Eşimle birbirimizi cok seviyorduk bu yuzden okulun bitmesini beklemeyemedik. Cok erken evlendigimizden ikimizinde ailesi olaya iyi bakmiyor hala Şu an bile bize karsi soguklar ve tavirlirlar ben hala hazirda hukuk okuyorum , esim mimarlik okuyor , gecen hafta hamile oldugumu ogrendim , henuz kimseye soylemeye cesaret edemedim , biz de aptalca hareket ettik cocuk icin cok erkendi. Simdi ne yapmaliyim alileme soylesem yumusarlar mi ya da cocuguma daha iyi bakmak icjn okulumu biraksam ne yapmaliyim?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Hiç olumsuz düşünme bence. Ne güzel genç anne olacaksın. Öyle okulu bırakmayı falan da niye şimdiden dert ediyorsun? Okuyarak anne olan, başarılı kariyer sahibi olan bir çok kadın var, onlar yaptıysa sen de yaparsın☺️ Ayrıca özel hayatınız da seninle eşini ilgilendirir; doğrusuyla yanlışıyla hayat senin, bu kadar stres yapma😌
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılÖncelikle hayırlı olsun, umarım çocuğunuz sağlıkla doğar. Hiç problem etmeyin. Gidin hocalarınızla güzelce konuşun, halinizden anlayacaklardır. Hangi ünidesiniz bilmiyorum ama duyduğum kadarıyla Ankara hukukta felan devam zorunluluğu yokmuş. Bundan sonraki zamanda dönemde ağır derslerden 1, ortalama zorlukta ders varsa 2 şer ders seçerek birkaç yıl sonra bitirirsiniz. Sadece çocuğunuz doğduktan 6 ay sonrasını da kapsayacak şekilde dondurun yeter. Sonrasında yavaş yavaş bitirirsiniz. Endişelenmenize gerek yok. Adım attığınız sürece ne kadar yavaş gittiğinizin bir önemi yoktur.
00 Yorumla
Bu senin hayatın daki bir dönüm noktası
Bu yüzden eski hayatına son kez iyi bir şekilde bak bun dan sonra ki yaşamın zorok farklı olacak okulu mümkün ise dışarı dan ya da evden okuyacak şekil de ayarlayan bilirsin. İlk hamilelik ise çok zor anların olacak ama bana sorarsan sen bu anlarının anı olarak kaydet ve sürecin keyfini çıkar.
Umarım sağlıklı bir şekilde dünya ya gelir ve daha çok güzel anılarınız ile uyumlu bir Aile olmayı başarısınız00 Yorumla
hamilelik sürecinde ilerledikçe okula gidemezsin dondur flan ne yapıyorsan çocuğu doğur sonra devam et çocuk olunca aileler yumuşar barışırlar çocuk her tarafa mutluluk huzur getirir okulu tamamen bırakma yaşlarınız kaç
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
38
Cevap
46Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yılYandınız mı diye sorarlar insana. Ne aceleniz vardı? Çocuk olduktan sonra ne derslerine yoğunlaşabilirsin, ne okula gidebilirsin ailelerin büyük desteğine ihtiyacın var şimdiden onların gönlünü yap derim ben. Şahsen 28 yaşımdayım ben bile çocuk sorumluluğu almaya korkuyorum ve çok dikkat ederek korunuyorum. sizlerdeki bu yaşta ne cesaret hayret ediyorum doğrusu. Cahil cesareti olsa gerek🙂
11 Yorumla- +1 yıl
Bence de. Ben kediye bile zor bakıyorum valla.
Gizli Üye(25-29)+1 yılAldır diyen canım yorumlarıni dikkate dahi almayin. Artık olan olmus okulunu dondurabiliyosan dondur zaten çocuk doğduktan sonra aileleriniz yumuşayacaktir bundan emin olabilirsiniz. Çocuk biraz büyüdükten sonra okulunuza devam edersiniz kariyerinizde de geri planda kalmazsiniz. Hakkınızda hayırlısı olsun. Allah bebisi sağlıklı bir şekilde kucağıniza almayı nasip etsin inşallah ♥️
00 Yorumla
+1 yılEvlenmek ile çok doğru bir karar vermişsiniz , ama keşke çocuk için bekleseydiniz. maden böyle bir şey oldu , bence okulunu dondur, sonra devam edersin , çocuğunun sana ihtiyacı olacak. Bir annenin ilgisi ve sevgisinin yerini hiçbir şey tutmaz.
