Merhaba, Pandemi ile bazılarımızın çalışma tarzı değişse de mesailerimiz devam ediyor. Günümüz iş hayatında çalışma şekillerini değiştiren pandemi, aynı zamanda süregelen iş yapma şekillerini sorgulamamıza da sebep oldu.Günde kaç saat verimli çalışıyorsunuz?İster 8-5 mesaisi yapıyor olun, ister part time çalışıyor olun size hazırladığım ankete cevap vermenizi rica ediyorum. Geleneksel çalışma şeklimizi sorgulamak adına size sorum şu: Gün içerisindeki mesainizin kaç saatini verimli olarak , işinize konsantre bir şekilde geçiriyorsunuz?
Çalıştığım sürede tam olarak verimliyim
Çalıştığım sürede zamanın %80’inde verimliyim
Çalışırken bedenim işte aklım başka yerde
Çalışırken sürekli kaytarmaya çalışırım, yarı yarıya verimliyimdir
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Mesai saatiniz içerisinde kaç saat verimli çalışıyorsunuz?
Merhaba, şu anda bir meslek sahibi değilim ama eğer işe gireceğim alan masabaşı olmazsa ve çok sevdiğim bir iş olursa mesai saatim içinde %100'e yakın bir verimle çalışabileceğimi düşünüyorum. Gerek çalışkanlığımdan, gerek azmimden, gerekse yaşça da genç, dinamik bir kişi olduğum için bunu başarıyla yapabileceğime inanıyorum. Başarılar diliyorum. Her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle...
1
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
şu an maltadayım inanın tuvalete bile giderken kaytarıp elime telefon almıyorum! Çünkü patronum aşırı şekilde çok şeker ve sempatik biri 😊 tonton bir amca. Bizi sıkmaz, darılmaz, baskı kurmaz, hakkımız neyse fazlasıyla verir. İlk ayımda paraya ihtiyacım vardı odasına çağırdı. Konuştuk. Eğer paraya ihtiyacın varsa ilk benden isteyeceksin anlaştık mı dedi 😊 1000€ avans verdi sadece yarısını maasimdan kesti 😊
Turkiyede aynı işi yapıyordum turkiyede günde 2ser saat fazla çalışıyordum bir de cumartesi de çalışıyordum. Aldığım maas asgari ücret 2800tlydi 😑 maaşı gectim patronlar şerefsiz alt üst dengesi yok! Üstlerimiz elini hicbir işe vurmuyor! Köpek gibi çalıştırıyorlar! Açlık sınırında maaş veriyorlar birde bana minnet edeceksiniz diyorlar 😤 kusura bakmayın da batsın böyle ülke!!!
Sadece 1 sene çalışmış olsam da... Çalışma saatım 6.5 saat ve sıfır ara şeklindeydi ve günün tamamını dolu dolu geçirmeye çalışıyordum. Çocukların serbest oyun saatinde bile bir sonraki etkinliklerini ve derslerini hazırlayarak eve iş götürmemeye çalışıyorum genelde.
Günde 16 saat haftada 5 gün çalıştırıyorlar. 8200tl aylığım var ve hayatımı benden alıyorlar! şu an mesaideyim ve kaytarıyorum gece 12 de servise biner giderim sabah 7de tekrar işe 😑 günde 5 saat uyuyabiliyorum...
Ankara anlaşması ile yurt dışına gidecem bir daha böyle ülkeye geleni s.. ksinler...
Başımıza amir koyuyorlar günde 2 farklı amirle çalışıyoruz. Hiçbişey yapmıyor elinde telefon oturuyor koltukta biz çalışmaktan, yorgunluktan ölüyoruz! Tek vardiya çalışıyoruz. Bir de insan hakları var derler bu ülkeye! 16 saat çalışmam dersen hemen kapı önüne koyuyorlar
Yapılan iş, çalışma şekli ve süresi de verimliliği etkiliyor, benim 08.30-17.30 olan mesaimde; tam verim de pek mümkün değil, aşırı yüklenme sonucu mola ihtiyacı hissediyorum. Yani cevabım ankette yer alan seçeneklere göre, %80 verimlilik diyebilirim.
Daha önce home office işlerde de çalışmıştım. Bu seçenekler verimlilik açısından 08.30-17.30 gibi geleneksel mesaiye göre biraz daha verimli olma noktasında, en azından benim açımdan, avantajlar sunuyor diye düşünüyorum.
Gunde 10 saat calisip 4500tl kazandığım için genelde kaytarıyorum. Bazen kimseye söylemeden 2 saat erken kaçıyorum. Bu kadar ağır şartlarda çalışıyorum hemde 2 iş yaptırıyorlar verdikleri para 300$ resmen enayi yerine koyuluyoruz! Ankara anlaşmasıyla yurt dışına gidicem yaz bitsin kurtuluyorum bu sefil ülkeden ✌
Ben işimi çok severek yapıyorum. Hem çok dikkat istiyor riskli ama bir o kadar da zevkli. Fakat prosedürde 12 saatten fazla çalışması uygun değil. Ben 24 çalıştığım zamanları biliyorum ve verimimden azalmadı hiç.
Şöyle anlatıyım bizim sektör iş makinası sektörü. Bir iş geliyor malzeme montaj edilecek, kaldırıp yerine koyuyorsun bazen 1, bazen ise 3, saat vs beklediğimiz oluyor. O aralarda da uyuyorum
En az 8-9 saat masa başında ortalama ne kadar verimli olunabiliyorsa o kadar diyelim. Her gün ruh halimiz değişiyor çünkü bu da verimliliğe ister istemez yansır yani bu konuda net bir şey söyleyemem.
Fonksiyonel Kalite kontrol işi yaptığım için 10 saatlik çalışma süremde belki 30 dakikası verimsiz geçer. Geri kalanında hep uyanık ve dikkatli olmak durumundayım. Sorumluluklarım bir hayli yüksek..
Okula gidip geliyorum bunu sayıyorum mesai olarak toplamda dört periyot görüyorum üçüncüye kadar iyi gidiyorum ama son periyotta artı düşüyorum yani enerji kalmıyor
Sebebi de kreatif bişey yapmaya çalışırken mesai başından sonuna bunu sağlayamıyo olmanız. Bunun bi kafayı hazırlama süreci var, arada yapmaya çalıştığın şeylerle boğuşup kafanın yorulup biraz bırakıp dönüp başka bi bakış açısıyla bakman var. Var da var. Odaklandığında yspılacak iş belli olduğunda bile verim en fazla %80 e falan çıkabiliyor. %100 verim al ak kreatif bi işte ancak esnek çalışma saatiyle mümkün
Kesinlikle. Genelde odaklanıldığında %100 ün üstüne çıkıldığı için tolere ediyoruz bi şekilde. Sadece çalışmayı bilen yönetici gerekiyor. Ben şahsen ekibimin neyi ne kadar zamanda yapacağını net biliyorum ve o sürece yukarıyı karıştırtmıyorum. Tabi disiplin açısından kimse “siz sanatçısınız kafanıza göre takılın” da demiyo ama biraz daha insiyatif kullanılıyo işte 😁
İşlerin yetişmesi gerektiği, farklı nedenlerle teslimat tarihinin geldiği, dar zamana sıkıştığı zamanlarda %150 hatta daha fazla verimle çalışırım. Normalde 4 saatte çıkabilecek işi 1-2 saatte çıkarabilirim manasında.