Sevgilim erkek kuaförü kendi dükkanı sabah 9 akşam 9 pazar hariç 12 saat çalışıyor Allah var iyide kazanıyor enflasyon yükseldikte zam yapıyor yolunu buluyor ama onu az görüyorum evlenince akşam 9 a kadar onu mu bekleyeceğim bu evlilik yürür mü?
Böyle bir vaka çok oldu akrabalarımda. Kocası (dayım) yurt dışında araba pazarlığıyla uğraşıyordu. Karısı (halam) çok özledi ve kendi yanına çağırdı ve bu ülkede kalmaya birtürlü ikna etti. Yurt dışındaki araba pazarlığınıda üvey kardeşine devr etti. Halamla beraber çocuk sahibi oldular filan... büyük babam sayesinde dolanmaya başladılar, tabi halama yetmemeye başladı bu para. Kendi işini kurdu ve çok para kazanmaya başladı. tabi kocasıda eve para filan getitmeyince ona çocuğa bakmasını söyledi, o da çocuğa bakamayacağını anlayınca halam aldı çocuğunu ve terk etti dayımı. Eh sonrada nasıl olduysa boşandılar ve çocuğu dayım adlı ve anneannemle bakıyolar beraber. Halam yurt dışına çıktı orada çalışıcak... Sonrada ne olucağını Allah bilir.
Neyse sana demek istediğim şu: asla çok çalışıyor diye üstüne pek fazla yüklenme.. yoksa ikinizde sonunda pişman olucaksınız. Nolmuş yüzünü göremiyorsan, kendine yapacak bir güzel iş bul ve sende çalış, hem çalışırsan daha iyi geçine bilirsiniz 😊❤️
Nedemek bu evlilik yürür mü? Tamam anliyorum ilgi alaka ya ihtiyacin var tamam anliyorum birlikte vakit gecirmeye ihtiyacin var. Kendisini organize etmesini rica edebilirsin saatlerini ona glre ayarlamasini belki bi saat falan düsürmwsini veya belli bi dönemlerde mesela su aralar cok stresli bi dönem geciriyor olabilirsin durumunu izah edip orta yol bulmaya calisabilirsiniz.. ama bu evlilik sirf esin cok calisiyor diyede yürümüyorsa.. senin evlilikten beklentin cok daha farkli. Ben seni anlayabilyiorum ama bu durumlari da cöze bilmek degilmidir asil evlilik? Nebileyim karsilikli anlayis orta yol bulmaya calismak.. azcik fedakarlik.. oda sonucta keyf yapmaya gitmyior calisiyor evi icin.. biraz saygi sevgi emege deger... gercekten böyle düsündügünü bilse nekadar üzülür.. peki ya hic ama hic calismasaydi.. daha mi iyidi.. azcikta sükür lütfen
Bu sorunun 16 saat olanınıda gördüm cevabım aynı idi. İnsan sevdiği aşık olduğu biri ile evlenmek ister. Evlenmeye karar vermek bir nevi kader yoldaşlığı , iyi günde kötü günde hastalıkta ve sağlıkta yanında olmaya yemin etmektir. Değerleriniz bu soruyu soracak kadar kırılgan ise, inanın tahammül edemeyeceksiniz diye düşünüyorum. Ama şöyle bir çözüm üretilebilir, evlendikten sonra eşiniz çalışma saatlerini normal dilimlere taşıyabilirse çokta sorun çıkabileceğini sanmıyorum. Bence bu konuya değilde sevgilinizin karakteristik özelliklerini teraziye koymalısınız.
Parasız erkeği sadece annesi sever! Sudan sebepten evlilik yürür mü hikayesi nedir. Akşam 9 dan sonra gece 1 e 2 yekadar dilediğinizi yaparsınız? Ne olaydı memur olup 5 Te gelse haftasonu hep evde! Bu seferde kocam memur maaş yetmiyor hep evde sıkıldım🤨 sen şimdiden darlarsan adamı, oda ağda odasını hareme çeviriri uyandırayım 😎
Tabi ki evlenilmez. Baba parası yiyen ve bu yüzden hem parası hem de vakti olan şımarık erkekle evlenmek en sağlıklısı. Sadece 15 - 20 farklı kadınla paylaşman gerekebilir babası zengin bu arkadaşı ama sorun olmaz sanırım senin için :))))
Yahu işini kurmuş, çalışkan düzgün adamı bulmuşsun 12 saat çalışması mı battı?
