Bir şekilde mesleğimize karar veriyoruz. Bazen çevreden etkilenerek ya da maddi kaygılar veya sevdiğimiz, ilgimiz olan alanda ilerlemeye çalışıyoruz. Peki siz nasıl karar verdiniz 🙂

Bir şekilde mesleğimize karar veriyoruz. Bazen çevreden etkilenerek ya da maddi kaygılar veya sevdiğimiz, ilgimiz olan alanda ilerlemeye çalışıyoruz. Peki siz nasıl karar verdiniz 🙂

Bu ulkede gercekten kendi yeteneklerine, istegine, hayallerine göre karar veren var midir bilmiyorum. Varsa da bu az bence. Sacma sapan bir sıralama sınavında nereyi tutuyorsa oraya gittim. 3 kez denedim olmadi istedigim alan.
Yetenegimde vardi, sevdigimde bir alandı ama hep sınav engeline takıldım. Hani merkezi sinav degil de o bolumle ilgili sinav yapsalar girerdim, zevkle çalışırdım. Ama yilda bir defa yapilan, bir rahatsizligin olsa bile giremedigin, bir sorunun altin degerinde oldu sinav sistemiyle ben istedigim noktada degilim. O sinav sonucu ve siralamasi nereyi tutuyorsa orayı okudum.
Memnun muyum, mutlu muyum hayır. Turkiyede az bir kesim yasiyor hayallerini, yeteneklerini. Bazilari ne sansli ki erken farkediyor yeteneklerini. Gerci farketsen ne olacak ki? Resmin iyiyse bundan ilerlemek yerine kizim/oglum matematik çöz diye engel çıkıyor önüne. Sinav bunu istiyor çünkü. Bu ulkede yeteneklerine ve hayallerine ulaşmak zor bu şartlarda. Özellikle bu universite sinavi ve kpss dışında bir şansın yoksa. Memur ailede yetişip yine devlette bir memur olmaktan baska sansin olmuyor pek. Biraz da kiz çocuklarının. Bugun evet cok meslek var ama kadinim yapabilecegi ve devletr atanabilecegi sınırlı bolumler var. Ben esanflik, girisimcilik yapamam kafam basmaz mesela bunlara. Kimseden gormedim de. Benim gibi kisilerin o universite ve kpss sinavindan baska secenegi de olmuyor ne yazik ki.
Cevap
15Cevap
Sevdiğim için ve ilgimi çektiği için
Yeteneğimin olduğunu farkettim ve hayallerimin doğrultusunda seçtim. Şu an eğitim alıyorum umarım başarıyla bitirebilirim
Hayır ama sanattan sayılır:)
Hemsireyim. Dae jang geum dizisindeki kadinin hayat hikayesi beni buna itti Pisman deilim 😂
Puanimin yettigi issiz kalma ihtimalimin em dusuk oldugu meslek
Hep Birilerini savunmak korumak hoşuma giderdi o yüzden hukuk seçtim 😊
Dil bölümüne kadar vermiştim çünkü ortaokuldan beri İngilizcem iyiydi
Araştırdım ve aklıma en çok yatan ve kişiliğime uyana karar verdim
İnsanlara daha iyi ve kaliteli hizmet düşüncesiyle bu mesleği daha ileri taşıyacağıma inanarak seçtim, su&doğalgaz tesisatçısıyım ))
Baba meslegini zorla sevdirterek benimde bosta kalmistaligimla bir sekilde uniyi baslamadan birakmak zorunda kalip baba meslegine girmem.
Muhasebe ve Vergi Uygulamaları mezunuyum
Büro tarzı iş
Engelliyim
Benimki karar değil tamamen kısmet işi oldu anlık olarak.
Sevdiğim işi yapıyoeum
Yeteneğim olan ve sevdiğim işi seçtim.
Başarısızlıklar dan sebep suanki işimi yapıyorum
Hayat şartları diyelim
Danışman hocam karar vermişti 🙂
Tam isabet 🙂👍
okuduğum bölümün iş hayatı o kadar eğlenceli değildi, bende gerçekten çalışırken zevkli olacağını hissettiğim bir meslek edindim.
Mesleğe aşık olmak belki de
Kendim
İdolümden özendim benimsedim
rastgele
Daha vermedim.
Kendi istegimle
Hobilerimle beraber
Ebeveynlerim verdi
Silah mühendisi
Ohaaa silah mühendisimi hadi be
Ya silah hastasıyım
Bir kız və silah mı? 🙂
Bitane tüfek marlası söylimmi (Hatsan mpa) sen düşün
Marka olur o :)
Nasıl yani
Yani o av tüfeği var ve kurusıkı var
Marla değil marka. Hangi alman silah markalarını tanıyorsun?
G7A, Krupp
Kruppu tanıyorsan afferin, ama bu silah markası değil, silah firması. Peki başka silah firmaları tanıyormusun?
Yok bide hatsan
Heckler Kopf, Walther, Sig sauer çok tanınıyor
Babamda var silah onunki baya iyi bi silah ama adını bilmiyorum babamda 4 tanemi ne var ama hepsi ruhsatlı
Bu heckler kopf onu duymuştumda fazla bilgim yok
Ama bitanesi diyebilirim baya pahalıya aldı baya hemde
Seviyorum işimi
Bencede çok müthiş bi işin var tebrik ederim
Çok sağol
Banada silah
Anlamadım
Yokbişey silah kelimesini duyunca yüzümde gülücükler açıyo ondan bi an yazdım banada silah kb 😅😅
Kein Problem 🙃
Üniversitesini kaç puanla aldın
Ben Almanım, bizde puanlama farklı
Hhaaa tamam bilmiyodum türkiyeyle farkı ne puanlama varya bizde onlarda?
O zaman profilime bakmamışsın, bir önceki sorumda, bundan bahs etmişdim. Bizde sınavlar genellikle test değilde, mündlich oluyor, türkcesini bilemedim
Ben seni ilk defa gördüm bakarım şimdi
Okay
Sen ppde 2 soru tek sormuşsun başka soru yok
Nasıl? Anlamadım
Neyse yok bişey cevap verdiğin için teşekkür ederim hayırlı geceler
Sizede
İlk sorumda, yorumlara bakın, orada dedim. Birde mümkünse o soruyuda cevaplayın
Hangi soruyu cevaplim
Pp deki 1ci soru
Tm
Çok sağolun
Sizde sağolun