Ben 2016 yılında öğrenciydim. Kyk yurdunda tam devlet yurdunda kalıyordum bilen bilir yarı özelden daha az lüks. O zamanlar 400tl burs alıyordum 110tl yurda veriyordum. Sabah kahvaltısında tost çay ve salam alırdım tam yeterdi. Sonra okulda 1.5tlye yemek yerdim. Okula da bedavaya giderdim ring vardı. Üniversitede Döner+ ayran+ cips menü 5tlydi. Winston blue içerdim 5tlydi. Gül gibi geçinirdim 😊
Şimdi kyk bursu 850tl kardeşim aylık 490tl yurda yatırıyor. Ücretsiz ring yok okula giderken 6.5tl gidiş 6.5tl dönüş ücreti veriyor aylık 280tl yol parasına gidiyor! Geriye 80tl kalıyor. Bununla ne sigara içebilirsin ne yemek yiyebilirsin kısacası hiçbir şey yapılmaz! Yemekler eskisi gibi leziz ve bol da değil hemde artık yemek yardımıyla eskisi gibi daha fazla çeşit alamıyoruz! Diyecek bisey bulamıyorum! kardeşime aylık 1000tl göndermesem cidden yaşanılacak gibi degil ülkenin hali perişan...
Üniversiteye giderken burs almadım, yurtta kalmadım. Ayda 1 kez sigara aldım, keyifçiydim, yürüyerek gidip geldim okula, kahvaltıda poğaça çay, okulda yemek yoktu. Şimdi oraya erkek yurdu açılmış, ring konmuş tam dediğin gibi, yemekhane binası yapılmış kaça yiyorlar kaç lira kredi alıyorlar bilmiyorum. Demem o ki okul özelinde şartlar değişebilir fakat ülkenin ve tüm dünyanın içinde olduğu bu dar boğaz yadsınamaz..