Arkadaşlar ben dün bir is gorusmesine gittim tekstil sektorunde uretim planlama bölümü dedilerki is cok yogun hic yerimizde oturmaya vakit yok mesela iplik firmasi oldugu icin gerekirse ipligide ben yikiycakmisim amele gibi 5 sene tecrubem var muhendislik mezunuyum endustri dilim var asgari ucret teklif ettiler bende istemedim sonra dil egitimi aldim onun sertifikasina baktilar maasimi 5 bin yaptilar teklif ettiler kabul ettim evrak vercem 10 gun sonra ama is cok yogun yani neyse beni bayramdan sonrasi için baska guzel sirketlerdende aradilar onlarida görmek mülakata katilmak istiyorum napsam bilemedim yani kararsizim is yogunlugu beni dusunduruyor
Güncellemeler
+1 yıl
Baska fikri olanlar var mı
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
7Cevap
Tecrübelerine göre emegin karsılıgını görememek üzdü
Asıl konuya gelecek olursak gir çalış haber gelince cıkarsın dene olmadı
Ama diger firmalara da gelcem dedim bayramdan sonra ve onlarda sektorde iyi firmalar belki fazla maas vercekler belki sartlari daha iyi
Onlarada gidersin kagıdı sonra ver olmadı
Ee digerleriyle anlasirsam evraklari verince hemen ise baslamadan sigortami baslatmazlar dimi
Hayır
Şirkete göre degişir başlasada iptal olur işe göre degişiyor 5 gün olanda var genelde deneme süreci sonrası baslar oda mib 15gün
Basladigim günmü sigortam baslar
Dedim gibi genelde deneme süreci sonrası başlar bazınyerlerde 5 gün de başlayabilir bunu iş yerine sorabilirsin yanlış bilgi vermek istemem
2 aymis deneme suresi cok sacmaa 2 ayda beni isten atmiycaklari ne belli sonra ben nasil is bulcam cv mede kotu yansiycak
Yeni düzenlemeye göre sigorta baslamadan yapılıyordu bunu bildirmek istiyorum hem ne olacak denedik olmadı dersin o kadar mühim mü ki cv tartısma vs bişi olmadı sürece seni zora sokacagını sanmıyorum
Deneme surecinde 2 ayda beni begenmez cikarirlarsa sonraki is gorusmelerinde habire soruyorlar neden 2 ayda ciktiniz neden devam etmediniz almiolar
Anladım bilemiyorum orasını
Off cok zor
maalesef öyle gibi duruyor durumunuz
Digerlrride telde dediler dhaa yasiniz cok genc bizden ogrencek cok seyiniz var yani yesil isik yaktilar orayida gormek istiorm belki maas daha iyi
Ya simdi yaşınızı bilmiyorum ama yani ne olabilir cv de dersin daha yeniyim çalışmadan tecrübe olmaz tecrübe kazanmak için girdim beklentiler yüksekmiş olmadı diyebilirsin
Genelde idarecilere böyle konuşmalar etkiler cvler 2ci plan eger yüzyüze başvuru ise
Bu dedigim yere daha gorusmeye gitmedim bayramdan sonra dedimya
Ben genel olarak dedim fakat işte gittiniz mi demedim sorarlarsa dersin diye söyledim cv konusu için genel
Bilmiyorm napsam sen olsan napardin
Tam olarak konuya hakim olamadım şimdi o basvuddugun yere ne zaman gideceksin onu söyle bi
Bayram sonrası gideceksen orayada bekle derim basvuddugun yere bayram sonrası gittikten sonra devaö edersin
bayram sonrası pazartesı benı alan yer evrak lıstesını ıstıyor ama pazartesı salıda benım baska yerlerde gorusmem var onceden aradılar bayram sonrasına randevu verdıler
