp bakma bile. Seninle iyi geçinen insanlara yönel onlar ile muhatap ol. Belli bir seviyenin altında olan insanlar kendi eksikliklerini bu şekilde kapatmaya çalışırlar. insani davranışlar değil bunlar.
Yarın kendine güvenecek bir şekilde işe gideceksin ve umursamayacaksın. Yaşadığın şeyleri dışlayamazsın ama birlikte yaşayabilirsin. Bunlar zorda olsa özümse. Ayrıca toplumun hepsi öyle değil.
Başka bir nokta ise buraya yazabiliyorsan demek ki önemsenecek bir engelin yok kardeşim. Benden farkın yok aynı şeyi sene yapabiliyorsun gördüğün gibi. :) Kendine güven ve hayatı birileri yüzünden terketme.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılBak değerli kardeşim ben engelli değilim ama Hayatta en ufak bir başarı elde etsem hatta hangi ortama girsem dışlandım alay edildim. küçük beyinli insanlar aşağıladığını ve beni ezdiklerini sandılar. İnsanların kendileriyle ilgili ciddi sorunları var ve o kadar ezikler ki o ezikliklerini kapatmak için en saçma şeyelere güler akılları sıra birileriyle alay ederler onları aşağılamaya çalışırlar. Belki de bu insanlar narsisttir. İncelemek tedavi etmek lazım bu insanları! Şimdi dönüp baktığımda ne kadar cahil ve zavallı insanlar olduklarını anlıyorum. Gülüp geçiyorum. Sakın modunu düşürme! Kendinden emin ol ve kendine her gün bir şeyler katmaya çalış! İnsanların kibirli hallerini görmezden gel çünkü kibirli insan şeytanın tasması altındadır. Canını sıkmaktan başka bir şey yapmazlar. Kendinden emin davran bir süre sonra bu saçma davranışları sönecektir.
00 Yorumla
+1 yılLütfen güçlü olun insanoğlu ne kadar aciz ki bir insanı alaya alıyorlar günümüz de güçlü güçsüzü ezmek için çaba harcıyor ancak lütfen işini bırakma sen bir insansın onlar ise insan Ama hayvan empati yaparsam insanın hep moreli bozulur insan hep utanç hissi Yaşar düşünki senin varlığını çekemiyorlar sen işini yap doğru dürüst Burak aciz insanlar kendi dünyasında eğlensin bırakır isen onlar kazanır ancak sendenl lütfen kendine acıma kendini üzme her insan engeli adayı yarın nolcak kimse bilmiyor
00 Yorumla
Bende %45 engelliyim. İşitme ile ilgili, Bence takma kafana canım karaktersiz insanlar karşına çıkabiliyor, Belki başka konu konuşuyorlar diye sana öyle gelmiş olabilir. Benle hiç dalga geçip gülen yok bu konuda. Fazla kafaya takarsan daha çok üzülürsün, üzme o güzel canını bence
04 Yorumla
Soran+1 yılSanada çok geçmiş olsun bebeğim 🥰
Takmamaya çalışayım- +1 yıl
Elazigda yaşıyordun değil mi
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
16
Cevap
46Cevap
+1 yılMerhaba.
Öncelikle şunu bilmenizi isterim ; Bir engelli olarak yazacağım bunları benim ki de bedensel değil 100 / 50 idi, rapor oranı, her ne olursa olsun insanların görüşlerine göre hayatımızı şekillendirmek doğru değil hiçbirimizin garantisi yok üstelik yarınların neler getireceğini bilemiyoruz değil mi? Sizin yapabileceğiniz en güzel hareket, aldırış etmemek umursamamak görmemezlikten gelmek bu onlara en büyük ceza olacaktır buna emin olun sonuçta yaradan böyle yaratmış demek ki bu şekilde sevecek öyle değil mi, bundan daha iyi ne olabilir?
