Pöh olduğum zaman kışla tarzı bir yerde mi yaşayacağım, yoksa bir eve taşınabilir miyim?
Cevabın nedir?
Gizli Üye(30-35)+1 yılPolisim ama Pöhte değilim. Bir kaç tane arkadaşım var şu an gayet evde kalıyorlar. Kışla falan yok. He belki bir operasyon olur, doğuda sıkıntılı bir durum olur geçici süreliğine kalabilirsin ama onun harici kendi hayatına devam ediyorsun.
054 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim. Gerçekten çok yardımcı oldun:)
Cevap sahibi+1 yılRica ederim. Eğitimde falan mısın? Hazırlanıyor musun?
Soran+1 yılYok daha değil. Yaşım şu an 18, kendimi bir sene hazırlayıp pymo ya katılmak istiyorum. Sonra ki hedefim ise pöh
Soran+1 yılPolislikde de aynı şekilde değil mi? Bildiğim kadarı ile öyle ama
Cevap sahibi+1 yılİyi hazırlan biliyorsun yönetmeliğe 10 katı kuralı geldi. Puanlar çok önemli artık. Mesela 5000 PMYO alınacaksa 4000 erkek 1000 kadın, 10.000 kadın çağırılacak ve buda puan sıralamasına göre belirlenecek. Sana bir diğer tavsiyemse en az 4-5 ay parkur kursuna git. Cidden tam saniye çıkaran aday sayısı çok fazla.
Bu mesleğin içine girdiğin zaman seni nereye, hangi şubeye götüreceği hiç belli olmaz. Örneğin ben ilk çevik kuvvette başladım. Sonra kısa bir süre haber merkezine geçtim. Şimdi de siber suçlardayım. Daha yeni komiserlik başvuruları oldu mesela hep isterdim artık düşünmüyorum yerim ve işim çok iyi şuanda. Yani kararların muhakkak değişir.
Tabi ki aynı ben evimde kalıyorum.
Soran+1 yılBayağı bir araştırdım, gerçekten de dediğin gibi. Elenenler bu mülakatlarda çok var. Sevindim ama bu duruma, artık hak eden kişiler polis olucak.
Soran+1 yılYara felan çok sorun oluyor mu? Elimde yara var ama pek belirgin değil. 5m den bir ben gibi gözüküyor
Cevap sahibi+1 yılYani bir nebze de olsa hak eden en azından emek veren insanlar çoğunluk girecek. Yine torpil döner ama eskiye nazaran azalır. Mesela yeni gelen bu bölge sistemi yüzünden çoğu kişi başvuru bile yapmayacak emin ol.
Ön sağlık kontrolleri çok fazla can alıcı olmaya başladı. Nedeni alınan kişi sayısı az başvuran fazla. Mecbur bir yerlere takıp eliyorlar. Ama 5 metreden esgal belli etmiyorsa dert etme ya da porselen makyaj ile kapat. Bir çok kişi bu yöntemle geçiyor. Boy kilo endeksine çok dikkat et bazı bölgelerde asla taviz vermiyorlar. 27.1 ile elelenen 17.9 ile elenen baya kişi gördüm. Ben 3. Denememde kazandım. Bu süre zarfında Parkur kursu facebook grupları ve sınavlardan tanıştığım bir çok insanla iletisime geçtim. Kolunda ben var diye elenen de var koca yanık izi ile geçen de var. Sen elinden geleni yap.
Soran+1 yılHaklısın, hak eden her daim kazanır. Polis olmak için doğanlar zaten göründüğü gibi polis oluyor. Denemek ve sabretmek gerek. Mülakatın zor muydu?
