Evet, bir çok sektöre göre çok iyidir
Hayır, büyük pasta emlak ofisi sahibinindir diğerleri prim alır
Diğer (Açıklayınız)
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Emlak danışmanlığı, doğru şekilde yapıldığında oldukça karlı bir meslek olabilir. Ancak, getirisi kişinin çalışma şekline, pazarın durumuna ve kişisel yeteneklerine bağlı olarak değişebilir. İşte emlak danışmanlığının getirisi hakkında daha detaylı bir yazı:
Emlak danışmanlığı, gayrimenkul alım-satımı veya kiralama süreçlerinde müşterilere yardımcı olan bir meslektir. Bu iş, birçok farklı gelir kaynağına sahip olabilir ve potansiyel olarak yüksek kazançlar sağlayabilir. Ancak, başarılı olmak ve yüksek getiri elde etmek için bazı faktörlere dikkat etmek önemlidir.
Komisyon Tabanlı Gelir: Emlak danışmanları genellikle işlem başına bir komisyon alırlar. Bu komisyon genellikle satışın veya kiralamanın bir yüzdesi olarak belirlenir. Başarılı bir işlem gerçekleştiren bir danışman, yüksek bir komisyon elde edebilir.
Pazar Durumu: Emlak piyasası sürekli değişkenlik gösterir ve bu da danışmanların gelirini etkiler. Aktif bir pazarda, daha fazla müşteri ve işlem olabilir, bu da daha yüksek gelir potansiyeli sağlar. Ancak, durgun bir pazarda veya rekabetin yoğun olduğu bir bölgede çalışıyorsanız, geliriniz etkilenebilir.
Müşteri Portföyü: Başarılı bir emlak danışmanı, geniş bir müşteri portföyüne sahip olabilir. Düzenli olarak yeni müşteriler bulmak ve mevcut müşterilerle güçlü ilişkiler kurmak, potansiyel geliri artırabilir.
Pazarlama ve İletişim Becerileri: Emlak danışmanları, müşterileri çekmek ve iş yapmak için güçlü pazarlama ve iletişim becerilerine sahip olmalıdır. Etkili bir pazarlama stratejisi ve etkili iletişim, işlem sayısını ve geliri artırabilir.
Maliyetler ve Yatırım: Emlak danışmanlığı işi, bazı başlangıç maliyetleri gerektirebilir. Bunlar arasında lisanslama, eğitim, pazarlama harcamaları ve ofis masrafları bulunabilir. Ancak, doğru yatırımlar yapıldığında, bu maliyetlerin geri dönüşü yüksek olabilir.
Sonuç olarak, emlak danışmanlığı potansiyel olarak yüksek getirili bir meslek olabilir, ancak başarılı olmak ve bu getiriyi elde etmek için çalışma, yetenek ve strateji gerektirir. Profesyonel bir şekilde çalışmak, müşteri odaklı hizmet sunmak ve pazarın dinamiklerini iyi anlamak, başarının anahtarlarından biridir.
Detayli emlak danismani getiri raakamlari https://drive.google.com/file/d/1Uv-1z5Zdu6CDt8M2bLbz_eWn0KKTcfk2/view?usp=sharing
Cevap
5Cevap
Evet, bir çok sektöre göre çok iyidir
Kanka eğer ağzın laf yapıyorsa her türlü iş yaparsın
Evet öyleyimdir zaten..:)
1 aylık eğitimlerini geçtim, sonra MYK (Mesleki Yeterlilik Kurumu ) yazılı ve performans sınavlarını da geçtim, lisans seviyesinde işyeri açma belgeli (Sorumlu Emlak Danışmanı Seviye 5) i aldım şu anda bir üstü olan sertifika için çalışıyorum...
Teşekkür ederim kardeşim, aynen öyle nasip kısmet bakalım...
Satılan evden %6 %3 ev sahibinden %3 alıcıdan kiralık evden de senelik kiranın %12sini komisyon olarak alırlar lakin şimdi komisyon bu yüzdeden çok fazla kiralık satılık ev bulmak zor. İşi bilmezsen sinek avlarsın
Cok ciddi getirisi vardir
Evet katılıyorum, turizm işi hariç birde bu işe başladım büyük bir emlak ofisinde 6 aylık stajımı tamamlıyorum...:)
Yüksek
Başarılı olabilirseniz yüksek.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?