Merhabalar büyük ihtimalle okulu bırakacağım, Abd'de yaşıtım uzaktan akrabam var. Kız evinde yalnız kalıyor ve beni çağırıyor. Bulunduğu şirkete gitmeme yardımcı olabilirmiş sadece Abd'ye yasal yollardan giriş yapmam gerekiyor. 2300$ mesaisiz maaş veriyorlar! Bu fırsatı kaçırmak istemiyorum. Şimdi ilk ne yapmalıyım? Bilgili kişiler aydınlatırsa çok minnettar kalırım 🙏
Yurt dışına başvurma adımları nelerdir? Yurt dışında nasıl yaşayabilirim?
Tavsiyem gitme olurdu. Gideceksen kendini geliştir dil öğren elinden gelen bir iş olsun kendi imkanların ile git. Kimseye güvenip yola çıkma yolda kalırsın sonra. Yaşın küçük macera arama.
Birincisi green card. Kimse seni green card'ın olmadan Amerika'da çalıştırmaz. İkincisi de bulunduğu şirketin sana sponsor olup, senin adına çalışma vizesi alması.
Üçüncüsü de turist olarak gidip kaçak çalışacaksın. Başka bir çaresi yok. :)
Oraya gidim gerisi kolay! Bi şirket denemelik işe alim yapıyor. 2 hafta içinde yeterli görürlerse işe alıyorlar. Çalışma ve konaklama iznini çıkartıyorlar 😊
Çalışma izni olmadan kimse işe almıyor. Alanlar da güvencesiz, yasadışı çalıştırıyorlar. Latin Amerikasından olan ülkelerinki gibi
Bir tanıdık evini arabasını satıp turistlik olarak gitti, risk alıp. Kendisi de karısı da çalışamıyordu. Bir akrabalarının şirketine para yatırdı öyle oradan faiz alarak geçindiler. 4 seneyi geçti.
Ülke sadece torpillilerden ülkesi olmuş! Ben neden torpillilerin kölesi olayım? Ömür boyu çalışan kişilerin bir evi bir de arabası zor oluyor! Bizim bir ömür boyu yaptığımız serveti elin gavuru 1 senede fazlasıyla yapıyor bu bile yeterince haklı sebep! 21 yaşındaki abddeki kız kimseden tek kuruş almadan 17 ayda elinde 13 pro altında audi ile geziyorsa bana milliyetçilikten bahsetme bence...
Luks hayat yasamak icin mi hepsi bunlar? Yurt disina gidenler pisman oluyor illerde hersey mal mulk degil Turkiye fakir bir ulke gibiymis konusma hangi cagda yasiyoz sanki
Türkiye fakir değil miskin bir ülke! Bir taraf bal ile böbrekle besleniyor bizim gibi torpilsizler de iftar çadırı takip ediyor 😑 850tl kredi alıyorum! 400tlsi okula git gele gidiyor! Daha sorna millet vekilinin uzaktan akrabası bizim sınıfta kızın babası zaten zengin ve bu kıza kyk bursu cıktı üstüne devletin başka kurumlarından ve bazı derneklerden 15000tlnin üstünde burs alıyor. Benim babamın durumu pek iyi değil bize kredi çıkıyor! Daha bu ülkede adalet yok ülkene faydan dokunsun diyorsun. Bastakilerin kimseye faydası yok benim faydam dokunsa ne olur?
Bu ara ben lüks değil insan gibi yaşamak istiyorum! Döküntü bir evde 4 kisi kalıyoruz iftarı belediyenin çadirinda açıyoruz varsın gerisini sen düşün...
Öğrenirsen banada anlatsana 😂ama bisey buldum. Türkiye abd konsolosluğunu arayıp detaylı bilgiyi verebiliyorlarmış. Tek sıkıntı su onlar türkçe mi konuşacak yoksa ben mi ingilizce konuşmam gerek 😂 benim ingilizcem o kadar iyi değil 🙄
pasaport falan var sonra form doldurmak lazımmış ne iş için gittiğine göre vize veriyorlar ben 3 yıllık alcam sende ona göre vize alırsın bide formlar ingilizce ona göre doldurulacakmış