Soran+1 yılBelki de o yanık izli olan çok çalıştı, çok istedi. Belki de o benli olan sadece meslek istedi. Adalet
Cevap sahibi+1 yılOraya gittiğinde elenenlerin gözündeki mahcup bakışları, üzüntüyü, hayal kırıklıklarını, ağlayanları göreceksin. Gerçekten yürekten isteyip hakkı ile bu işi yapacak kişiler eleniyor. Hak etmeyen 5 para etmeyen insanlar girebiliyor. Bunun nedeni de koyulan kurallar. Ama baktığın zaman o eşgal belli etme cidden çoğu noktada önemli çünkü tanınıyorsun o iz yüzünden. Koydukları kurallar aslında makul seviyede. İlk girdiğimde spor mülakatını geçemedim. İnternetten izleyip yaparım demiştim ama ciddi anlamda zormuş. İkinci girdiğimde fiziki yeterlilikte 45 saniye yaptım 1 aylık çalışmayla. Sözlü mülakata girdim yani çok çok iyi geçmedi aslında çok heyecan yaptım bunu heyecanı da karşıya aktardım. Son girdiğimde spor mülakatına yaklaşık 4 ay kadar çalıştım. Uygun kıyafet ve ayakkabı seçimimi yaptım bu çok çok önemli. Ayakkabı düzgün seçersen kauçuk tabanlı sana 1-2 saniye kazandırır. Tam puan aldım son girdiğimde 40.60 civarı bir şeydi. Sözlü mülakat için kitap aldım geçmiş sorulara baktım güncel bilgilere baktım oturdum her akşam haber dinledim. Günde 1-2 saat civarı kitap okudum diksiyonu geliştirmek amacı için. Daha sonra sözlü mülakata girdim. Komisyon çok iyiydi ona lafım asla yok. O kadar rahat geçti ki sanki arkadaşlarımla konuşuyormuşum gibi. Yalnızca belli başlı kurallara uyman gerekiyor. Duruşun, ses tonun, karşındaki kişilere hitap ve göz temasın, söz kesmeme, rütbeleri bilip ona göre hitaplarda bulunma bunlar çok önemli + puan getirir. Sonra açıklandı bir baktım asil kazanmışım. Bu arada kpss lisanstan o dönemde 68 puanım vardı. Okulu kazanınca asıl o zaman sağlık muayenesi oluyor. Orada çok çok fazla kişi elendi bir sürü yedeklerde olanlar geldi bu sefer.
Cevap sahibi+1 yılGöze çok dikkat ediliyor. Elenmelerin çoğunluğu bizde gözdendi. Eğitimler ağır ama mesleğe sevgin varsa eğlenceli gelir. Küfür edende duydum koşa koşa derse gideni de gördüm. Yani kazanmak zor değil yeter ki pes etme. Bak yaşında daha çok genç. Ben 29 yaşındayım. İlk denediğimde 23 yaşındaydım. Olmadı bir daha olmadı bir daha sonunda oldu.
Soran+1 yılSen gerçekten haketmişsin. O elenenler de pes etmemeliydi. Sonuna kadar savaşmaları gerekiyordu. Umarım da öyle yapmışlardır.
Soran+1 yılHemen pes edemem. Çocukluk hayalimi bir cesse de bırakıp gidemem. Kutlu bir meslek ve ben o mesleği hak edene kadar çabalamak istiyorum. Allahın adaleti de var. Umarım hayallerime kavuşurum. Gerçekten aşık bir insanım
Cevap sahibi+1 yılÖnünde daha bu mesleğe girmek için en az 10 senen var. Gerekirse 10 kere dene. Ama asla pes etme. Sana engel olan, meslek hakkında kötü yorum yapan, başaramayacağını torpilsiz kazanamayacağını söyleyenler, seni soğutmaya çalışanlar, dışsal başka faktörler muhakkak ki çıkacak emin ol. Hiçbirine kulak asma. Torpil yapmadım, çalıştım, çabaladım, uğraştım ve bileğimin hakkı ile kazandım. Hatta 2. denememde parkur için kursa giderken bacağımda kas yırtılması yaşadım ve o bacakla aylarca acı içinde çalıştım. Hiçbir zaman pes etme emin ol kazanacaksın.
Soran+1 yılO kadar haklısın ki, ben senelerdir milletin yapamazsın diyenleri, vatan aşkı diyince kahkaha atanları, ailemde ki insanları aştım. Bundan sonra da asla pes etmem. Dediğin gibi kazanıcam. Zaten her zorluğun ardında bir güzellik vardır.
Soran+1 yılBir şey sorucam. Sözlü mülakatta ki soruları bilmezsen sorun olur mu? Mesela tarihle veya ekonomi ile alakalı soru soruyorlar. Ben kendimden emin bir şekilde bilmiyorum desem, sorun yaparlar mı
Cevap sahibi+1 yılHayat senin hayatın unutma. İnsanlar isteki hep karşısındaki kişi kendinden aşağıda olsun. Ailen için bu durum söz konusu olmaz. Onlar mesleğin zorluğunu, risklerini göz önüne alıp seni düşündükleri için söylerler bunu. Ama hayat zaten kısa. Şerefli bir ölüm de inşallah nasip olur.