Sigorta girdi cıktı olunca sıkıntı diyorsan işim cıktı vs bahane türet hem belgesel bi girdi cıktı olmaz cv etkilemez olmaz diger yerler olmassa o basvuddugun yer kabul ederse gidersin Şu an en mantıklı yol bu
o ppazartesı evrak vercegım yer aynı gun baslatmıycak 10 gun sonra dedı ee 10 gunde ben baska yerdende teklıf alabılırım
Ya tamam işte ilitişimde anlaşamıyoruz heralde basvurma sende diger yerlerden ısık cıkmazsa basvur
Basvurunca gel derlerse baslamadan sigortan başlarsa senin durum cv konusu sıkıntı oluyor
ben işe baslamadan sıgortam olmaz sanmam sadece evrakla
Ya bende ne diyorum sabahtir sana :)
İşe baslamadan 1 gün öncede başlar aynı günde yarısı günde
İş yeri diyorki sigortaya bem eleman aldım calıştırcam diye bildiriyor ya 1 gün önce ya da basladıgın gün ya da yarısı vs
neye göre 10 gun bekletıyorlaar cok sacma evrak verdıgım gun gıremıyorum ıse
O kadarını bilemiyecem artık 10 gün içinde sonuçlanır demiştir belki bu 5 gün sonrada gel der belki
evrak vercegım yer baslıycagım yer neden evrak teslım edıp 10 gun sonra baslıyorum ya baskasını alırlarsa
Ya sen 5 sene tecrüben var bölümde iyi bu olmasa baskası olur bir yere bu kadar niye umut baglıyoesun kader kısmet işi
burayı begendım ama sıler cok yogunmus tekstıl fırması ve mesela ıplıkte yıkamayı bıle ben yapcakmısım cok sacma amelelık yapmak ııcn okumadım onca sene
Bak kendin diyorsun amelelik beklentin yüksek olmasın ve böyle işler cok bulursun yani anladın mı :)
Bu kadar dert etme sen
zaten maas asgarı dıyınce ben olmaz dedım cok yogunsa ıs bu maas az dedım hemen 5 bın yaptılar demek kı onlarda eleman bulamıyor
Olabilir
Senin mesleki niteligin neyse onu yaparsin baska ise gerek yok
Tekstil sektoru gerekirse iplik felanda yikiycakmisim is cok yogunmus felan
Meslek nedir senin
Endustri muhendisiyim
Birtane site var takblersen atim
At bakim neicin
Is ya profilm burada
Bide 2 ay deneme suresi varmiss ee beni 2 ayda isten atmiycaklar ne belli ben sonra tekrat is aramam uzun surcek cvme kotu yansiycak
boş ver dedim ya salla gisin birazda iyi niyetli gormus heralde seni
ZTen ben dedim bu maasa calismam hemen yalandan yukselttiler kapmak istiolar
Konsrz takb atmadin hala
Burasi iyi
Sen bilirsin canin saolsun iyi sanslar
Bence bu kadar şeyle 5 bin cok cok az
Evet bide 2 ay deneme sureci varmis dalga gecer gibi beni 2 ay sonra cikarmiycagin ne malum
Dün bi soru gördüm knka , senin gibi bir kız tekstilde işe başlamış , maaşıda aynı sen gibi düsük vermisler 2 ay denemede calıstırmıslar calıstırmıslar kız da maaş yükselcek sonunda diye sevinirken kıza yol vermişler şaka gibi yw
Evet bu sezon cok yogun yaz sezonu 2 ay deneme ne benim is tecrubemde var olumlu bakmadim
S1ktir et yurt dısı düsünmezmisin? dil de var hazır?
Dusunuyorm evet
Bide bana diyorki mesela ipligi bile ben yikiycakmisim yeri gelince makinaya vercekmisim amelemiyim ben cok yogunmuss pek masanda oturmaya zaman yokmus felan
Dili nasıl ögrendin? Ben temmuzda temelli yurt dısına gidiyorum ama dilim cok kötü 2 ayda bişey yapabilir miyim? En kestirme yol nedir?
