Bu işi yapmaya devam etmeli miyim?

Ben anestezi teknikerliği okuyorum. Normalde daha başarılı bir öğrenci olmama rağmen sınav senemde olan birkaç şey yüzünden anestezi seçtim. Sağlık alanında hiçbir şey istememe rağmen gelişti bir anda.

Bölüm asla zor değil ama en basitinden staja giderken göğsümde sıkışmalar nefes darlıkları yaşıyorum. Sosyal anksiyetem olduğu için bunları ciddiye almıyordum. Bir sürü büyük ameliyatta o odada olsam da ameliyatlar da rahatsız etmiyordu. Ta ki bir gün göz ameliyatını izlerken panik atak geçirene kadar. Neyin beni tetiklediğini bilmiyorum. Arada krizlerim oluyordu ama ilk defa bu kadar kısıtlı ve dar bir alanda oldu. Ameliyathanelerde cam, pencere olmaz. Ama böyle krizlerimde acilen temiz hava almam gerekiyor. Ki baygınlık geçirmekten son anda kurtulup duvara tutuna tutuna bir köşeye çökmüştüm.

İlerde bu işi yapacağım. Ya hastayla alakalı çok acil bir durumda bunu yaşarsam diye düşünmeye başladım. Zaten bire bin katarak kendimi korkuya sürükleyen bir düşünce tarzım var. Bir de böyle bir durum hakkında olunca aklıma binbir türlü şey geliyor. Ne yapacağımı bilmez bir haldeyim. Ve artık kendime sormaya başladım. Bu mesleği yapmam doğru mu emin olamıyorum…
Bu işi yapmaya devam etmeli miyim?