Üniversite okumak mı, meslek öğrenmek mi?

İyi geceler, sizce üniveristeden mezun olup iş bulmak mı yoksa meslek öğrenmek mi?
Tesisatçılık, oto tamirciliği, inşaat ustası, kaynakçılık, eektirikçilik halihazırda tesisatçıda çalışıyorum...
Çok kararsızım bu yüzden üni sınavlarına kendimi tam veremiyorum zaten kazansam da gidip gitmemek konusunda kararsızım iki tarfada çok yakınım ustaların kazandığı parayı görünce üniyi zaman kaybı gibi görüyorum diğer yandan usta olmanın yetmemesi durumu ayrıca çevre ve insan iletişimininde olması gerektiği... Kafam çok karışık bi işaret gelse keşke jkshdhhd
Üniversite bambaşka bi ortam anlıyorum sadece bilgi öğrenmiyosun biçok farklı insanla bi arada oluyosun farklı şeyler görüyosun sosayal becerilerin gelişiyo ama yanlış görmüyosam günümüz şartlarında pekte bi geleceği kalmadı çevremde gördüklerimi söylüyorum yanlış konuşuyosam afedersiniz ha illaki çok çabalarsan elbette bişeyler başarabilirsin ama gençliğin enerjin tükenir bu süreçte, onun yerine bir meslek öğrenirsem belli bi zaman eziyet çekerim sonrasında ise çok güzel paralar kazanabilirim
siz
Üniversite okumak mı, meslek öğrenmek mi?