02 Yorumla
Soran+1 yılAnaladim fikrim. icin tesekurler
- +1 yıl
Bide tek senin okulu bırakman yetmez , kocanın da okulu bırakıp eve ekmek getirmeye başlaması gerekiyor.
Buna başka bir çözüm olarakta , çocuğu doğurup hiç gönül bağı kurmadan çocuğu olmayan bir aileye verebilirsin.
Aldırmak ta bir seçenek ama hiç içime sinmeyen kötü bir seçenek, eğer ruh uflenmeden önce aldırırsan , olabilir gibime geliyor.
+1 yılBekleyemedinizmi 2 3 yil ailenizi uzmussunuz bide cocuk ustune ailenize uzuldum nelerle okutuyorlar cocuklari okul bitmeden evlenip cocuk yapiyor cocuklarida uzucu durum ben olsam yumusamazdim daha cok kizardim
00 Yorumla
+1 yılNeden bu kadar grzklısiniz ya öğrencisin çocuk yapıyorsun. Ne olacak yarın öbür gün daha genceciksin bosanacaksin muhtemelen gençliğin geleceğin okulunn herşeyin bitecek
12 Yorumla- +1 yıl
Sen avukat falan mısın? Seninle mi konuşuyorum ben
+1 yılÇocuk bakmak icin herşeyiniz hazır mı? Maddi yönden tut.. Siz hazir mısınız br çocuğa bakmaya. . degilseniz üzülerek söylüyorum ki çocuk getirmeyin dünyaya.
10 YorumlaBence evlilik hamilelik bunlar okulunu bitirmemene engel seyler degil evet herseyin bi sirasi zamani var ama o çocuk belki sizin icin daha hayirli olck yani bi cani dünyevi birsey icin almayaa kalkisma bunun vebalini ödeyemezsiniz yani hamilelik sürecini bi bitir ya da eger baktin hamilelikte bile
Okuluna devam edebiliyrsn et yani ve çok sanslisin sevdigin adamla evlisin ve Şu an hamilesin bence kiymetini bil herkes oyle bir sansa sahip olamiyor maalesef 😒00 Yorumla
+1 yılOkulunu birakma asla isteyen muhattap olup istemeyen olmaz kendi ayaklarin ustunde durman lazimdi. Okula devamkee kocana asik olmaya devamkee bebegi sevmeye devamkee hersey gelecek bebek dogduktan sonra derslerin biraz aksar vs. Bu durumda ailene bugune kadar sizden bisey rica etmedim ama torununuza bakin az ders calisicam diyebilirsin. ASLA BIRAKMA.
00 Yorumla
+1 yılkeşke eleştirmek ve hakaret etmek yerine biraz empati kursanız olan olmuş yapıcak bişey yok. bence okulunuzu dondurun çünkü o çocukugun stres altında gelişmesi büyük risk eşinizle konuşup çocugunuzun gelecegi için bir pilan oluşturun ailenizde bu durumu açıklayın belki ailenizde bir nebze olsun ön yargılarını kırarsınız mutlu olurlar.
00 YorumlaGenç yaşta çocuk sahibi olmanın avantajını kullanın ilerleyen günlerde anneanne babaanne devreye girer merak etmeyin bırakmazlar o zaman 1.5 veya 2 yıl sonra okulunıza devam eder daha sonra karıyer planlaması yapabilirsiniz.
Kariyer yaparken çocuğunuzun olması sizin bütün kariyer planlamalarınızı alt üst ederdi Çocuk sahibi olmak apayrı bir duygu anne olun yaşayın bunu. Allah analı babalı büyütsün inşallah.00 Yorumla
+1 yılBilerek yaptıysanız tam enayilik. Neyse kürtaj yapmayacaksanız bakarsınız artık. Birbirinizi seviyorsanız gerisi önemli değil.
01 Yorumla
Soran+1 yılBilerek degildi
Dondurma oluyor mu bir yıl ertele ya nasip öyleymiş kimsenin elinde değil o çocuğun bu dünyada nasibi var ise kimse ona engel olamaz fazlada dert etme bence
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılOkulu dondurursun bir süreliğine sonra devam edersin de ikinizde öğrenciyseniz geçimi neyle yapıyorsunuz?
