Hani seçtiğin alana bağlı bu.. liseden sonra ne kariyeri istiyorsun? Çoğu alanda üniversite mezunu olman gerekir o alanda iş bulabilmen için. Hani istediğin alanda eğitim alıp o alanda iş mi kurarım diyorsun üniversiteye gitmeden? Ucu açık bir soru bu. Ben üniversiteye giderken staj yapıyordum mesela okuduğum alanla ilgili.. hem oluşacak kariyerime katkıda bulundum hem de okudum üniversite hayatını yaşadım. Millet kariyer yazmış da sormamış ne istiyorsun diye😅onu anlayamadım
Tercih edilen alana göre değişiklik gösteren bir konu olduğunu düşünüyorum. Üniversite eskisi gibi öyle muhteşem bir öneme sahip değil artık. Bu sebeple bazı alanlara insanlar üniversite okumadan da atılabiliyor. Özellikle girişimcilik çok fazla yaygınlaştı. Küçük işletmelerle insanlar başlıyor ve büyüyorlar. Ancak şu da var bazı bölümler için de maalesef şart. Okulunu okumak aynı zamanda diplomasını almak lazım.
Kaçırılan bi nokta olduğunu düşünüyorum. Türkiye de eğitim sistemi nerdeyse çöktü. Alanındaki en iyi bikaç üniversiteden birine gitmezseniz işiniz çok zor. Ama bu zamanda üniversite mezunu olmadan da o herhangi bi alanda iş bulmak da aşırı zor
Okumak için okumayacaksan ve hedeflediğin, sevdiğin bi bölümü tutturabilirsen üniversite iyi bi kariyerin temeli olur. Ama misal bi hizmet sektörüyle ilgili bölüm okuyacaksan, okumadan kendini geliştirip çok daha üst pozisyonlara gelenler var.
Bu zamanda önce meslek hayatına atılmak sonra o meslek hayatı sırasında üniv okumak.. çünkü her üniv mezunu kendi alanında çalışmıyor veya her üniv mezunu çalışmıyor. Bu zamanda bu bence tabi