Sizce ne zaman soylemem daha uygun olur?

Normalde İzmir'de üniversite okuyorum, ama bölümümdeki azami süremi doldurduğum için bu dönem sonu ( Haziran ayında ) okuldan atılacağım. Şu ana kadar neredeyse hiç iş tecrübem olmadığı için elimden pek bir iş de gelmiyor. Halihazırda konakladığım bir özel öğrenci yurdu var. Yurt çalışanlarıyla genel olarak aram çok iyi. Hatta o nedenden dolayı, okulumu bitirememem halinde, memleketime de dönmek istemediğim için orada çalışmayı çok istiyordum. Bugün hocalarımla son kez durumumu, mezun olup olamayacağımı konuştum ve bana, mezun olmak için hiç şansımın kalmadığını, hatta o nedenden dolayı derslere bile girmeyebileceğimi söylediler. Ben de konakladığım yurdun çalışanlarıyla konuşup, yurtta eleman ihtiyacı olursa ve aradıkları kriterlere de uygun görürlerse orada çalışmak istediğimi söylemek istiyorum. Sizce günün hangi saatlerinde söylesem daha uygun olur?
Güncellemeler
+1 yıl
Ayrıca normalde çok konuşan biri değilim. Onlar benimle konuşmadıkça ve işim olmadıkça konuşmuyorum. Sadece sabahları resepsiyonun önünden geçerken " Günaydın " diyorum.
Sizce ne zaman soylemem daha uygun olur?