Böyle bir şey olmaz ya enflasyon farkı nedir bence bu doğru değildir. Bu kadar tutmaz çünkü. Bende aldım. şu an günümüzde kyk kredisi ne kadar ki ana parası 32 bin enflasyon farkı 70 bin olsun
2010 da aldığımı varsaydım yine 25 oranda çıktı bu zamana kadarki ödemediğimi varsayarsak yani. Şimdi bu görseli gören ne diyecek peki devleti hakkında
Benzini dışarıdan dolarla alıyoruz ve brent petrol şu an 123 dolar. Rusya ukrayna savaşı öncesi shell firması 28 dolardan almıştı. Biz 40 dolara alıyorduk. şu an hem dolar yüksek hem de bir enerji savaşı var. Doğalgaz elektrik her şey pahalı. Rusyanın savaşa sokulma sebebi de bu zaten. Dünya genelinde küresel bir kriz var. Avrupa enerji ihtiyacının yüzde 46 sını rusyadan alıyordu. Hollanda başbakanı ne dedi geçen gün halka. Fakirleşiyoruz ve buna alışın dedi.
Kimsenin kimseyi kıskandığı yok da dünya alışırken dünyanın parasını biz toplamıyoruz ki alışmamazlık etmeyelim. Alışacağız ve pandemiyi atlattığımız gibi bu günleri de atlatacağız inşallah.
Hayvancılık diye bir şey kaldı mı. Köyle bile yoğurdunu yumurtasını şehirden alıyor. Köylü hayvanla uğraşmıyor ki fiyatlar ucuz olsun. Herşeyi devlete yükleyemeyiz. Pandemi sürecinde maske 250 liraya fırlamadı mı. Şimdi ne kadar 9 lira. Yangın çıkınca 40 lira olan yanmaz eldivenler 100 liraya çıkmadı mı. Biz millet olarak ebu zer olmadan baştakilerin ömer olmasını bekleyemeyiz.
Tarım politikaları yanlış ben şu an hükümeti savunmuyorum halkın da bunda payı var diyorum. Biz çok dürüst bir millet miyiz sence. Dünyada üç kağıtçılıkta dolandırıcılıkta devletini soymakta birbirinin kuyusunu kazmakta kendi milletinin hakkını yemekte bizden daha ileri bir halk var mı.
Bu her millette var olan şeyler. Ben refah seviyemizim geldiği duruma parmak basmak istiyorum yoksa sütten çıkma ak kaşık değiliz. Ha bu arada benzin isterse 50 lira olsun çok umurumda değil benim gücüm var biniyorum mesele gücü olmadan bunu israrla savunanların olması
Ben anlıyorum. Ben 2002 den beri hükümete oy veriyorum. Yarın seçim olsa yine veririm. Önümüzde iki seçenek tek var biri millet ittifakı diğer cumhur ittifakı başka yok. Keşke alternatifleri olsa da versek. Hükümetin çok fazla yanlış politikaları var. Eğitim politikalarımız yanlış tarım politikaları yanlış para politikaları yanlış yani yanlış da yanlış. Ama millet ittifakına vermektense veya oy kullanmayıp millet ittifakının ekmeğine yağ sürmektense mevcut iktidara vermeyi tercih ederim.
Çünkü senin sorgulamadan verdiğin bir oy beni, ailemi ve 80 milyon insanın geleceğini de etkiliyor. Çiftçilik yapan amcalar ağlıyor kazanamıyoruz diye, emekliler 70 yaşında eli ayağı tutmuyor çalışmak zorunda kalıyor, öğrenciler anneme babama yük olur muyum diye bir kahve içmeye korkuyor.
@Bizamaninmeleki bu benim demokratik hakkım istediğim partiyi istediğim ideolojiyi veya istediğim düşünce tarzını desteklerim. Sende demokratik hakkınla ilgilenebilir kime oy vereceğini kendin tercih edersin. Öncesinde yapılan yanlışları da gördüm. Yalnız ağlayan çiftçileri değil tüm ülkenin ağladığını da gördüm. O yüzden millet ittifakına oy vermeyeceğim. Onları destekler nitelikte hiç bir adım atmayacağım.
@Bizamaninmeleki bende duan kabul olsaydı gökten kemik yağardı diyorum. Belli ki senin karşıt görüşlere saygın yok. Saygısızlara verecek cevabım da ancak bu şekilde olur.
Almıştım odemistim 1997 1999 arası kullanmıştım katkı kredisi 2002 gibi odemistim 32 bine 102 bin mi odeyeceksin intihar et daha iyi Vine lan şerefsizlik bu be ayıptır günahtır oylar bana KYK borçlarınızı siliyorum 😂
ben aldım 2009 2011 arası 2019 da atanana kadar ödemedim. Atamam çıkmış bana tebliğ edilmeden banka hesaplarıma haciz gelmişti. 4400 tl idi 8000 olarak ödedim
Kpss arifesi aylarda şart mı hatırlattınız ya benim 26 bin küsür, bu ay resmî olarak başladı geri ödeme amaa işsiz olan ben tabi ki ödeyemem şu an kdjdnsn