Singapurdaki okulumun ilk senesini bitirmek üzereyim. Önümüzdeki haftalarda yıl sonu seramonisi olacak ve ardından "geleneksel" fotoğraf çekimi. Buna göre kızların erkeklerin önünde ayaklarını çıplsk olstsk uzatarak oturmaları gerekiyor. Sorun şu ki ben genel olarak ayaklarımı göstermekten nefret eden bir insanım ve bu şekilde bi fotoğrafımın çekilecek olması kabuslarıma giriyor. Daha kötüsü, bu çekime katılmayan kızlara daha sonra öğrenciler tarafından daha beter cezalar veriliyormuş sonraki sömestrlarda. Sizce ben mii abartıyorum? Böyle seksist bi fotoğrafta olmak ister miydiniz? Ne yapmalıyım?
Yurt dışındaki okulumun seksist ve utanç verici fotoğraf geleneği?
Olayı tam olarak bilmiyorum Singapur genelinde mi böyle diye. Zorunluysa işte Laiklik adına böyle bir şey yapılıyor sanırım. Kominizmin bir getirisi orası için. Eskiden diğer devletlerde de böyle şeyler yapıyorlardı. Hatta Türkiye'de de. Twitter'da birkaç gündür bu çeşit fotoğraflar dolaşıyor işte Laik Türkiye, özgür kızlar falan diye. Eskiden Nazi Almanya'sında da böyle şeyler vardı. Fransa zaten eskiden beri bu halde.
İşler dönüp dolaşıp kadın vücuduna cinsel açıdan bakmamalıyız saçmalığına dönüşüyor ya da isteyen istediğini giyer bla bla. Bilmiyorum bunun sonu gelmez.
Kadınların akıllı olması lazım başta.
0
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
Laiklikle falan ne ilgisi var bilmiyorum ama özgürlükle ilgisi olmadığı kesin öyle olsa istediğimizi giyeriz.