Arkadaşlar ertesi gün Bolca Hindi fabrikasında işe başlayacağım ama şu tereddütüm var. Fabrikada çalışmak insanı küçük düşüren bir şeymiş gibi geliyor bana. Yani fabrikada sadece vasıfsız, büyük yerlere gelemeyen insanlar çalışır düşüncesi düştü aklıma. Sizce de öyle mi yoksa neticede alın terinle para kazanıyorsun diyenlerden misiniz?
Fabrikada işe başlayacağım ama tereddütteyim. Fabrikada sadece vasıfsız insanlar mı çalışır?
Hiç bir meslek diğerinden aşağıda değildir.. bazıları kutsaldır. Öğretmenlik Adalet vs gibi. Ama bununda neden kutsal olması gerektiğini biliyoruz.. işçi ile mühendis arasında hiç bir fark yoktur. Farkı yaratan sadece sizin algilarinizdir.. birinin el becerisi yoktur diğerinin hızlı fikir üretme yetisi.. bu birini diğerinden üstün kılmaz. Aksine biri olmadan gideri olmaz çünkü iş yapılamaz. Mesleklerinize laf edecek insanlar sadece kendinin küçük beyinli olduklarını beyan etmiş olurlar. Öyle insanlarla da sizin işiniz olmasın dostum
Calışabilirsin belki. Ama önce bikaç çavuş pisliği diye konulmuş birisi çıkar karşına. Arada yoklamalar ypar durur. Diğer başta tuttuğu elemanlarını hep esas alır. Seni ise ordan oraya işinin takibi halinde izlemlerde bulunur. İşini güzel yerine getirsen bile bak zararda olursun. Kafasına göre söylemlerde bulunacak çünkü. Yemek saatlerinin de iğrençliği ve rezillikleri ayrı. Bu ortamda 2 kuruşa hırpalanmak istiyosan çalışabilirsin ama dikkatli ol ve kendini destekle. Bu gibi ortamların basit bi sistematik tarzı çalıştırılan yerler kapatılmalı ve hatta ve hatta yıktırılmalıdır. Kapatılmasına dair Şikayetlerde bulunun sebebi eşliğinde. Zira Herşeyleri Rezillik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
8
Cevap
4
Cevap
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Elbette hayır neden böyle düşünüyorsun ben açıkçası böyle bir görecelilik olduğundan bile birhaberdim:/ bu aklıma bile gelmezdi yani o da normal bir iş sonuçta. Emin ol büyük yerlere gelmiş insanlar dibin dibini görmeden zirveyi görememişlerdir. Bununla ilgili sayısız hayat hikayesi okudum ve izledim. Yani bugün fabrika da çalışırsın yarın kendini geliştirir düzeyini yükseltme fırsatı yakalarsın ertesi gün belki kendi iş yerine açma sermayen olur. Zaman gösterir bazı şeyleri sabır anahtardır inanç ve istemek de seni o yola götüren şey..
Büyük yerlerden teklif alıyorsan kabul edildiysen oralara git kabul olmuyorsa fabrikada çalış eğer paraya ihtiyacın varsa iş beğenmezlik yaparak büyük yerlere geleceğini sanma boş ve parasız kalmaktan iyidir.
İşte çoğu insan, gerçekten çoğu insan fabrikaların öneminin farkında değil. Bizimki de Bolu'nun tek ve Türkiye'nin ilk hindi eti üretici fabrikası. Basit gibi görünse de önemli. İnsanların ağzındaki: "Fabrika köşelerinde sürünmek" deyimi yüzünden fabrikalar gözde küçük görünüyor.
bu toplumun düşünce tarzındaki sorunları çoğumuz biliyoruzdur diye düşünüyorum bu tip insanların ne dediğini aslında önemsememek lazım ağzı olan konuşuyor gerçekten farkında olan biri de böyle şeyler söylemez zaten
Fabrikada çalışmak ne bilim işte 🙄 sıkıntı. Nasıl sikinti diye sorarsan, esnek çalışma saatleri oluyor, halkın olanı vermiyorlar, ortamı kirli ve orada çalışan kişiler genelde düşük ahlak yapısına sahip oluyor ve patronları genel olarak baskıcı...