Bakın henüz iki ay önce işten ayrıldım, dört tane kişisel gelişim eğitimine katıldım bunun yanın sıra dört tane de kitap aldım okudum bitirdim cv'me ve bana faydası olsun diye sizde kişisel gelişim eğitimlere yönelin, bu sayede daha da güçlü hissedersiniz kendinizi iyi gelecektir mutlaka dik durarak sabrınızı koruyarak yaşamaya devam etmelisiniz sizden daha değerli daha kıymetli kimsenin olmadığını bilin, kendinize sımsıkı sarılın en çok sizin size ihtiyacınız olacak bu dünyada unutmayın siz kendinize olan inancı güveni kaybetmeyin önemli olan budur.
Üstelik şu hayatın her bir alanında mücadele var, evde işte sokakta aklınıza neresi geliyor ise orada insanın olduğu yerde mücadele mutlaka olur ekmeği de ağzımıza alıyoruz çiğnediğimiz an midemize gidiyor, bakın bu bile bir çaba gerektiriyor güzellikler zorluklara göğüs gerdikten sonra ortaya çıkar bunun bilincin de olarak hareket etmek şart.
Kendinize iyi bakın, sizi emanetleri kaybolmayan Allah'a emanet ediyorum..10 Yorumlakardesim engelli olmasa bile insan yeni bir yere gittiginde garipser gulduklerini falan hiss eder belki ondandir, ve ya eger gercekten de gulmuslerse onlarin kalpleri beyinleri engelli seviyeleri dusuk, engelli olmakta ne var ki, ne guzel is bulmussun, calis parani kazan hic bir yere de gitme sen en faydali en guzel olansin, kendine guvn, kimseye aldiris etme.
10 Yorumla
+1 yılMillette beyin engeli var beyin. Kimin nasıl bir kafayla baktığı değişiyor işte. İnsanca bakan gurur duyar ya da hiç bakmaz, beyin engeli olan kendine malzeme çıkarır o b. K kalbiyle. Bir insan beni böyle aşşağa çekemez çünkü kendisine dönsün baksın kafasındayım kimseye kendimi kanıtllama derdim yok. Bu dediğin bir grup gülen insan kendi içlerinde de gülüyordur. Sorun yok ortada varsa bir sorun oda onlar zaten
10 Yorumlasen o şerefsizleri takma bu hayatta herşeye gülen insanlar var dış görünüşü kusursuz olan kızın bile diksiyonu kötü diye gülerler evlenmezsin 25 yaşında olursun gülerler evlensen gülerler boş ver takma kimseyi bu hayatta aynı anda kimseyi mutlu edemez tek gereken kendi mutluluğun kimsenin hayatına etki etmedikten sonra istedğin gibi yaşa istersen dertleşebilriz
00 Yorumla
+1 yılOnlar kendilerinde olan kusurları görmeyen mahluklar bacım kesinlikle böyle bir hisse kapılma, kimin ne olduğu değil ne olacağı önemli senin Rabbin seni böyle yarattı ise ya da başından böyle birsey Geldi ise emin ol mükafatını fazlası ile alacaksın onlarda küçük gördüklerinden hesaba çekilecek ve kazanan sen olacaksin
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılNasil bi yermiş orasi ya? Insana bakip gulmek nedir allah aşkına kaldi mi boyle yamyamlıklar? Git dikil karşısına ama kavga cikrama sadece de ki hayirdir komik olan ne var soyle bende guleyim. Bir kere kafa tutarsan artik hadlerini bilirler. Ama bunu kavgasiz yap
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBugün sağlıklıyız ama yarın için hangimizin garantisi var?
Sizin engeliniz bedende ama onların engelleri kalpleri ve beyinlerinde. Onları umursamadan, gülümseyerek işinize devam edin. Onların katılaşmış kalpleri, vicdansızlıkları yüzünden işinizi bırakmayın daha da sıkı sarılın ki görsünler gücünüzü ☺☺☺🌹🌹🌹10 Yorumla
+1 yılBu şerefsizlere yapman gereken bazı şeyler olabilir.
1- Sana gülenlerin yanına gidip neden böyle davrandığını öğrenebilirsin. Konuşarak çözebilirsin gibi geliyor bana. 2- Sende onlara gülebilirsin.