Ayrıca sen neden çalışmayıp onu evde bekleyeceksin? Sen de çalış, kariyer yap, hem belki bu sayede adamın yükü azalır, daha erken kapatı dükkanı eve gelir, neden bütün yük adamın üzerinde olsun?
Hem çok para kazanıp hem de vakti olması çok zor bir insanın. Anca baba parası yiyen öyle olur onu da diğer kadınlarla paylaşırsın, canı istediği zaman seni eve çağırır, istemediğinde tekmeyi basar.
Vallaha benim bi kardeşim var di sabah 7 gece 12 çalıştı 20 sene tanıştığımızda 10 yaşındaydı 27 yaşına kadar kuaförluk yaptı evini aldı arsa aldı bmv aldı Sakarya karasu dan yazlık aldı 50 bin TL ye şimdi 780 bin 2001 den 2019 a kadar yaptı bunları şimdi söyleyeceğim şu Sakarya'daki yazlık hariç hepsini sattı amerikaya gitti 2019 da orada valelik yapıyor 8 saat çalışıyor ayriyetten bazı zengin insanların taşını yapıyorum diyor önemli olan zamanı ve parayı iyi değerlendirmek hanfendi kafasını kullanırsa dükkanı büyütür güzellik salonu solaryum koyar sa kendisi sabah 9 akşam 9 yerine sabah 9 akşam 6 çalışır güvenilir birini koyar sadece kendi müşterisini alsın yeter hayat basit seçimleri ve zamanı değerlendirmek insanın kendi elinde
Yani o kadar saçma soruyu KS nasıl en iyi soru olarak seçti anlamış değilim. Konuya dönecek olursak, adam helali ile para kazaniyorsa, senin ihtiyaç larini karsiliyorsa, alkolü birası sigarası yoksa, evden iş işten eve geliyorsa, sen onu az girecek diye eğer evlenmek istemiyorsan bı önce kendine şunu sor, 12 saat çalışan bir adam benimle neden evlenmek istesin? Millet açından ölüyor iş bulamıyor sizde bunsuruyorsunuz
Çalışmasa nasıl geçineceksiniz. Para kazanmasa çalışmıyorsun eve ekmek getir gibi saçma bir açıklama ile dır dır edeceksin. Bence sizin evde oturmaktan canınız sıkılmış catacak birini arama durumunuz var. Adamın ne güzel zanaat yapıyor. Kendi işinin patronu. Bence siz elinizdekinin kıymetini bilin yoksa bir süre sonra onu bile bulamayabilirsiniz.
Bence yürüt. Çünkü bu adam çalışmasa, eve para getirmese yine yürümez. Adam çalışıyorsa, aldatmıyorsa iyi kazanıyorsa, seni de seviyorsa bu konularda dırdır yapma. Evlenince de ev hanımı olacaksan eğer evde rahat ettirmeye çalış. En azından ona değer verdiğini onun çabalarını görmezden gelmediğini belli et.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
En azından her gece gelebiliyor. Sevgilim gemi kaptanı 3 aydır görmüyorum.😒
Asker eşi olanlar, pilot eşi olanlar, kamyoncu eşi olanlar hemen hemen aynı... onlar yapıyorsa hayli hayli 12 saat çalışanla da evlilik yürür. Sende çalışıyorsan zaten zaman hızlı geçer.
2
8 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
Çalışmıyorsa da bir işe girsen hem maddi destek olmuş olursun 12 saat çalışmak zorunda kalmaz adam. İkiniz içinde iyi olur.
Birine bağımlı yaşamanın ne zevki var. Bir boşanmayla afedersiniz ama s*k gibi orta da kalırsın. Kendine ayit bir güvencen olsun. Çocuk olunca işten çıkarsın. Çocuklarda 12 saat hızlı geçer.
Doğru seçtiğini bilemezsin ki. Ayrıca hayat bu bir gün hastalanır belki kaza olur vefat eder bilemezsin... Bir gelir kapısı lazım olur. Benim babam kanser oldu 3 yıldır tedavisi oluyor annemde ev hanımıydı ama en azından gençken belli iş dallarına tecrübe kazandığı için 45 inden sonra iş bulabildi. Hayatta hiç tecrübesi olmasa mahfolduk.
Yarını bile güvenceye alamazken 5,10,20 yıl sonrasını hiç bilemezsin.
Seninki yine 9 muş. Benimki gidip almasam eve gelmeden çalişıyor. Iş manyağı. Ama vakit geçirmek konusunda bende sikayetçiyim. Bazen full gününü bana ayırıp gönlümü alıyor. Yani az vakit geçirirsiniz ama böylece diğer vakitler daha değerli olur. Birbirinizden bıkmazsinız.
Tabi ki evlenilir. Düşünsene sen aynı mantıkta çalışıyorsun eve geliyorsun ve bütün günün yorgunluğunu ve günün stresini atabileceğin, seni dinlendirebilecek bir eşin var!
Eşini dinlendirebilmek, stresini alabilmek, ona vakit ayırabilmen! Ne güzel bir nimet :) Bunu hayal eden o kadar çok insan var ki. Sanırım buda sizin ayağınıza kadar gelmiş bir durum :)
Ben olumlu tarafından baktım, olumsuz tarafından bakmayı pek sevmiyorum :)
İsleri iyiyse ileride yaninda baska birini de calistirabilir yani devamli 12 saat orada kalmak durumunda da kalmayabilir. Su sartlarda en iyi isi olanlar bile gunde 10 saat rahat calisiyor. Beyaz yaka bile. Bu ulkemizin genel bi sorunu. Yine de sen bilirsin...
Haftanın bir günü illaki izni olur. Neredeyse bazı iş yerlerinde doğru düzgün tatil bile yok. Sana kalmış, sıkılmam dersen, sorun çıkarmazsan olabilir. (Sorun çıkarmak derken, "sürekli iştesin eve geliyorsun benimle ilgilenmiyosun" gibi...)
bekleme kardeşim hemen git başka adamların altına gir, 12 saat kudurmuş birisinin akşam 9 a kadar kocasının gelmesini beklemesi büyüüük eziyett hatta kocana söyle gelirken koaförden bir kaç erkekkkkte getirsin sana, yedekte lazım olur 😂
neden yürümesin benim birsürü arkadaşım var eşi esnaf olan. Dediğin gibi uzun çalışma saatleri var ama hiç boşanmaya kalktıklarımı görmedim🤭 Allah geçim ve dirlik düzen versin önemli olan o.. Hem yeni evliyken hep bir arada olmak istemiyor ama emin ol birkaç yıl sonra anlayacaksın ki, erkeklerin evde durması hiç iyi olmuyor. Hatta artık işe gitsin de çekilsin ayağımın altından, işime gücüme bakayım dersin😄
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
12 saat ne! 8 saatte uyku gitti 20 saat. 4 saat mi görüşceksiniz sadece, saçmalık.
Bu kadar çalışmak zorunda değil. Bir işi gir kaybedeceği parayı böyle kapatırsınız o da 8-9 saat çalışsın hayatı yaşamaya zamanınız kalsın. 12 saat geçmez; evde boş boş kukuman kuşu gibi oturup beklemicen sende herhalde, 1 seneye depresyona girersin. Çocuklarınız filan olursa çocuklarda bir babasını görsün.
@forbiddenzone adam çalışmasın demiyorum ekmeğini kazancak tabi de 12 saat çalışma... köle mi bu adam? Evin ekomik yükü bu kadar birini ezcek kadar boynuna bağlanmamalı. Müşteri kaybediyormuş kadında çalışsın kaybettiği müşteriyi tolere etsin. En azından hafta da fazladan bir gün daha tatil yapsın. İşide ayakta yorucu iş çünkü.
Önemli olan kaç saat çalıştığı değil. Helal kazanıyor mu sana bakabiliyor mu önemli olan bunlar. İlla bu adamın haftalık izni olur. Evine ekmek getirmek için 12 saat çalışması sorgulanması bir şey değil tam aksine takdir edilmesi bir durum.
Günde 3 saat çalışıyorum asgari ücretten 3-5 kat yüksek maaşta alma imkanım oluyor fakat bu sorulardan sonra artık kariyeri tam mümkünse zengin kişiyle evlilik kurmayı düşüneceğim. Genel kültürsüz kariyersiz kadınların kurduğu kafa planlarına bak
Valla gerçekten seviyorsan yirmi saatte beklersin aylarca da ama sevmiyorsan bir dakikasi batar sana ama yazından anladığım kadarıyla sevmiyorsun sen bu çocuğu seven işine saatine bakmaz
Benim nişanlım gece çalışıyordu 15:00-03:00. Genelde eve gelmesini bekliyordum, bazen uyuyakalıyordum. Sabah 5-6 gibi uyuyordu öğlen 2 buçukta kalkıp işe gdiyordu. Ben de sabah çalışıyordum. Bir birimiz anca öyle görüyorduk. 7 senedir beraberiz ve mutluyuz. Senin söylediğin bahane bence. Sevince, 20 saat çalışsa bile beklersin.
12 saat uzun.. Bir de yolda geçen vakti de düşününce zor ve yıpratıcı olur. Daha az kazanç ve daha kisa çalışma saatlerini tercih etmeyi düşünün derim.
Sn bu adamı seviyorsan herseyine katlanacaksn ve bu adamın işi yani çalışıyor adam gezme de değil ya seviyorsan bunlara katlanıp dayanicaksn işine gelmiyorsa da evlenmicksn
Yaşım 22 benim de kendi yerim kendim 15 saat civarı net çalışıyorum ekibimle beraber günluk 37 saatı geciyor kazancım aylık 30 civarı ve çalıştıkca daha da artıyor iyi bi gelecek için neden durayım?
Babam da bayan kuaförü. Bayram, yılbaşı, bazen pazar günleri yıllarca çalıştı. Emekli oldu. “Artık kapat kafanı dinle.“ diyoruz ama “Sevenler var.“ diyor. Birçok yönden kısıtlayıcı bir meslek.
Sevgili gizli üye derdini seveyim böyle dert mi olur gözünü seveyim böyle küçük şeyleri dert edineceksen hiç evlenme daha iyi bence evlilik binbirtürlü zorluğu getiriyor.
Yeterince kazanacağı bir işi olsun para hırsı ya da mal mülk sevdası olan adam çok zor.. İşiyle evli bi adamı ben ne yapayım ben para değil ilgi isterim
Evlenmek için 9-5 mi çalışmak gerekiyor? Sen ve eşin olacak kişi duygularınıza bakın. Daha önemli gerçekçi nedenlerin sorunların olabilir halledilmesi gereken ilişkide onu gözlemle bence.
Nerede calistigina bagli simdi binlerce meslek dali var 12 saat calisan simdi gidip holding de calissaydi is adami olup 20 saat bile farketmeyecekti mesela yani evlenilebiliyormus
En azından parası için yapışan bir tip değilsin güzel. Soruna gelince seviyorsam istersem haftada 3 gün göreyim olay bitmiştir. Seviyorsan bence sen de böyle düşünmelisin
Dusunceye bak valla o delikanlıya üzüldüm. Size serseri aylak aylak dolanan kişiler lazım.
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Demekki asker olsa boşanırsın yav ne saçma soru bunlar ya ya seviyorsan evlenilir zaten evlenince bulacaksın onu görmekten önemli olan seni sever mi değer verir mi şiddet uygular mı aldatır mı
Çözülmeyecek problem değil iş ve koşulları zamanla değişir ama karakter değişmiyor aranızdaki sevgi önemli.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Sevgilim Komando yoğun çalışıyor akşam eve gelince ağzı açık yatıyor bu ara daha yoğun görüşemez olduk bu durum onu bedenen ve zihnen yoruyor hastalanıyor sürekli bende özlüyorum üzülüyorum ona bir şey olcak diye korkuyorum.
Millet Kocam çalışsın eve ekmek getirsin diye bakar, sen ilgi alaka derdindesin tabiki oda gerekli fakat işi böyle ya kabul edersin ya da etmezsin
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bence haftanın her günü 12 saat normal değil. Bazı günler daha az çalışaın hem dinlensin hem de evli olduğunu hatırlasın. Sende eğer böyle bir evliliği hayal etmiyorsan girişme derim, mazallah sonra aldatırsın falan alırsın başına belayı.
Pardon kocan 12 saat çalışırken senin evde oturmak yerine 8 saat de olsa bir işte çalışacağını düşündüm. Kendin bir iş yapma 12 saat çalışan adamla olur mu diye sor erkekler genel olarak gerçek den saf 12 saat çalışıp işi gücü olmayan kızla evlenip bir ömür onun ekonomik yükünü çek üzerine kadın acaba evlenmesem mi diye düşünmüş olsun
Bu eşitlikçi erkeklerin kafa yapısı da ilginç. İş erkeğin çalışıp karısına bakmasına gelince saf bunlar yaaa kadının ekonomik yükünü niye çekiyor diyor ama kadın çalışsın kocasına yemek yapmayi da eksik etmesin diyor. Çok akıllısıniz siz heee. Kadın hem calisacak hem senin bütün hizmetini görecek senin ona ne faydan olacak kardeş? O kadın maaşını kendi yiyip fatura giderlerini de sana kitlese yeridir kusura bakma.
Ne güzel işte işinde gücünde bi pazarı var onu da sana ayırır bunun akşamları var Birgün yorgunsa diğer gün yine sana ayırır. Kendi dükkanıymış yine düşünceli biriyse zaten istediği birgün çalışmaz yine sana ayırır vakit