10 Yorumla
+1 yılAkışına bırak ilk eşine sonra ailene cözüm odaklı ol okulu bırakma pişman olursun bir şekilde yürüt ikisinide
10 YorumlaAilenizi karşınıza almakla en büyük yanlışı yapmışsınız zaten ailenizden af dilemekten gönlünü almaktan başka çaresiniz yok bence
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEvlilik için niye acele ettiniz ki başta hayatinizi yoluna koyup evlenmeliydiniz aileniz haklı ikinizde okuyorsunuz geliriniz ne bilmiyorum bir çocuğa bakabilir mi iki öğrenci onu da bilmiyorum zor bir durum
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHayatın bittti. Bir de hukuk okuyorsun nasıl bu kadar cahil oldunuz 5 10 dakikalık zevk için hayatınız gitti. o okuluna devam etsin sen mecbur dönemi tamamlayıp okulunu dondur
20 YorumlaYa kızım önce okulunu bitir sonra ekonomik özgürlüğünü kazan sonra evlen
20 Yorumla
+1 yılİyi halt ettin hayatın içine böyle sictin tebriklerr
20 Yorumla
+1 yılGeçmiş olsun artık yapacak bir şey yok inşallah sizin için her şey daha güzel olur bebeğin hayatınıza şans getirmesi dileğiyle
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAman be sevdiginle evlisin herşeyin üstesinden gelinir. Bak mesela ben sevmediğim biriyle evlencem sevgidim kişi ise başkasıyla evli inan bana insan sevdiği yanında olunca zor olsada üstesinden gelir 😐😔
00 Yorumla
+1 yılOkulu birakma geleceğin söz konusu kimseye güven olmaz ve ailene söylemeden önce işini garantiye al evlen sonra söyle
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılokulunu birakma hem kendi hem esinin ailesi yumusar ve yardimci olurlar
ama buyuk sacmalamissiniz.
okulu sakin birakma ama00 Yorumla Hiç bu uçak havada hiç bir çocuk anne karnında kalmaz... Okulu bırakma sakın boş ver gerisini takma
03 Yorumla
Soran+1 yılAnlamadim basinj tam
Soran+1 yılAnladim tesekurler
- Eğitim & Kariyer konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılokulu ve hamileleiği berraber yürüt eş destek olması için konuş ev işleri aksayacaktır
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılımm bu seneyi bitirip sonraki sene okuluna ara verebilirsin en azından 1 sene ara verirsin çocukta büyümüş olur biraz bakıcı tutarsın okulu bitirirsin sonra çocuğu bence aldırmayı düşünme
10 Yorumla
+1 yılSiz zaten birlikte olduğunuzdan beri hayatınızı daha ne kadar dibe götürmek için yarışmışsınız
11 Yorumla- +1 yıl
+1
- Eğitim & Kariyer konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılAlkışlıyorum şimdi sen okulu bıraktın eşinlede birşeyler oldu ayrıldınız Ondan sonrası ne olucak
10 Yorumla Aldır takılma çok az okulunu bitir günah falan da değil.
06 Yorumla- +1 yıl
siz iyimisiniz ya karnındaki canlı farkındamısınız ne demek günah degil?
- +1 yıl
kurtajin cinayeten bir farkı yok bir çocuk anne rahmine düştügünde insan ruhu üflendiginde artık o çocuk hürdür. siz nasıl şu an yaşıyosanız o bebeginde yaşama hakkı var yorum yaparken 2'kere düşüp yorum yapın insanları yalnış yöne sürüklemeyin.
Okuma otur rahatına bak evde kocan ile cocugun ile ilgilen kadının yeri evidir.
00 YorumlaBüyüklerin sözünü hep başımıza gelince anlıyoruz Allah yardımcınız olsun
00 Yorumla
+1 yılOlmuş artık korunmaliydin o zaman. okulunu dondur sonra devam et oluyorsa
00 Yorumla
+1 yılPusetle gider gelirsin problem değil eğitimine bak sonrası gelir düzelir
00 Yorumla
+1 yılOkulunu bırakırsan içten içe ileride hep çocuğunu suçlayabilirsin ( geleceğimi çaldı)
İyi düşün.00 YorumlaHem bebek hem okul zor olacaktır ama imkansız değil
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 341 cevap paylaştı.
+1 yılEninde sonunda doğuracaksın nasıl olsa, ha bugün ha yarın, ne fark eder.