Şimdi şöyle bir şey var orada sen sadece soruya tabi değilsin. 100 puan üzerinden 20 şer puandan 5 kriter üzerinden değerlendiriliyorsun. İfade etme yeteneği, konu hakkında bilgi düzeyi, özgüven, kendisinden istenileni kavraması ve beden dili. Yani o soru kısmı sadece 20 puanlık bir yeri kapsıyor. Onu bilemezsen zaten 2-3 soru soru soruyorlar ona göre değerlendirmeye alınıyorsun. Ama kesin net cevaplar vermen lazım. Bilmiyorum değil de anımsayamadım demek daha doğru olur.
Soran+1 yılİnsanların yapamazsın dediklerini dinleme dediğin gerçekten de çevremde ki bazı kişilerin bu sözlerini duydum. Gerçekten canımı çok sıktılar. Neymiş sen kürtsün yapamazsın diyorlar. Tamam ama ben bu ülkeye aşığım. Neden bu ülke için can vermim ki?
Soran+1 yılHm anladım teşekkür ederim :)) verdiğin bilgiler için teşekkür ederim. Kafanı şişirdim sanırım,,.
Cevap sahibi+1 yılYok estağfurullah niye kafamı şişireceksin? Mesaide ya da istirahatte oluyorum ondan müsait zamanlarda yazıyorum kusura bakma sende.
Valla bunun kürtle lazla çerkezle boşnakla alakası yok. Her yerden insan var. Bizim ekipte 2 tane kürt var mesela gayet güzel anlaşıyoruz. Hem iş hem de iş dışında. Kimsenin bir ön yargısını da görmedim açıkçası. Bırak sen insanları ağzı olan konuşur. Sen bu işi istiyorsan hayalin bu işse peşini bırakma.
Soran+1 yılHaklısın ve dediğini de yapıcam. Sbşr şey sorucam tekrardan. Sence üniden bir meslek yapıp sonra mı pomeme geçim yoksa direk pmyo ya mı geçim? Çünkü liseden mezunum. Seneye başvuru yapabilirim. Duyduğuma göre kızlarda önceden meslek yapanlar daha öndeymiş. Sence de öyle mi?
Cevap sahibi+1 yılŞimdi ilk olarak sana şunu tavsiye edebilirim. Eğer imkanın olursa pmyo dene. Yani sonuçta bu işi istiyorsun. Bu yüzden girebileceğin en kısa sürede girmen daha iyi olur. Çünkü sen üniversite okuyup pomemden girsen de pmyo dan da kazansan arada büyük bir fark yok. Tabi ki 4 yıllık okuyup girmenin avantajları da var ama sen pmyo dan girip açıktan lisans tamamlama ile bu farkı zaten kapatabilirsin. Senin ilk yapacağın son değil ilk hedefe odaklanmak. Neyin ne olacağını asla bilemezsin. Ama şu da bir gerçek. Farz edelim ki işlerin yolunda gitmedi ve aksilik üstüne aksilik çıktı. Giremedin. O zaman elinde 2. bir seçenek olması için üniversiteyi de okuman gerekiyor. Sen ilk başta en yakın pmyo alımlarını takip et daha sonra lisans tamamlayıp kpss ile girersin. Ancak şunu unutma ki şimdi gireceğin tyt sınavı sanırım, kpss den çok daha kolay bir sınav. Kpss lisans sınavı zor oluyor. Şimdi bu 10 katı kuralı bura da geçerli olduğu için son alımlarda bayanlar çok yüksek puanlarla kapatmış. şu an 28. dönem mülakatları bitti orada görevliydim bir kaç kişiyle lafladık yani minimum lisans kpssden 70 puan alman gerekecek. O yüzden izleyeceğin yolları sen belirle. Her şekilde mantıklı ama senin için hangisi çabuk hangisi daha işine gelir onu düşünüp kendin karar vermelisin.
Soran+1 yılHaklısın, bide 26,27 yaş aralığı var. Eğer diyelim ki üniversiteye girdim. Üniden de 2 veya 4 sene gitti diyelim yaşım oluyor22, 23. Bundan sonra da pomeme girsem ve kabul olmazsam eğer bir sene de oradan gidiyor oluyorum 24 veya 25. ara bir kaç sene kalıyor. Zor olur benim için. Zaten 4 aylık bir eğitim. Ben de iki senelikte disiplini, polsliğin temelini orada öğrenirim diye düşünüyorum
Soran+1 yılBide lisans yapacam diye istemediğim bir mesleğin derslerine çalışıcam. Ama polsilikte olsam hem derse hemde ona çalışırdım. Mesela ben polislk eğitimi alıyorum, pmyo bitiyor, sonra pomem yapmak istemiyorum. Başka bir meslek istiyorum. O mesleği yarıda bırakıp üniversiteye tekrar gidebilir miyim?
