Ben yaklaşık 2 saat önce mort oldum 😨😱 nasıl mı hemen anlatıyorum...
Benim kuzenim var kendisi ingilizce işletme okudu. Okulu bitireli 3 sene oldu ve tahmin ettiğiniz üzere işsiz. Tek tecrübesi var mediamarktta 9 ay çalışmak...
Bayramda bana kanada'daki mediamarkta başvuru yaptım yakında gidiyorum dedi bende güldüm 😂 Şimdi dünyanın öbür ucundan cagirirlar seni dedim. Kahkaha koptu orada. Sonra bi haber geldi. Kuzenime indeedden yazmışlar. Sonra görüntülü konuşmuşlar mülakat tarzında. 1 gün sonra işe alındınız. Çalışmak isterseniz size gerekli vize ve çalışma iznini aliriz demisler.
Anlaşmışlar bugün bir baktim 1 hafta sonrası için kanadaya uçak bileti almış kanadadaki patronu. Kalacak yerine kadar ayarlamışlar 😳 3200 kanada doları maaş + bonuslar teklif etmişler. Valla mort oldum 🤯 ben şaka sandım ama değilmiş 😶 turkiyede 3 senede iş bulamadı dünyanın öbür ucunda şıp diye buldu valla helal olsun dedim...
Hocam öncelikle kuzeniyin adına sevindim başarıları daimi olsun. Fakat şu mort olma meselesine gelince burada mort değilde Rezil oldum ya da bahsi kaybettim denilebilir çünkü mort kelimesinin kökeni literatürde fransızca bir terimdir anlamı ölü demektir biz toplum olarak spikerliğe yeni başlayan sunucular gibi bi kelimeyi duyar duymaz ne anlama geldiğini bilmeden senelerce kullanıyoruz oysa yabancı kaynakları iyi araştırmak lazım mesela jandarma kelikesi fransızca jöhn de arme jöhn adam de genç arme silah. Yani silahlı genç adam ama trend okunuşu silahlı adam arme silah donanım ya da silah gibi dir
Kanada ben kendi özelimde tercih etmem. Herşeyi hoş gibi, özellikle doğası🌲 ama bir dezavantajı var ki; çok soğuk bir ülke. Bir tek uzak batıdaki Vancouver ve civarları biraz daha ılık. Soğuğa dayanamayan biri olarak tercih etmezdim. Sıcaklık ortalamaları Rusyadan dahi beter. Kanada benzeri Avustralya🇦🇺 tercih ederdim. Güney yarım kürede ve çok daha sıcak. 😊
3 senede uça uça bir hal olanın kuzenin şimdi Kanada da nasıl yaşayacak nasıl geçinecek cemaati müslimin.. Kurulu düzeni de olur şimdi eğer olmasaydı 10 sene sonra dönerdi :D
Çünkü günlerce çalışacak eleman arıyorlar! Orası türkiye gibi mi. Kanadada insanlar 1 sene çalışıyor sonra işsizlik maaşını alıp aylarca dünyanın bi yerinde gezinip duruyorlar. Mesela bizim isvicrede de durumlar aynı. Ben şu an isten çıksam işsizlik maaşımla turkiyede krallar gibi geçinirim. Hatta otellerden beri gelmem 😂 2600 frank işsizlik maasi ne demek!
Hayır! Kadrolu sürekli çalışacak işçi bulamıyorlar! Yaz geliyor istifa edip işsizlik maaşına başvuruyorlar. Işsizlik maaşı 2400cad veriyorlar ve bu para ile dünyayı geziyorlar. 40-45 gün yıllık izin veriyorlar ama onlar 6 ay gezmek istiyorlar! Kısaca tembeller
@minikcadınız evet avrupa üleklerindede öyle şirket romanyada fabrika açıyor adamlar keyiflerine düşkün dogru düzgün çalışmıyorlar. ne vardiye olabiliyor ne mesai. zaten emeklilik burdaki gibi değil tazminat bilmem ne yok üc beş çalışıp geziyorlar ama almanya ingiltere japonya gibi ülkeler disiplinle üretimle bu haldeler şimdi. biz üretmiyorsak üç kağıda kaçıyorsak kısa yoldan para peşinde koşuyorsak bu ekonomi bize müstehak bu hükümet müstehak
Çok beceriksiz ve ortalama tipte bir arkadaşım güzel bir kızın numarasını almıştı otobüs durağında. Ömründe ilk kez başarmıştı bu tarz bir şey. Aşık olduğu kıza açılmamış biriydi.