Doğuda öğretmenlik yapan görseldeki şahısların paylaşımını görüyorsunuz bunlar sizce oradaki öğrencilerine gerçek sevgiyi veya saygıyı iliklerine kadar hissettirmis midir? Bu arada tabelada hosgeldinizin yanına kurtce hoş geldiniz yazılmış ona ithafen yapıyorlar bu paylaşımı.
Eskiden polis olmak asker olmak öğretmen olmak sağlıkçı olmak bir idealdi. İnsanlar tutku ile bu mesleği yapardı. Son 15 yildaki anlayış ne olursa olsun bir üniversite kazanıyım ne olursa olsun bir 4 yıl üniversite okuyup ortam görüyüm ne olursa olsun bir yere kapak atıyım anlayışına dönüştü. Hal böyle olunca bu mesleklerde de çürük elmalar hayli çoğaldı.
Oncelikle Turkiyede zaten okuma yazma bilmeyen yerlerde kurtce hoş geldiniz yazmissin yazmamissin ne farkeder bu ilk elestirim, ikinci olarak bu paylasimi yapan ogretmenler atandiklari yerlerde ogrencilerine saygiyi ve hosgoruyu nasil ogretecek bu da ikinci sorguladigim ve elestirdigim nokta. Yaptiklari harekete onay vermiyorum ancak rahatsizliklarini daha hos bir sekilde ifade edebilirlerdi.
çarpıtıyorlar konunuyu ırkçılık diye.. ben de İstanbul'a hareket çekiyorum mesela ayrılırken
0
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Benimde umurumda olmaz normalde ben de bir yeri sevmesem ve oradan ayrılacak olsam böyle bir paylaşım yapabilirim ama storyde yazdıklarına baktığımızda apaçık ırkçılık değil mi