Cevap sahibi+1 yılPomemde yaş sınırı 30. Yani 24 yaşında üniversiteyi bitirdikten sonra kpss puanın varsa önünde 6 sene ve en az 10 kere deneme hakkın olacak bazı seneler çünkü çift alım yapılıyor. Eğitimler de 6 ile 9 ay arası oluyor. Mesela biz 7 ay civarı bir eğitim aldık. Ama o eğitimin süresi az diye düşünme çünkü ciddi anlamda yoğun bir eğitimden geçiyorsun. Şimdi sen pmyo dan girip neden bırakıp pomem deneyeceksin ki? Bir fark yok aralarında. İkisi de polis memuru. Mezuniyet durumun fark etmiyor ki sadece kıdem, kademe, maaş farkı falan oluyor onu da sen mesela pmyo dan mezun oldun mesleğe başladın açıktan falan 4 yıllık okuyup tamamlarsan direk üniversite mezunlarıyla aynı noktaya zaten geleceksin.
İstifa durumlarını tam bilmiyorum ama. İllaki bıraktıktan sonra sana bir yaptırım yaparlar diye düşünüyorum. En basitinden mülakatlarda derler ki sana sen bu mesleğe girmişsin bırakmışsın şimdi niye yeniden olmak istiyorsun diye yoluna taş koyabilirler.
Soran+1 yılPomem'in yaş sınırını bilmiyordum. Sevindim buna. Eğitimlerin de gerçekten yoğunluğunu çok iyi biliyorum. Bayağı bir araştırıyorum. Eğitimde zaten iki hafta sonra mühlet veriyor karar vermen için. Sende de böyle olmuştur belki bilmiyorum.
Cevap sahibi+1 yılKarar verme sürecinden ziyade imzayı atana kadar yani. İmzayı attıktan sonra bırakman çok zor. O süreye kadar vaz geçen çok oluyor zaten. 1 hafta 10 gün bazen 15 gün sürebiliyor bu süreç. Yine ben süreç hakkında bilgi paylaşırım sana ama dediklerimi unutma. Parkur kursu çok önemli ve puanın. Gerisi sözlü mülakat.
Soran+1 yılAyn öyle. Elimden geldiğince kendimi geliştirmeye çalışıcam. Hem fiziki hemde okul ve mülakat yönünden. Senden bir yer isteye bilir miyim? Aklıma bir soru takıldı mı sana direk danışma bilir miyim? Yani benimle irtibat halinde olur musun? Birikmiş çok sorularım var çünkü
Soran+1 yılPolislerin en çok dikkat ettiği şey ne? Duruş, bakış, konuşma veya başka bir şey
Cevap sahibi+1 yılTabi sorabilirsin. Burayı kullanıyorum aktif istediğini aklına takılanı sorabilirsin. Bu konuda seve seve yardımcı olurum. Kesinlikle kendini geliştirmen senin için çok faydalı olacak. Her gün spor yap, ders çalış, sözlü mülakat için kitap oku genel kültür çalış, haberlere bak. Her gün deki kendine ben düne göre bugün daha bilgili, daha tecrübeli ve daha geliştim. Anca böyle olur.
Mülakatlar için mi yoksa suçlulara karşı mı?
Soran+1 yılAyn öyle dediğini yapıcam. Şimdiden planlaştırdım. Iki senem var arada. Hem korku var hemde heyecan var. Kol kaslarını geliştirmek istiyorum. Bence çok faydası olur. Ağırlık kaldırırken çok yardımı dokunur. Sorum şuydu, sizin gözünüzde gerçek bir polis nasıl olmalı? Suçlu veya mülakat için değil. Onlar için polis nasıl olmalı?
Soran+1 yılBir mesajında, okulu kazanınca asıl tıbbi kontrol oluyor ve orada çok kişi eleniyor dedin. En çok ne için elenenler oldu?
Cevap sahibi+1 yıl2 sene kendini geliştirmek için çok ama çok çok güzel bir zamandır. Ayrıca yaş avantajın genç oluşun sana çok katkı sağlayacak. Ağırlık için sadece kol değil karın ve bacak kaslarını geliştirmen lazım. Parkurda eforu tükettiğin tek yer orası çünkü. Ayrıca kondisyon inanılmaz önemli. 40 saniye boyunca yorulmamalı ve tıkanmamalısın.