00 Yorumla
+1 yılya inanılmaz insanlar gerçekten. onlar kendi gtlerine bakıp gülsünler. siz oraya işinizi yapmaya gidiyosunuz bunu unutmayın. kendinizi asla kötü görmeyin böyle insanlr gelip geçicidir. bilirim çok rahatsız eder o bakışları ama özünde kötü olan insana maalesef çare yoktur. asıl acınılası insanlar onlardır kimse fark etmez.
10 YorumlaBence sakin birakma onlar kendini kotu hissetsin yoksa evde kafayi yersin kafana takarsin boş ver sen
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılMerhabar
Bende %43 engelliyim.
Onlara inat bırakma işi
Her sağlıklı birey engelli adayıdır
İnan bana onların başına çok daha beteri gelir
Muhattap olma
Cevap verme
Görmemezlikten gel bu en büyük laftır onlara22 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılE kpss girdiniz mi
+1 yılHayır kesinlikle bırakma, sanırım cahil ve düşüncesiz insanların çalıştığı bir yer orası , sen dik duruşunu sürdür. Kararlı ol. Kısa süre sonra bu durumlar geçecek.
00 YorumlaHer sağlam insan bir engelli adayıdır! Unutmamak gerekir... Onlar sana gülüyorsa sen onlara daha fazla gülmelisin..
🌹🌹🌹
ahmaklar, kendini beğenmiş insan müsveddeleri 😡😡😡
00 YorumlaKendi egolarını mutlu etmek için, sizi kullanıyorlar. Hiç dikkat bile etmeyin. Kendi yaşamınıza bakın, onlar büyük ihtimalle büyük bir eziklik içindeler.
00 Yorumla
+1 yılTerbiyesizler ve cahiller hiç umursama. Eğer seni kırıyorlarsa elbet başlarına gelir. 3-5 tane cahil için neden kendi hayatındaki şeyleri bırakasın ki.
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 464 cevap paylaştı.
+1 yılOnlar sana değil kendilerine gülüyorlar. Hayatta yaşayacağınız en büyük zorluklardan biri o tür insanlarin bakışları olacak. Sen onları görmezden gel ve işine odaklan.
00 Yorumla
+1 yılGül bahçesin de solan kalpleri arasın da senin yaprak yaprak açmış güzelliğine içten içte kudurarak ağlıyorlardır sana gülüyormuş gibi gelmiş :)
10 Yorumla
+1 yılinsanlık ölmüş ya sen de onlara bakıp gül hatta yüzlerine tükür hakaret falan et en fazla işten kovulursun
00 Yorumla
+1 yılBenimde psikolojik %40 engelli durumum var seni en iyi ben anlarım her yerde hor görülüp dalga geçiliyoruz yazık ya ne diyeyim ki.
01 Yorumla- +1 yıl
Birde karakterin bozuk değilse boş ver psikolojimiz böyle bir düzen de nasıl normal kalabilirdi ki.
Onların %90 engelli raporu olduğu için seninkini düşük bulmuşlar ondan gülüyorlar kafana takmana değmez yani 🤗
00 YorumlaYanlış anlama da psikolojik rahatsız olduğun için sana öyle geliyor olabilir mi? Belki de sana karşı güler yüzlü olmak için gülüyorlar
00 Yorumla
+1 yılNe kafana takıyorsun, hayat bu gülecekler ezecekler. Bizimkiler çok mu normal sanıyorsun. d
Takmazsan başarırsın bu kadar basit.
00 YorumlaBunu amirlerine bildir. O arkadaşlara sağlam bir ayar versinler. Bak bakalım bir daha böyle şeyler yapabiliyorlar mı?
00 Yorumla
+1 yılSakin pes etme.
Her insan gibi seninde yaşama çalışma ve savaşma hakkın var. İki üç kendini bilmez prim verme sakin00 Yorumla
+1 yılKendilerine gülüyorlardır biz bunu küçümsedik iyi halt işlemişiz diye nefret ediyorum öylelerinden engelli birini görüp dalga geçenlerden
00 Yorumla
+1 yılSana gülmüyorlardır öyle geliyor boş ver işinle ilgilen
10 YorumlaÇalişma yazik o insanlara seni hak etmiyorlar sen bir cevhersin
00 Yorumla
+1 yılen hoslanmadigim sey yemin ederim ama sabret yakinda kedilerine baska bi sacmalik bulurlar
00 YorumlaKuzum sana kim gülüyorsa hiç aldırma boş ver onlar kendilerine gülsünler😊😊
00 YorumlaHiç bir şey yapma onlar kendi ayıplarına bakıp gülsün sen o kişileri görme
00 YorumlaBen hepinizden farklıyım ama siz hepiniz aynısınız de
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılSende onlara Gül. Hatta her fırsatta bakıp bakıp Gül
00 Yorumla Sanan bakipta gülenlere yapacağın tek şey karşılarına geç ve orta parmagini göster
00 Yorumla
+1 yılçok alıngansın bence... yaşamasını bil. sende onlara gül
00 Yorumlaumarım vijdanın kırıntılarına muhtaç kalırlar. 🙏 ama bipolardan dolayı gözüne öyle görünmüş olabilirler bu gibi psikolojik rahatsızlıklarda var. geçmiş olsun takmamaya çalış! biliyorum zor ama bu insanlar böyle işte 😡😡😡
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılİki dakika insan olun desem üçüncü dakika sadakasını istersiniz dersen bir daha yapmazlar ama insanoğlu sağı solu belli olmaz.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılseni çekemiyolar onlara bakma sen işine odaklan dikkatini ver
00 Yorumla
+1 yılyönetime şikayet edenilirsin ve sakıncası yoksa rahatsızlığın ne?
12 Yorumla
Soran+1 yılBipolarım 😊
Kendimi o kadar kötü hissediyorum ki evime gidesim var. Neden gülüyorlar onuda anlamış değilim- +1 yıl
psikolojikse gülmeleri garip aslında dışardan anlaşılmaz bile
Aynaya bakıp kendi hallerine gülüyorlardır.. yöneticilerine durumu anlatabilirsin onlar gerekeni yapcaktır
00 YorumlaOnlar sana kurban olsun, kaçarsan onlar kazanacak sen istifini hiç bozmadan yoluna bak, görmezden gel bu durum onlar perişan eder 😊
00 Yorumla
+1 yılSende onlar la aynı ortamda bulunma cvp verme konuşma galeye alma bende öyle yapıyorum zor bir durum Allah yardım etsin namussuz çok memlekette
00 Yorumla
+1 yılAnanizi ya da karinizimi... bcerdim niye bakıyormusunuz falan filan sovcen ah bn olsam orada
00 Yorumla
+1 yılÇok sinir bozucu
10 Yorumla
+1 yılSende onlara Gül bukadar takma☺️
10 Yorumla
+1 yılSana güldüklerine emin misin
00 YorumlaBence onlar sana gülmüyor sen paranoya yaşıyorsun
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 2,9b cevap paylaştı. Hastasın sen sana öyle geliyor.
00 Yorumla
+1 yılSen alınıyor olmayasın
00 Yorumla
+1 yılÖküz çokmuş çok kızdım onlara
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 5,3b cevap paylaştı.
+1 yılSen de onlara bakıp bakıp gül
00 Yorumla mobbing bu ya. cok uzuldum serefsizlere bakk
00 YorumlaYoklarmış gibi davran
00 Yorumla
+1 yılEkmeğini kazanmalısın. Alışacaklardır sana.
00 Yorumla
+1 yılhayırlı olsun aldırma :)
00 Yorumla
+1 yılPes etme
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSallayın
00 Yorumla
+1 yılŞerefsizler ya
01 Yorumla- +1 yıl
Bipolarım dediğini gördüm benim yakın arkadaşımda öyleydi takınca çok fena takıyodu sen takılma böyle şeylere kafanı bunlarla doldurma sakın
+1 yılÜzülme bence
10 Yorumla
+1 yılsende gül
00 Yorumla
+1 yılbacım çocukları
00 Yorumla- Devamını Gör (2)
Devamını Gör(47)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Eğitim & Kariyer > Sorular > Bir şirkette işe başladım, bana bakıp gülüyorlar. Ne yapmalıyım?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım