Çıkmazdayım, siz olsanız ne yapardınız?

Bu sene üniversite sınavına girdim 21 yaşındayım, İngilizce öğretmenliği okuyacaktım ama son atamaları görünce soğudum vazgeçtim Tercümanlığı da iyi bir üniversitede okumadıktan sonra anlamı yok onu da ben kazanamam. Hem okurken ailem bana destek olmayacak, bu şartlarda hem okuyup hem çalışabilmem çok da olası değil yurtlara zam gelmiş, iyi bir yer kazanamadıktan sonra da okuyanların hâlini görüyoruz. Uzun zamandır iş bakıyorum birkaç yere de yazdım, müşteri hizmetleri işine gireceğim sanırım. Şu anlık tek isteğim para kazanıp küçük bir eve çıkmak, ailem yüzünden her geçen gün fiziksel ve ruh kötüye gidiyor. Annem yüzünden çok kötü bi insan oldum, uzun zamandır her şeyi saldım çünkü hiçbir şeyden umudum kalmadı, çalışmak ve yalnız yaşamak eminim beni toparlayacaktır. Ailem benim ilacımı bile karşılamıyor, ama dördüncü evlerini alacaklar, şu an iki tane kiracı var evlerde, o kadar ucuza oturtuyorlar ki neredeyse bedava, başkalarını düşündükleri kadar beni de düşünselerdi keşke. Artık son çarem bu, okumak istemiyorum şu anlık ileride belki kararım değişir para biriktirir destek bulur okurum, ama yaşım geçmiş olur. Bana burs vereceklerini de sanmıyorum çünkü 4 evi bir arabası olana kim burs verir ki.. Siz olsanız ne yapardınız?
Çıkmazdayım, siz olsanız ne yapardınız?