Birincisi gerçek bir polis duruşu, ciddiliği, olaylara bakış açısı, müdahale edişi, gözlemleme ve yorumlama biçimi, sakinliği ile ön plana çıkması lazım. Okulda öğretilenle gerçek çok farklı oluyor çünkü. Bazıları ciddiyetsiz mesela mesleğini severek yapmıyor bunlar çok önemli noktalar.
Cevap sahibi+1 yılGenel sağlık yönetmeliğini okumanı öneririm bende %100 hakim değilim. Ama genel olarak ilk 3 sıraya göz, vücutta iz ( gözden kaçırılanlar ) ve iç organ rahatsızlıkları bunun içine eklemler, ciğerler vs girebilir.
Soran+1 yılTeşekkür ederim bu arada :)
Cevap sahibi+1 yılRica ederim. Onun harici güvenlik soruşturmasında da bir çok elenen oluyor.
Soran+1 yılBirinci dereceden akrabalar değil mi?
Soran+1 yılElimden geldiğince bu iki seneyi değenlendirmek istiyorum. Ve dediğin gibi tek kol değil de diğer bölgelere de çalışmam lazım. Dışarıdan göründüğü gibi de bzı polisler umursamaz gerçekten.
Soran+1 yılOkuldan önce dışa okuldan sonra da iç organlara bakıyorlar yani. Anladım :))
Soran+1 yılBildiğine göre kanun değişmiş. sadece kendine bakılıyor. Akrabalara değil
Cevap sahibi+1 yılYani ön sağlıkta dışardan göze batacak şeylere bakılıyor. Ama genel sağlıkta herşeye bakılır.
Güvenlik soruşturmasında orada yazana bakma. Ailede inceleniyor kesinlikle ama çok büyük suçlara bakiliyordur. Ufak tefek şeyleri göz ardı ederler. Belkide ben yanlış biliyorumdur. Ama bizim zamanımızda aileler incelendi.
Kesinlikle her açıdan geliştir kendini.
Soran+1 yılMesela kuzene veya amcaya bakıyorlar mı
Soran+1 yılAraştırdım be, 2021 ve 2022 için kanun değişmiş diyorlar. Artık aile değilde kendine bakıyor diye biliyorum ama.
Soran+1 yılBide araştırmalarıma göre senin zamanında birinci dereceden akrabalara bakılıyormuş. Baba anne gibi. Doğru mu? Öbür aile fertlerine bakılmazmış
Cevap sahibi+1 yılYok 1. derece bakılıyordu sadece amca yenge dayı hala kuzen falan bunlara hiç bakılmadı. Ama değiştiyse bilmiyorum onu yanlış bilgi vermeyim. Hani şu olabilir örnek olarak veriyorum çok başvuru oldu ve herkes diyelim belli aşamaya kadar geldi o noktada eleme sebebi olarak belki bakabilirler. Ama bayanlarda son ana çok kişi kalmıyor alım sayısı az olduğundan dolayı.
Soran+1 yılBildiğine göre de birinci akrabadan başka hiç birine bakmıyor. Şimdi de sanırım değişmiş. Umarım geçerim oradan da
Soran+1 yılGerçekten hem korkuyor hemde heyecanlanıyorum
Cevap sahibi+1 yılBir sorun mu var bu durumla ilgili?
Cevap sahibi+1 yılElinden geleni yap korku heyecan bunlara kapılırsan başaramazsın her şey olacağına varır
Soran+1 yılYok, sadece fizki yönden telaş yapıyorum.
Soran+1 yılAyn öyle, ben korktuğum zaman daha çok gayret ediyorum
Cevap sahibi+1 yılGelişmek zor değil bir yerden başlaman gerekiyor. Sen elinden geleni yap nasibinde varsa zaten olacaksın
Soran+1 yılHaklısın, önümde iki sene var. Dişimi sıkıp kendimi olabildiğince çalıştırmam lazım
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
4Cevap
+1 yılPolis özel harekat neden sivil yaşayamasın da kışlada kalsın ben de onu anlamadım.
01 Yorumla
Soran+1 yılBende aynı şekilde. Kafam oraya takıldı
Gizli Üye(30-35)+1 yılBabam 1. Sınıf emniyet müdürü. Bir sorayım
01 Yorumla
Soran+1 yılMerakla bekliyorum :)
+1 yıleve cıkabılırsın
01 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler
+1 yılEve taşınabilirsin ama doguda nasil bilmiyorum
01 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim
Bilmiyorum ki
01 Yorumla
Soran+1 yılHmmm anladım
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Eğitim & Kariyer > Sorular > Gençler bana yardım eder misiniz? Pöh'ler kışla tarzı bir yerde mi kalıyor?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım