Özellikle öğrencilere küçük yaşlarda sorumluluk bilincinin öğretilmesi amacıyla yapılan bir uygulamaydı. Çeşitli kollar belirlenir ve bu alanlarda öğrenciler çalışmalara katılırdı. Genelde öğrencinin başarılı olduğu alanlarda görevlendirmesi yapılırdı. Öğrenciler kollarına kırmızı bant takarlardı. Sonradan rozetleri de çıkmıştı. İlk yardım kolu, Yeşilay kolu, Müzik kolu, Trafik kolu, Resim kolu, Yangın ve ilk yardım kolu, Edebiyat kolu gibi kollar örnek verilebilir.
Ben bir ara kütüphanecilik kolu olmuştum. Bir keresinde de disiplin kolu oluşturmuşlardı. Ben disiplin kolu görevini yapınca adeta sınıfta okul müdürünün temsilcisi gibi olmuştum. Çok da işime gelmişti çünkü sınıfın disiplini benden soruluyordu. Başkan bile bana bilgi veriyordu 😃 Peki siz hangi kolda görev yaptınız ya da şimdi olsa hangi kolda görev yapardınız.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Kültür edebiyat kolundaydım hep. Al sonunda Türkçe öğretmeni olup bu eğitsel kolu yönetiyorum.😑
Demekki faydalı bir uygulama 🙂
Bizim ülkemizde değil bence.
Eğitim sistemindeki sorunlar ayrı bir konu ama eğitsel kollar bence faydalıydı.
Dostum eğitsel kol mu bıraktılar okullarda birisi öğretmeninin başına çöp poşeti geçiriyor ötekisi öğretmeninin bıyığını çekiyor :)
Hocamızın tepkisi güzeldi ama. Fazlasıyla yapıcı 🙂
O değil de ilkokulda spor kulübüne girebilmek için kendini yerden yere atan arkadaşlarım, birinizi de olimpiyat temsilciliğinde göremedim.
Hiç hatırlamıyorum ama seçenekler arasında "sağlık ve temizlik kolu" diyesim geldi.
Hiç hatırlamıyorum yaaResim miydi müzik miydi yoksa edebiyat falan mı unuttum
Kütüphanecilik kolu oluyordum hep
Spor kolu olduk daha sonra hayatımızdan çıkaramadık😅
İlk Yardım ve yeşilay kolu, bide kitap koluydum
okulumda böyle bir şey yoktu
Yeşilay
Kütüphane kolu
Çevre kolu
Hiçbiri
Alakam olmayan müzik koluydu
Yeşilay, şimdi sigara alkol her bok var
Yeşilay