Dürüst olunca alınmadım. Yalan söyleyince alındım. İş görüşmesinde nasıl açıklama yapmalı?

Ben de inancliyim. Ama calistigim yerdeki kidemlim devamli insanlarin inanc ve davranislarina karisarak dinini yasiyordu. Ozel gunlerden once kutlama yapmayalim diye bagirarak ayetler okur, evlat edinmeye calisiyorum diye, erkek edinirsen zinaya girer, nikah dusuyor yapilmaz der, ickisi olanlara, ibadetini yapmayanlara vs surekli karisirdi. Kimse kimsenin gunahini sevabini cekmeyecek ki herkes kendi istedigi seyi yapsin. Ben turbanlilara niye turbanlisin demiyorum ki. Ickim vs yok ama boyle baskici bir ortamda durmak istemedim.
Bunlardan rahatsiz oldum ve ciktim. Yeni gorustugum yer de neden ayrildin deyince farkli inanclara ve yasayislara saygi duyulan bir ortam olmadigini, dini baski yapildigini soyledim, dalga gecip haha Musluman mi degilsin ki dogru soyle ateist misin ki icki uyustrucu mu kullaniyorsun ki deyip guldu ve almadi. Ayni firmanin baska bir restoranina basvurdum, sadece evim uzakti dedim hemen aldilar ve basladim. Dalgs gecilecek ne vardi anlayamadim ve is gorusmelerinde durust olmaktansa kaliplasmis seyler soylemek gerekli, oyle mi?
Dürüst olunca alınmadım. Yalan söyleyince alındım. İş görüşmesinde nasıl açıklama yapmalı?