Çalıştığım halde maddi özgürlüğüm yok, neden?

Eşimle ikimiz çalışıyoruz. Kiradayız. Babasının üzerine de olsa kullandığımız bir arabamız var. Fakat çalıştığım halde ben maddi olarak özgür hissetmiyorum. Eşimin tek çalıştığı dönemden kalan ve öncesine dayanan borçları var. Ben mesela ehliyet almak istiyorum. şu an 4.5 bin. Eşim arabanın masrafı oldu olmaz diyor. Dikiş makinesi almak istiyorum 975₺ ikinci el buldum. Pahalı olmaz diyor. Bir kedimiz var, bugün 3. kattan düştü. Veterinerine götürelim diyorum, zaten istemiyordum balkonlu eve geçtik ne cam açabiliyorum ne de balkon kapısını açabiliyorum. Milletin ne derdi var biz kediye çalışıyoruz diyo. Parası yok diye çocuk istemiyorum bana bunları söylüyor. Kira 1300 faturalar 1300 geriye 1900₺ parası kalıyor. Sigara da içiyor. Bu parayla ne çocuk bakabilir ne birikim yapabilir zaten. Gelmiş bana bunları söylüyor. Ben ondan kat kat fazlasını alıyorum. Kaç kere bankadan direkt havale yaptım. Bir kere bile lafını açmadım. Şimdi gözüm gibi baktığım, uğruna sabahın 6 sinda yollara düştüğüm kedim için böyle konuşuyor. Gerçekten kötü hissediyorum.
Çalıştığım halde maddi özgürlüğüm yok, neden?