Ben dil kursuna gittim ielts
2 ayda olur mu peki zamanım az kaldı temel var sadece a1
Olmaz ben 10 ay felan gittim nasil gidicen yurt disina ne icin
Ben abilin yanjna gidiyorum o orada calısıyor bayağıdır bende onun yanına gidiyorum
Ogrenirsin orada merak etme herkes yabanci dil konusunca sende aşina olcaksin mecbur ogrencrn
Anladım teşekkürler
Diger şirketlerede bi bak bence
evet ama bu sırket pazartesı evrakları vermemı ıstıyor ama hemen baslatmıycak 10 gun sonra baslatcakmıs dıger sırketlerde bayramdan sonra gorusmeye cagırdı onlarda olumlu bakıyor ve sektorde ıyıler
Ne evragı istediler senden saglık raporu filan mı
dıploma felan hersey
Gecikti dersin bir şey olmaz nolucak zaten pazartesi bayram degil mi bayram diye getiremedim dersin ya da
eğer hiç iş bulamıyorsan düşünmelisin
Buluyorm bayramdan sondada gorusmelerim var ve onlarda beni bulmus ben basvurmadim yani dediler iste bizden ogrencek cok seyiniz var sizi aramizda gormek istiyoruz felan dedi telde onlarlada mulakata gitmek istiyorm ama bunlar bayramdan sonda evrak istiyorr
yapabileceğini düşünüyorsan mutlu olacaksan değerlendir bence
Hangisini bu sirket bana diyorki muhendisim yeri gelcek iplikte yikiycakmisim felan amelemiyim ben masamda oturmaya vakit cok yokmus isler cok yogunmus felan
Endustri mühendisiydin galiba tam okuyamadım ama mühendisler işi saha da öğrenir bildiğmi benim
Onlar insaat felan benimki uretim uzerine
yine de saha personeli ile çalışarak tecrübe edinmek masa başından iyidir
ben böyle ülkenin te
Hangi il burasi
İstanbul
Dostum muhendisligi biraktim sirf dilinle su 5 bin lirayi kazanirsin, birak bu ölü sevicileri
Evet bide diyorki bana muhendissiniz ama yeri gelincr iplikte yikarsiniz masanizda oturmaya cok vakit olmuycak is asiri yogunmuss amele ariolar heralde eee beni bayramdan sonra baska sirketlerde gorusmek istiyor onlarida gormek istiyorum ama bunlar bayramdan sonra evrak istiyor
Bence gitme dostum, muhendissin diplomana saygin olsun
Ne diycem bahane ama
Hastayim de
Korona oldum sanirim d3
Sey desem sizden once gorustugum baska yerden teklif aldim felan
Yahu niye karistiriyon
Ne karistircam olan bu
Bence hiç uğraşma
Ne icin
O amelelik işi için başka sektördr dene şansını
Evet bayramdan sonra goruscegim yerler daha buyuk sirket ve dedilerki sizi aramizda gormek cok isteriz bizdende ogrencek cok seyiniz var felann onlarlada gorusmek istiyorm ama bunlar bayramdan sonra evrak istiyor ama ayni gun baslatmiycaklarmiss 10 gunu bulcakmis baslamadan sigortam baslarmi
Başlar sigorta ve bende o büyük şirketleri tercih et
Evraklari vercegim gunmu baslar ama evraklari vercegim gunden 10 gun sonea baslicam ise evet diger sirketler beni daha cok çekiyor bunlar resmen beni kapmak icin ugrastilar amele ariolar heralde cunku diyorki gerekirse ipligide sen yikiycan etcen masanda oturmaya cok vakit kalmicak amele ariyor heralde
Evrakları verirsin ama sigorta işe başlayınca baslar
Bencede ise baslaamdan olmaz sanirim
Olmaz kanka
Maas sartlar
Anlamadim
Cok az
Maas az dimi bencede deneme suresi ne beni iki ay sonra cikarmiycagi ne malum ben genemi is ariycam
İşsizlik cok ama sen bilirsin
Ama bayramdan sonraki sirketlrrde sizi aramizda gormek isteriz bizden ogrencek cok seyiniz var felan dedi telde onlarda alcak gibi onlarinda sartlarini gormek istiyorm ama buraya evrak vermem gerk