5tir. Şehadet Namaz Oruç Hac Bunlardan şehadet namaz oruca her sağlıklı Müslümanın gücü yeter. Mali durumu yerindeyse de hac ve zakat ibadetini de yerine getirir. Ve islamın kapısından geçiverir
0
8 Yorumla
Soran
+1 yıl
Waaav bilğimiz tam peki bi soru daha sorabilir miyim sana acaba ilmi? Vera nedir acaba?(kusura bakma cevap almadan sordum
Senin sorun alay değil yani Kimsenin inancını sorgulamak sınamak haddimiz değil haddin değil. Kendin inanıyorsan kendini kurtarmaya allah rızasını kazanmaya bak. Kim ne kadar biliyor bilmiyor merak etmen yerine yere göğe saçılmış ilim peşinde koş
Bak kardeş sen istiyorsun ki herkes sussun kim ne yaşıyorsa onu yaşasın burada ben kimsenin inancını sorgulamadım bide iyiliği emretmek kötülükten men etmek var dinimizde sonra dinimiz sen kendine bak başkalarını boş ver demiyor uzatmicam selametle
Bak dostum yanlız kur'an demek yanlış bi kelamdır kur'anı anlamak meal okumakla olmaz tefsir lazım gelir birde kur'anda hersey yazmaz mesela evlilik akti cenaze namazı namazın nasıl kılanacağı bu gibi bilgiler Kur'anın ifadesi ile (O peygamberleri) apaçık belgeler ve kitaplarla gönderdik. İnsanlara, kendilerine indirileni açıklaman ve onların da (üzerinde) düşünmeleri için sana bu Kur’an’ı indirdik. Nahl 44
"İşte bunlar, Bizim sana hakk olarak anlattığımız Allah'ın ayetleridir. O halde Allah'tan ve O'nun ayetlerinden sonra hangi hadise inanacaklar?" (Casiye - 6)
"... Biz, Kitapta hiçbir şeyi eksik bırakmadık..."(En' * - 38)
Kur'an da bir şey yazmıyorsa dinde yoktur. Bir şeyin de detayı yazmıyorsa demek ki serbest bırakılmıştır
Anlarım kardeşim merak etme ilk defa yapmıyorum bu tür tartışmaları. Daha en temel şeylerde bile Kur'an eksikse hadisler Kur'an olsaydı bari malum her şey orada var.
En İyi Cevaplar