Soru başlığı saçma oldu biliyorum 😂 tabikide hekimler göçüyor!Yarın babam uzman pedagog ve emekli oluyor. Ablam göz doktoru ve yakında Malta'da özel bir hastanede görev alacak. Ben ise geçen sene istediğim tıp fakültesi gelmedi diye tercih yapmadım ancak bu sene yabancı dilde çalıştım ve yurt dışında tıp fakültesi okuyup doktor olmaya kadar verdim✌
Bu postu göremeyecek ama bize zorluk çıkarmayıp tam aksine bize her zaman destek olan canım🥰 babişkoma sevgilerimi ve öpücüklerimi 😘 gönderiyorum...
Siyasi olarak şu hükümeti kesinlikle istemiyorum. Fakat ülkemizde geçim standartları o kadar kötü olan insanlar var ki onlara bakınca doktorların yaşam standartlarının daha yüksek olduğunu düşünüyorum. Sırf para için yurt dışı tercih eden doktorları gerçekten kınıyorum. Bu milleti bu ülkenin vatandaşlarını nasıl olur da doktora muhtaç hale getirmek istersiniz. Kimin hakkına diye soryuyrum bende
0
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Bende doktorlar insan gibi calistirilmiyor! Hafta sonu 7/24 arıyorlar! Gece 1-2 demeden arıyorlar acil çağırıyorlar. Hafta sonu piknik yapıyoruz babamı arıyorlar piknik zehir oluyor. Kısacası her şey para değil!
Çalışma koşulları gerçekten çok önemli özellikle Doktor ve Öğretmenler için Bunlar beyinleri ve vücutları ile çalışan insanlar dinlendikleri ve kafaları rahat olduğu sürece daha verimli olacaktır. Benim için kutsal 3 meslek var. Doktorlar, Öğretmenler ve Güvenlik Kolları ( Askerimiz Polisimiz vb ) Bu 3 mesleki yapan kişilerinde aileleri var biliyorum ama banane deme şansları yok diye düşünüyorum
Bulundugum sehirde, roman mahallesinin icine büyük hastane yaptilar. Romanlar doktorlari ve hastalari rahatsiz ettiler. Her gün hastanede olay cikardilar. Doktorlarin hic biri durmadi, gelen kaciyor. Zaten isleri, kosullari zor. Birde romanlarin pisliklerinden mahvoldular. Güvenlik gorevlilerinin hemen hemen hepsi istifa etti. Güvenlik gorevlisi biriyle konustum. Bir bucuk senede 7 tane mahkemesi oluşmuş. Bunaldim abi diyor, aldigimiz üç kuruş, her gün olay olay. Devlette desteklemiyor bunlari. Ben doktor olsam dakika burada calismam.
Sadece hekimler herkes bir dakika bile durmak istemiyor bu ülkede
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Ben de doktorum daha önce maltada yaşadım birkaç ay. Ablan hakkında bilgi verir misin çalıştığı hastane denklik vs. Maltada denklik olaylarını hiç bilmiyorum
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Ecdadın at koşturduğu yerde çöpçülük yapacaklar. Onların Doktorluğu burada geçerli. Orada kim ne işi verecek.
0
5 Yorumla
Soran
+1 yıl
Doktorlar gerekli belgeleri aldiginda yurt dışında görevlerini eda edebiliyorlar. Devlet hastanesinde yapamazlar ama özel hastanede yapabiliyorlar
Tamam da bilgi birikimleri yok. Kapasiteleri yok. Yetenekleri yok. Türkiye Doktorluk okumak, yurt dışında mühendislik okumakla aynı şey. Seviye düşük kim niye çalıştıracak? Gidip doktorluk yapacağını mı zannediyorsun sen yurt dışında :D
Evet neden olmasin? Ben yurt dışında okuyacağım zaten. Türkiye artık bitti! 40 asırlık türk yurdunu iflas ettirdiler. Ülkenin doktora ihtiyacı varken doktorlara kal diyemeyen ve ya demeyen biri bu ülkenin başında iken bu türk halkı bir daha iflah olmaz. Ben eylülde yurt dışında muhtemelen öğrenci olacağım kendimi kurtaracağım bence siz kendi derdinize yanınız...
Hemşireler genel olarak istifa edip özele gidiyorlar. Ablamın hastanesinde çalışan hemşirelerle haşır neşirim. 3 tanesi şu an devlet hastanesinin 3km uzağındaki özelde çalışmaya başladı...
Paraya ihtiyaçları yok ki. Evliler ve daha insani çalışma koşullarına ihtiyaçları var. Devlet 1000-2000tl fazla verip 3 - 4 kat fazla çalıştırıyor daha fazla nöbet tutturuyor hafta sonunu bile zehir ediyorlar. Özelde aylık nöbet çizelgesi var ayda 1 kere hafta sonu nöbet tutuyorsun