Gıda mühendisiyim
Yüksek lisans yapmayı düşünüyorum acaba hocalar ders saatinde esneklik yapabilirmi veya beni görmezden gelirmi derse gitmesem
Birde tezli ve tezsiz arasında ne fark var
Gıda mühendisiyim
Yüksek lisans yapmayı düşünüyorum acaba hocalar ders saatinde esneklik yapabilirmi veya beni görmezden gelirmi derse gitmesem
Birde tezli ve tezsiz arasında ne fark var
Dersin hocasına göre ve dersi alan kişilere göre değişir. Hocanız esnek bir yapıya sahipse ve dersi alan kişi sayısı az ise dersi herkese uygun bir saate çekebiliyorlar. Görmezden gelir mi bu da hocanın karakterine bağlı, örneğin bir hocamız kesinlikle devamsızlığa tolerans göstermiyordu. Yasal süreden fazlasına göz yumulacağını pek sanmıyorum.
Tezli de ders dönemi ve tez dönemi olarak iki süreçten geçiyorsunuz öncelikle ders dönemini bitirip seminer yapıyorsunuz bunları eksiksiz olarak tamamlayınca tez önerisini verebiliyorsunuz. Tez öneriniz onaylanınca tez döneminiz başlıyor. Teziniz için çalışıp hazırlıyorsunuz ve tez savunmasına giriyorsunuz savunmadan geçince de tezli yüksek lisansı tamamlamış oluyorsunuz. Sonrasında teziniz Yökteze yükleniyor. Şeklinde kaba taslak bir süreçten geçiyorsunuz. Tezsiz de bildiğim kadarıyla ders döneminden sonra işiniz bitiyor. Hatta her üniversitede var mı bilmiyorum ama bazı üniversitelerde tezliye başlayıp ders dönemini bitirdikten sonra tez yazılmadan bırakılırsa tezsiz olarak da mezun olunabiliyor. Bunu gitmeyi planladığınız okulun yönergesine bakarak da inceleyebilirsiniz.
Kolay gelsin.
Cevap
0Cevap
Kızlardan En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?