Ben veterinerim. Garsonluk yapıyorum. O tıp okuyor, bitirince işi hazır. Biz çok fakiriz, o bolluk içinde büyüdü. Ben özgüvensizim, o özgüvenli. O prenses, ben sokak köpeği.
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Kimseye hiçbir şey altın tepside sunulmuyor, çalışın atanın.
Yanlış düşünce
Nesi yanlış onu da söyleseydiniz keşke
Hayatı altın tepside sunulan çok insan var ve maalesef çalışmak çoğu zaman yetmiyor çalış yaparsın olayı yalan dolan
Katılıyorum. Türkiye'nin en iyi özel lisesinde okudu. Ben devlet lisesi mezunuyum mesela.
Türkiye'nin en iyi özel lisesinde okuyup barajı geçemeyenler var. Evet imkan farkları olabilir ama insanların kendi emeklerini bu kadar görmezden gelmek çok yanlış. Kimsenin kafasını açıp içine bilgi yüklemiyorlar. Deseydiniz ki babasının şirketinde müdür oldu o zaman haklısınız derdim ama bu emek verip başarılmış bir şey.
Tıp kazanan çoğu insanın verdiği emeği küçüklükten beri görüyorum. Bir sürü arkadaşım kazandı gitti, hepsi de özel okulda okuyordu ama daha fazla ders çalışmak için ilaç kullananlar vardı, bir sınavda kötü yapıp sinir krizi geçirenler vardı. Her şey iyi bir okulda okumaktan ibaret olsaydı, iyi okulda okuyan herkes yapardı. Şu an fakültede bir arkadaşım var, babası piyasada yok annesi ufak tefek şeyler satarak ev geçindirmeye çalışıyor. Kendisi tıp okuyor kardeşi fen lisesinde. Evet imkanlar insanları bir adım öne taşır ama her şeyi imkanı vardı yaptı olarak görmek sadece züğürt tesellisi.
İmkanı olan adam barajı ne yapsın gider yurt dışında okur.
Emeğinin karşılığını alan insanlar illaki vardır ama sen kendin demişsin çok zor koşullar altında.
Bizim lisede barajı geçemeyen adam yurt dışında tıp okudu onu ne yapacağız tamam efor var da kime göre ne kadar senin imkanın vardır harcadığın efor birdir benim yoktur ondur (ki karşılığını bu şartlarda bu ülkede alır mıyım orası da muamma)
Yurt dışında parayla okuyup denklik verilmiyor diye ağlayan insanları görmüyorsunuz sanırım. Tamam hiçkimse demek biraz abartı ama bu tıp kazanan birine iyi okulda okudu o yüzden kazandı denmesinin haksızlık olduğu gerçeğini değiştirmiyor, benim çevremdeki pek çok kişi çalışabileceği maksimum seviyede çalışıyordu zaten, maddi imkanı olmayan biri günü 48 saate çıkarmayacağına göre o da maksimum onlar kadar çalışıyordu. Birinin maddi imkanı daha iyidir diğeri de daha zekidir veya hafızası daha iyidir o da o şekilde kazanmıştır. Ben zaten beyefendiye tıp kazansaydın demedim ama kendisi gibi veterinerlik okumuş kişilerle yarışacağı bir sınavda atanabilir, memurların çoğu zaten fakir ailelerden gelmiş insanlar yani şartlar çok da farklı değil.
Herseyin bir bedeli vardir herkes kendi bedelini oduyor merak etme eger zenginsen kazandigin herseyin bedelini odersin bollukta buyuyorsan bunun bedelini odersin hic takma bu yüzden boyle seyleri
İşi nasıl hazır ya