Sözel derslere ve sayısal derslere nasıl çalışılır? KPSS YKS ALES DGS sınavlara hazırlanma taktiklerini verir misiniz? 1 Matematik / Türkçe konusuna ne kadar süre ayırmalıyız? Bir konuyla ilgili en az kaç test/ soru çözmeliyiz? İnternetten video izlemek konuları anlamamıza yardımcı olur mu? Okuyarak mı yoksa yazarak mı ders çalışmalıyız? Ders çalışma isteğimizi nasıl oluştururuz ve arttırırız📚?
KPSS, ALES, YDS, DGS, YKS (TYT- AYT) sınavlarına nasıl çalışılır? Aranızda ders çalışma yöntemlerini bilen var mı?
Ben YKS'ye hazırlanıyorum onu anlatayım. Türkçe ve matematik temel dersler bu yüzden önem vermeliyiz. Ben YouTube'den video izleyerek ilerliyorum ve faydalı da oluyor. Konu anlatım kitabından ilerleyince konu tam oturmuyor gibi geliyor bu yüzden video şart benim için. Her konu bitiminde en az 150 soru çözülmeli konunun iyice oturması için. Elinizdeki kaynaklara göre arttırabilirsiniz. İlerledikçe geriye dönük tekrar yapmalısınız yoksa konular unutulur ve boşuna çalışmış olursunuz. Eşit ağırlıkçıyım alan sınavında edebiyat tarih coğrafya ve matematikten sorumluyum. Bunlarda da aynı şekilde video izleyip not tutarak ilerliyorum ve üstüne soru çözüyorum. Deneme çözmeyi ve deneme analizi yapmayı ihmal etmeyin. Yapamadığınız soruları mutlaka çözdürün artık her kitabın video çözümü var. YouTube kanalı olarak Benim Hocam'ı öneriyorum ayt matematikte ek olarak Mert Hoca'yı izliyorum tekrar testleri çok faydalı. Umarım faydalı olur.
Herkesin çalışma tarzı farklıdır. Aslında kişi kendini tanıyabilirse kendisine en uygun yöntemi seçebilir. Herkes için standar bir çalışma tarzı yoktur.
Ana Sayfa > Eğitim & Kariyer > Sorular > KPSS, ALES, YDS, DGS, YKS (TYT- AYT) sınavlarına nasıl çalışılır? Aranızda ders çalışma yöntemlerini bilen var mı?
En İyi Cevaplar