Sağlık Yönetimi bölümü okursam mezun olduktan sonra rahatlıkla iş bulabilir miyim?
Sağlık Yönetimi bölümü hakkında bilgi verir misiniz?

Sağlık Yönetimi bölümü okursam mezun olduktan sonra rahatlıkla iş bulabilir miyim?
Merhabalar ^^
Sağlık sektörü aslında her ülkenin en çok çalışanını barındıran, revaçta bir bölümdür. Sorunuz da bu açıdan güzel, hem siz , hem de ilgilenen ve bilgilenmek isteyen kişiler bu yazımdan faydalanabilecekler.
Sağlık sektöründe pek de bilinmeyen bir bölümdür aslında Sağlık Yönetimi. Çünkü aklımıza sağlık denilince hemşire ve doktor gelmektedir. Bu aşamada detaylı bir şekilde izah etmeye çalışacağım size.
Öncelikle bölümün genel bir tanımıyla başlayayım ki kafalarda net bir şablon oluşsun. Bu açıdan sağlık yönetimi nedir tanımıyla başlamak en güzeli olacak. Sağlık Yönetimi, sağlık sektöründe yer alan kurum ve kuruluşlarının işletmesi, yönetimi ve faaliyetlerinin planlanması aşamasında ihtiyaç duyulan yetki ve bilgi sahibi bireylerin yetiştirilmesini amaçlayan bölümdür.
Sağlık yönetiminde : İşletmeye Giriş, Ekonomi, Genel Muhasebe, Temel Matematik, Hukuka Giriş, Türk Dili, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Temel Bilgisayar, İşletme Yönetimi ve Organizasyonu, İşletme Matematiği, Temel Sağlık Bilgisi ve Tıbbi Terminoloji, Sağlık Hizmetleri Yönetimi, Sağlık İşletmelerinde Maliyet Muhasebesi, İstatistik, Sağlık Hizmetlerinde Lojistik Yönetimi, Sağlık Hizmetlerinde Uygulama, Sağlık Sigortacılığı ve Ödeme Modelleri, Sağlık İşletmelerinde Yönetim Muhasebesi, Sağlık Hizmetlerinde Bilgi Sistemleri, Sağlık Hizmetlerinde Araştırma Yöntemleri, Sağlık Hukuku, Sağlık İşletmelerinde Finans Yönetimi, Biyomedikal ve Klinik Mühendislik, Yönetimsel Epidemiyoloji, Sağlık İşletmelerinde İnsan Kaynakları Yönetimi, Sağlık Hizmetlerinde Uygulama, Sosyal Psikoloji, Sağlık Sosyolojisi, Sağlık Politikaları, Sağlık İşletmelerinde Örgütsel Davranış, Sağlık Hizmetlerinde Pazarlama, Halk Sağlığı, Sağlık Hizmetlerinde Uygulama, Sağlık Turizmi, Sağlık Hizmetlerinde Proje Yönetimi, Sağlık İşletmelerinde Stratejik Yönetim, Sağlık Hizmetlerinde Kalite Yönetimi, Sağlık İşletmelerinde Halkla İlişkiler ve İletişim, Karşılaştırılmalı Sağlık Sistemleri, Girişimcilik, Sağlıkta Liderlik, Müşteri İlişkileri Yönetimi, Sağlık İşletmelerinde Örgüt Geliştirme, İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku, Sağlık Hizmetlerinde Ekonomik Değerlendirme Yöntemleri, Sağlık Hizmetlerinde Uygulama dersleri bulunmaktadır.
Sağlık Yönetimi Bölümü bazı üniversitelerde Sağlık Bilimleri Fakültesi bünyesinde yer alırken bazı üniversitelerde İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi kapsamında eğitimi verilir.
Sağlık Yönetimi Bölümü üniversitelerde eğitimi verilen 4 yıllık lisans bölümüdür.
Bu bölümü okuyanların elbette ilk aklına gelmesi gereken bitirdiklerinde sağlık yönetimi mezunu ne iş yapar sorusunu sormalarıdır. Sağlık yönetimi mezunları, bir sağlık tesisinin performansını düzenleme ve koordine etme sürecini belirler. Bir sağlık yöneticisi, bir sağlık kuruluşunun iş ve idari icraatlerini denetler ve klinik olan veya klinik olmayan personel, ortak kuruluşlar, sigorta şirketleri, devlet kurumları vb. dahil olmak üzere genel iç sağlık sisteminden sorumlu olurlar. Mezunlar hemen hemen her sağlık kurumunda görev alabilirler. Yönetim, işletme ve planlama başta olmak üzere genel alt departmanlarda da görev alırlar.
Bu bölümden mezun olanlara “Sağlık Yöneticisi” unvanı verilmektedir.
Ülkede, hele ki pandemi döneminde başta olmak üzere, görüyoruz ki afet durumlarında, acil durumlarda muhakkak sağlık sektöründe personele, hem de her kademeden gerek duyuluyor. Bu açık, mezun olduktan sonra da istihdamı düşünürsek bu bölüm tercih edilebilir bir bölümdür.
Gelişime açık, kendisini bilen ve karşıdakini anlayabilen, problem çözme yetisine sahip, pratik zekalı, analitik düşünebilen, kriz anlarını yönetebilen ve idare yetisi olan, empati kurabilen ve kesinlikle ekip çalışmasının bir parçası olabilen insanlar bu bölümü seçebilirler.
Buraya da konuya dair çok güzel bir söyleyişini ekliyorum ^^
https://www.youtube.com/embed/oongarGuCzwDiğer Görüşler İçin Aşağı Kaydır
Senin Görüşün Nedir? Hemen Üye Ol!En kötü ihtimalle özel hastanede asgari ücret ile çalışırsın
Ben dışarda hala okuyorum bi halt olcagını sanmıyorum
Belli bölümler hariç kimse iş bulamıyor zor yani
çoğu işsiz ama çoğu bölüm öyle artık
İlk kez mi sınava girdin
bilen bana da söyledin bende merak ediyorum
Dersleri çok ağır
Boş bir bölüm
Bi’Bot Seçimi
Çok Süper Görüş