Merhabalar üniversitede asistan olmak için en az kaç olmalıdır?
(Değişken olduğunu biliyorum ortalmasını soruyorum)
(Değişken olduğunu biliyorum ortalmasını soruyorum)
Merhaba, bir arkadaşımızın da dediği gibi ülkemizde maalesef bu torpil işleri çok yaygın ve çok etkili oluyor bu tarz konularda. Fakat normal şartlarda bu ortalama işini minimum 3,00 gibi bir şey getirip de ALES notunuzu yüksek tutarsanız o zaman torpilin olmadığı bir yerde rahatça olursunuz diye düşünüyorum. Başarılar diliyorum. Her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle...
Birader hocalarınla aran ne kadar iyi ne kadar torpilin var bu önemli.
Benim tanıdığım biri Uludağ Üniversitesine kabul edilmedi akademisyen olarak 1 hafta sonra Harvardtan teklif geldi; şu an Harvard Üniversitesinde akademisyen.
Türkiyede torpilin olacak en önemlisi bu.
İstediğin kadar ortalamayla uğraş gene bir şey olmaz.
4 lük sistemde 3'ün altında olması durumunda şansı çok az olur.
3.5 ve üzeriyse rahat rahat akademisyen olma şansı var fakat bizim ülkemizde torpil diye bir sistemde var ki sen 3.5 ortalama yaparsın ama 2.5 ortalaması olan ve ekstra herhangi meziyeti olmayan birisi senin önüne geçebilir bu da bir ihtimal.
Cevap
1Cevap
2.70 ve üzeri olursa iyi olur... 3 ve üzeri olursa tadından yenmez... 3,50 olursa zaten hiç mi hiç sorun olmaz
şu an 2. sınıfım ve 2.20 civarlarında mezun olana kadar 2.90 -3 ü görebilir miyim?
hangi üniversite olduğuna bağlı. İyi üniversiteler genelde 3.5 altını kabul etmiyor tabii bir sürü kriter var.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?