00 Yorumla Bende evliyken ve hamileyken okuluma devam ettim gayet te ikisini bir arada yürüttüm sorunlu bir hamileliğin olmazsa bence devam et okuluna ilerleyen günlerde anneanne babaanne kıyamaz zaten. şu an hem meslek sahibi hemde bir çocuk sahibiyim.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHem de hukuk okuyorsun sakın bırakma çok pişman olursun korunmayı da bilmiyor muydun acaba bence de erkendi çocuk için ne yap et okulunu birakma
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 985 cevap paylaştı. Dusunseydin tüm bunları önceden artık kendinden öte bir çocuk var ona güzel bir hayat sunmalisin
10 Yorumlaeğer bu yolu izlersen yolun sonunda sıkıntılar cekersin okulunu bitirseydin keşke ama kürtaj olmanı öneririm bi coğu insan gaddarca bakıcak bana ama olsun mantıklı olan bu
00 Yorumla
+1 yılOkulu bırakma elinden geldiğince gerekirse ders ders verirsin uzatırsın, dondurursun. İnşallah ailen destek olur. Kısmetiyle beraber gelir inşallah bebiş.
00 Yorumla
+1 yılNe mutluki severek evlenmissin ve ne mutlu ki bir evladiniz olucak buna sevin bence gittigi yere kadar devam et okuluna sonra ara ver
00 Yorumla
+1 yılanneniz ya da kayınvalideniz çocuğa baksın siz de akşam eve çocukla dönün zor olacak ama gülü seven dikenine katlanir
00 YorumlaGebelik hakkında iyi bilgiler edin. Gebelik izlemlerini yap.
00 Yorumla
+1 yılBence okumaya devam etmelisin. Açıktan da olabilir zorlanacanı düşünüyorsan
00 Yorumla
+1 yılBaşta önemli olan sızın mutlu olmanız fakat okulda bitirmek önemli sayılabilir
00 Yorumla
+1 yılO kadar büyük hata etmişsiniz ki geleceğine oynuyorsun
00 YorumlaEşinde öğrenciyse geçiminizi nasıl sağlıyorsunuz
01 Yorumla
Soran+1 yılKiralardan ve esimin. ailesinkn. restorani var oradan gelir. saliyoruz
Gizli Üye(25-29)+1 yılya okulu dondur ya da aldir, bu senin en dogal hakkin. baskasi degil sen tasiyorsun o cocugu sonucta.
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 2,9b cevap paylaştı. Okumaya devam.. Diplomanı almadan doğurma.
10 Yorumla
+1 yılsevişirken bana mı sordun
10 Yorumla
+1 yılÇocuğu aldır, bi daha da böyle bi işe kalkışma
12 Yorumla- +1 yıl
Çocuk için okulu bırakırsan hayatını mahvedersin, burada yok çocuk aldırmak günah yok şöyle böyle diyenleri dinleme hayatını da mahvetme
Yarın bi gün o sevdiğim adam dediğin adam belki de yanında olmayacak
Paran olmayınca ne halt yemeyi düşünüyosun?
- +1 yıl
okulunu bitir kendi paranı kazan sonra düşünürsün çocuk falan
Gerçi bence çocuk düşünme derim de neyse sen bilirsin
+1 yılhayatinin hatasini yapmisin maalesef
00 Yorumla
+1 yılÜzgünüm ama çocuğu aldırmayı düşünün.
01 Yorumla- +1 yıl
Sacmalama ya tek gunahi olmayan cocuk burada
Aceleniz neydi yavrum
Kovalayan mi vardı00 Yorumlagecmis olsun kurtaj yaptir
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 899 cevap paylaştı.
+1 yılArtık bunları düşünmek için çok geç...
00 Yorumla
+1 yılOkumaya devam et , evlilik eğitime engel değildir
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 848 cevap paylaştı.
+1 yılHayal dunyandan cikip evde dogumu beklemelisin
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKocan zenginse bir önemi yok.. Zengo mu?
14 Yorumla
Soran+1 yılYani gelirimiz. kira. ve restoramdan geliyor durumumiz. iyi
Cevap sahibi+1 yılİyi baya ya o zaman çok takılacak bir durum yok. Sen benle mi yaşıtsın 2000li misin
Soran+1 yılEvet
Cevap sahibi+1 yılVay be garip bir durum.
- Devamını Gör (24)
Devamını Gör(69)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt